Annemiek's world

woensdag, november 30, 2005

Wat lief!

Er brandde al een paar dagen een rood remlampje op het dashbord van mijn auto en gistermorgen ben ik naar Monroe gegaan om het na te laten kijken. Wel fijn dat je daar meestal zonder afspraak terecht kan. 2 maanden geleden waren de remmen vervangen, en het bleek een lek te zijn in een van de nieuwe remmen. Dat viel nog onder de garantie gelukkig. Maar terwijl ze de auto hoog hadden staan was hun opgevallen dat de uitlaat op het punt stond om eraf te vallen, grrrr. Zelfs voor mijn onkundige oog zag het er niet goed uit, dus heb ik het laten vervangen. Hiervan zat een gedeelte ook nog onder garantie, maar toch nog kassa voor hun. Het zout op de wegen vreet hier de auto's op!
Terwijl ze aan het werk waren liep ik naar een winkele die dichtbij ligt. Op vrijdag is er een baby shower op mijn werk voor een collega. Vorig jaar met kerst had ze een miskraam, dus deze baby zal extra speciaal zijn, en we zijn allemaal een stel moederhennen voor haar.
In de winkel heb ik tussen al die leuke baby spulletjes zitten snuffelen, en uiteindelijk een keuze kunnen maken.
Ondertussen was de auto klaar en de monteur begon een heel gesprek. Het blijkt dat hij familie heeft wonen in onze straat en of ik die kende. Ja, die ken ik inderdaad. Met al dit alles vergat ik mijn tas met inkopen en liet die liggen in de zaak. Nadat ik mijn andere boodschappen gedaan had ging ik er terug, en het lag nog precies op dezelfde plek.

Bart was ziek thuis gebleven, de eerste keer in 2 jaar. Hij voelde zich echt belabberd, maar 's avonds was hij weer een stuk beter, en wilde hij naar een vergadering van het school bestuur. Ze moeten naar verschillende vergaderingen voor hun les "social studies". Ik ben er ook maar bij gebleven, hoewel het me hartstikke saai leek. Het bleek echter best leerzaam te zijn. Er is een discussie gaande over de begin en eindtijden van de schooldag, en deze avond was er een open forum waar het publiek zijn zegje kon doen over de voor en tegens. Om alle argumenten aan te horen was goed, en ook om de gezichten te zien bij de namen die je altijd in de krant leest. Het was nogal een vocale groep mensen die hun opinie naar voren bracht. Ook Bart vond het interessant. Hij zal er zelf niks meer mee te maken hebben aangezien dit zijn laatste jaar is, maar om de schooltijden te veranderen zal van veel mensen wat aanpassing vragen. Hoe het nu toegaat is erg on-efficient. Het gaat zich vooral om de bustijden; de bussen maken verschillende rondjes om kinderen op te halen, eerst de basisscholen, dan de high school en dan de middle school.

's Middags kreeg ik een leuke verrassing; de deurbel ging en er stond een pakje voor de deur. Uit Belgie nog wel. Er stond niet op dat ik het niet open mocht maken tot het Sinterklaas is, dus het werd meteen uitgepakt. Verschillende soorten speculaas en chocolade! Heerlijk! Wat ontzettend lief, dank je Elke!

maandag, november 28, 2005

Afkicken

Eindelijk weer online! Vorige week was onze computer gecrashed, de virus scanner had zichzelf uitgezet???!!! en er moet wel een virus ingekomen zijn. 5 dagen lang zonder email, internet en zonder mijn favoriete pagina's lezen elke dag was echt afkicken. Op mijn werk kon ik wel vlug even wat emails lezen, maar verder ook niks.
Dat liet me wel even zien hoeveel tijd ik achter de computer verdoe, en hoe ons leven in de laatste 10 jaar veranderd is. Het is precies 10 jaar geleden dat we onze eerste computer kregen, 1995 met kerst, en ik zag er toen het nut niet van in. Dat veranderde echter gauw toen ik het emailen leerde. Het contact met de familie is nu meer dan voorheen met brieven schrijven. En geweldig om meteen foto's te zien van alle kindjes. Verder is er steeds meer op internet op te zoeken, hoera voor google.
Micky heeft de afgelopen 5 dagen elke dag gevochten met de computer om hem weer aan de praat te krijgen, en uiteindelijk lukte het wel, maar alles was veel te langzaam. Zo te zien zit alles er nog wel in. Alweer een goede les; alles wat belangrijk is op disk zetten. Ik geloof wel dat ik het meeste nog heb, maar ik lag wat achter.
Gisteravond kwam ik thuis van mijn werk en Bart had me getimed hoe lang het zou duren eer het me op zou vallen. 1 minuut en 57 seconden; toen zag ik de nieuwe computer staan. Blijkbaar hadden ze behalve de oude computer weer op te starten de afgelopen 5 dagen ook voor een nieuwe rondgekeken. Uiteindelijk hadden ze deze gevonden, een hele goede deal, en met 10 keer zoveel geheugen als de andere. Hoe snel de techniek vooruit gaat!

Van de 5 dagen dat de kinderen vrij hadden moest ik er 3 werken, maar we hebben toch wat leuke dingen gedaan. Thanksgiving hebben we op woensdag gevierd, niet met een kalkoen maar met lasagne, ook lekker. Verder zijn we naar de nieuwe film van Harry Potter geweest, keigoed, en wel de beste tot nu toe. Zo vaak gaan we niet naar de film, dus het is een leuk uitje voor de kinderen.
De eerste echte sneeuw is gevallen en Niels en ik hebben gesleed op de oprit. Heel leuk, hij doet dit tenminste nog met zijn moeder.

Vrijdag na Thanksgiving wordt Black Friday genoemd, historisch de drukste winkeldag van het jaar, maar daar doe ik niet aan mee. Sommige winkels gaan al om 5 uur open en hebben lokkertjes om mensen binnen te krijgen, zoals Best Buy. Die hadden een computer voor $150, maar achteraf bleek dat ze de dag ervoor lotjes hadden gegeven aan mensen. Voor degenen die er vroeg voor opgestaan waren zal dit zuur zijn geweest.

dinsdag, november 22, 2005

Honeydew

Ik voelde me net een oude dame zoals ik daar zat; de kachel aan, dikke warme slippers en een kop hete chocomel. Het was er wel een weertje voor met een koude, harde wind en af en toe wat sneeuwvlokjes. Ik moet nog echt wennen aan de kou, en ik begin nu ook te begrijpen waarom oudere mensen naar Florida verhuizen voor de winter. Als ik straks gewend ben vindt ik de winter wel lekker, maar nu nog niet.

Vanmorgen hadden we eerst een niet zo leuk karwei te klaren; de septic tank moest leeggepompt. Hier is het heel normaal dat huizen buiten de stad niet op het riool aangesloten zijn, er is gewoon geen riool buitenaf. Eens in de 3 jaar moet je deze tank laten legen. De naam voor de inhoud is "honeydew", een eufemisme als geen ander.
Het viel allemaal wel mee, en was binnen een kwartiertje gebeurd. Een vrachtwagen met een grote tank komt voorrijden, en met een super-stofzuigerslang wordt alles leeg gezogen. Deze keer niet door "Stinky's", maar een ander bedrijf zonder catchy naam.

Daarna heb ik een rondje door de stad gereden voor allerlei dingetjes. Weer een lading kleren naar het Leger des Heils gebracht, (wat groeien de kinderen hard!), het recycle-baar spul weggebracht, boodschappen gedaan, en naar de mall. Vooral om rond te kijken, en dan die lekker warme slippers kopen.
Alles is al lang in kerstsfeer, en de kerstliedjes worden overal gespeeld. Ik kan me voorstellen dat iemand die in de winkel werkt tegen kerst spuugmisselijk is van die muziek, maar nu is het nog leuk.

Sinterklaas

Sinterklaas kwam gisteren in de vorm van een UPS man. Hij bracht een pakje met allerlei lekkernijen van Dutch Delight. Nu kunnen we lekker knabbelen van de pepernoten, taai taai, speculaas en allerlei andere koekjes. De chocolade letters heb ik nog even verstopt tot het echt Sinterklaas is, en dan kunnen die grote bengels hun schoen zetten.

Het weekend was rustig, en we hebben van allerlei dingetje in en om het huis gedaan, en gewandeld. Niet zo interessant om over te schrijven dus.
Dat het jachtseizoen zaterdag begon konden we in alle vroegte al horen door de knallen die door de heuvels echoden. Even voor de duidelijkheid; herten mogen niet zomaar in het wilde weg afgeknald worden. Er worden ieder jaar een aantal "deer tags" verkocht, ik geloof per persoon maar 2. Als men dan een hert geschoten heeft moet men deze label eraan vastmaken en het melden. Als iemand gepakt wordt met een hert zonder label, zit er een flinke boete op, en het hert wordt in beslag genomen. De in beslag genomen herten worden aan een voedselbank gegeven, dus het vlees wordt wel opgebruikt.
Vorige week toen ik in alle vroegte van huis weg reed stond er opeens een heel groot mooi hert met gewei op de weg. Hij ging niet zo snel aan de kant, maar stond me maar aan te gapen. Pas toen ik heel dichtbij was sprong hij weg. Je moet zo oppassen voor herten op de weg deze tijd van het jaar.

Nog eens Speedy


Hier is nog een foto van Speedy in betere dagen, rijdend in een tank...

donderdag, november 17, 2005

Speedy en BLS

Gistermorgen was het hier net zomer, 70F, maar een paar uur later regende het pijpestelen en ging de temperatuur kelderen naar 40F. Vandaag is het een beetje meer een november weertje. Met het warme weer van de laatste tijd weten de planten niet wat ze moeten doen. 2 roosjes bloeien, en er zit knop in de ridderspoor.

Eindelijk heb ik eens alle verhaaltjes van mijn blog op CD gezet, dat was nog een heel karwei. Verder heb ik gisteren de schrootjes langs de trap afgemaakt. Er zat nog maar de helft ertegen en nu moeten de afwerklatjes er nog tegen (die moet ik eerst nog kopen en verven), en dan kan de trapleuning er weer terug. Ik ben wel trots op het resultaat. Het is een heel pas en meetwerk geweest.

Ons hamstertje Speedy, die al lang niet meer "speedy" was, heeft het loodje gelegd. Hij zag er al langer niet zo goed uit, en Niels vond hem erg griezelig. Hij had 1 oogje dicht zitten, en met dat halve oortje dat hij had en zijn vreemde gedrag van de laatste tijd vond Niels het allemaal maar niks. Het was duidelijk dat hij niet lang meer zou leven en elke dag keken we of hij nog ademde. Gisteravond lag hij doodstil in zijn hok en ademde niet meer. Ik haalde hem eruit, en draaide hem in een papieren zakdoekje om hem in een doosje te leggen. Opeens voelde ik hem bewegen in mijn hand. Ik sprong zowat een gat in de lucht! Hem weer uitgepakt, en we moesten heel goed kijken, maar hij ademde nog. Hele langzame korte ademstootjes, en hij voelde ijskoud aan. Niels vroeg of hij in een coma was, ja, inderdaad, dat had hij goed gezien. We hebben hem weer in zijn kooitje gelegd, en vanmorgen was hij dan echt dood. Hij is erg oud geworden voor een hamster, 2 jaar en 3 maanden.
Onze hoeveelheid huisdieren is dit jaar wel drastisch verminderd met eerst de 2 konijntjes en nu de tweede hamster.

Vanmorgen had ik een recertificatie voor BLS (basis life support), reanimeren dus, dat moeten we ieder jaar herhalen. (Mooi zo, na het verhaal van het dode hamstertje).
Zoals ik al eerder zei heb ik het een beetje achterste voren gedaan, en eerst het ACLS (advanced) gedaan, maar dat kwam gewoon zo uit omdat mijn certificatie hierin eerder verlopen was. De les was eigenlijk heel saai, het enige wat het leuk maakte was om tussen door met collega's te kletsen. Maar het is goed om het allemaal weer even te herhalen. Dan weet je uit automatisme wat je te doen staat bij een echte reanimatie.

Hierna ben ik even naar KMart geweest om Niels wat nieuwe tshirts te halen. Vanmorgen begon hij opeens te klagen dat alles hem te klein was. Zijn tshirts zaten ook wat strak, maar als we in een winkel zijn hoeft hij nooit wat. Bij KMart hingen er een boel in de aanbieding, en ik kocht er 5. Ik dacht dat ze voor $5 afgeprijsd waren; bleken er 2 bij te zitten van 70 cent Dat is nog eens een koopje. Voor een totaal van $16 is hij weer even voorzien!

Bart had vandaag een uitstapje gehad met z'n Engelse les naar de Cornell biblioteken voor een rondleiding. Ik had niet gedacht dat hij er zo enthousiast over zou zijn. Hij vertelde er vanalles over, en allerlei dingen die ik niet wist, bijvoorbeeld dat Cornell de 12de grootste bibliotheek van de VS heeft met 8 miljoen boeken. Hij vond dat het op de bibliotheek van Harry Potter leek met zoveel oude boeken. Daar zal ik ook ooit nog een keer een kijkje gaan nemen.

dinsdag, november 15, 2005

Van alles

Na de mooie dag van gisteren lijkt het vandaag meer op november met grauwe luchten.
Gisteren scheen de hele dag de zon, en hebben Mary en ik nog een keer lekker in Treman Park gewandeld. Het zal nu gauw de laatste keer zijn voor het jaar. We hadden in ieder geval weer genoeg bij te kletsen.
Op weg naar het park had ik een Kamikazi eekhoorntje onder de auto. O, wat vreselijk vindt ik dat. Het gekke ding kwam met een rotvaart links uit het bos rennen, en ik had geen tijd om te reageren. Misschien wel goed, want Micky wordt altijd zo kwaad als ik voor een dier rem of uitwijk, dat is inderdaad ook wel gevaarlijk. Maar om dat beestje in de achteruitkijkspiegel te zien tuimelen...
Er ligt hier altijd zoveel wild op en langs de weg, en ik vindt het altijd zo erg, zo nutteloos. Zeker nu het zo'n warm weer is gaan die eekhoorntjes nog eens als een gek rondrennen om nootjes te verzamelen. Als ze nu nog niet genoeg hebben voor de winter helpen die paar extra ook niet meer. Ook andere dieren die nu lekker in hun holletje zouden moeten slapen zijn nog aktief.

Micky had gisteren vrij, en we hebben buiten vanalles gedaan. Er is toch veel om winterklaar te maken in de tuin, hij heeft gesnoeit, terwijl ik oude planten opruimde. Lekker om zo buiten bezig te zijn.

Zaterdag hadden de jongens een verrassing toen ik thuiskwam van mijn werk. Ze hadden de tv en XBox uit "mijn" kamer gehaald en beneden neergezet. We zijn in de 21e eeuw beland volgens Tim, want we hebben nu draadloos internet! Dat was de hele reden dat ze op mijn kamer zaten, er was internet aansluiting, maar nu kunnen ze beneden naar alle hartelust spellen doen. Er moet nog veel opgeruimd worden om het wat beter uitziend te maken, maar het is een begin. Tim en Niels vonden het beneden zo leuk, dat ze zaterdag daar ook geslapen hebben.

Zondag heb ik maar een halve dag hoeven werken omdat er te veel personeel was! De beddenbezetting was laag, en er kon iemand afgebeld worden. In plaats van iemand een hele dag vrij te geven, hebben een andere pleeg en ik ieder een halve dag gewerkt. Dat ging prima, en zo kunnen 2 mensen ervan profiteren. Zo had ik onverwacht een ochtend met de kids, heel fijn.

Gisteravond kreeg ik mijn resultaten van de test in kunstgeschiedenis en het was goed. We hebben net Byzantijnse kunst gehad (niet mijn favoriet!), heel snel wat Islamitische kunst, en gaan nu verder met Indiase kunst. Het gaat allemaal erg snel in vogelvlucht, er is veel over te leren.
Voor literatuur wacht ik nog op het resultaat van het essay, en we gaan nu verder met drama. Dat spreekt me toch meer aan dan poezie. Het leuke van deze les is dat we heel andere dingen lezen dan wat ik zelf zou kiezen. Zo zijn we nu begonnen met een discussie over Oedipus, een Grieks drama, en iets wat ik nooit gelezen heb.

vrijdag, november 11, 2005

Veteran's day

Het wordt steeds zeldzamer, maar af en toe kom ik in het ziekenhuis nog een tweede wereldoorlog veteraan tegen. Zo was er laatst L. Hij had al een week buikpijn en na verschillende testen kwamen de artsen er achter dat hij een lekkend aneurysma in de aorta had. Hij moest meteen naar een ander ziekenhuis waar hij geopereerd moest worden, een levensgevaarlijke operatie, maar niks doen zou een zekere dood betekenen. Hij vertelde me dat hij niet bang was om dood te gaan, want hij had zo veel meegemaakt. Toen kwam het verhaal dat hij in WOII gevochten had, in Okinawa. Hij was gewond geraakt, had vrienden zien sterven (de details had hij eigenlijk niet hoeven te vertellen), en hij had een paar van zijn buddies kunnen redden. Heel aangrijpend. Later is hij helaas in dit andere ziekenhuis overleden.
Een andere veteraan vertelde over D-Day, en kreeg na al deze jaren nog altijd tranen in de ogen als hij eraan dacht. Weer een andere was in Nederland geweest, en in Heythuizen gelegerd, niet eens zo ver van Kessel. Misschien was hij wel een van de soldaten waar ome Sjaak het altijd over had.
Het is een dag om even stil te staan bij wat ze allemaal voor ons gedaan hebben. Voor ons Nederlanders zijn het vooral deze veteranen van de tweede wereldoorlog die we te danken hebben, maar ook bij alle anderen moeten we even stilstaan, niet te vergeten de militairen van nu.

donderdag, november 10, 2005

Stemmen

Hehe, het is af. Maandag een test gehad in kunstgeschiedenis, dinsdag een essay ingeleverd over het gedicht voor literatuur, en vandaag de 2 essays (vaarvan eentje maar een kort) over kunst; in eentje moesten we 4 Griekse beelden vergelijken, en voor het korte essay moesten we een kunststuk kiezen en schrijven waarom we het mooi vonden.
Ik moest de 2 essays afleveren bij de school, en daarna ben ik nog even naar een foto tentoostelling gegaan. Er hingen onder andere foto's van Susan Verberg, een Nederlandse fotografe die hier woont. Haar website; http://www.verbergphoto.com/index.html
Het was maar een kleine tentoonstelling, en ik was er snel uitgekeken. Daar kwam ik een van de oudere dames van onze klas tegen, ze ging naar een model tekenen sessie. Elke donderdag is dit, en ik had er niet aan gedacht, anders had ik mijn tekenspul meegenomen. Ik ben er 1 keer geweest, en het zijn allemaal serieuze tekenaars die hier naar toe komen, en eigenlijk voelde ik me daar niet zo bij thuis. Maar oefening baart kunst, en ik ga het toch nog eens een keer doen.

Verder heb ik nog wat spullen afgezet bij het Leger des Heils, onder andere het poppentheater van de kinderen. Eigenlijk deed het me een beetje zeer om het te zien gaan, maar ze zijn er veel te groot voor, en je kan niet alles bewaren.

Dinsdag heb ik dan voor het eerst in de VS gestemd, in alle vroegte, want ik moest werken. Micky had me al verteld hoe de machine werkt, dus dat gedeelte ging wel. Maar er zaten zoveel knopjes binnen om in te drukken, en verschillende namen die ik niet kende, dus ik heb alleen gestemd op de dingen waar ik zeker van was. Voor Town Supervisor van ons dorp waren 2 kandidaten, en aan allebei schort wel wat, dus je kiest maar het beste van de 2. Nu blijkt dat "mijn kandidaat" 3 stemmen meer te hebben dan de ander! Too close to call. Alle absentee ballots moeten geteld worden, dus mensen die van een afstand gestemd hebben, en pas dan zal er een winnaar aangewezen worden. Wel grapping, want wie weet maakt die ene stem van mij wel het verschil.

maandag, november 07, 2005

Weekend

Zaterdagmorgen werden we al om 8 uur wakker van de deurbel. Tim's vriendje was blijven slapen en zijn vader kwam hem al ophalen. Het bleek een communicatie foutje te zijn van Tim, die gezegd had dat we al heel vroeg weg zouden gaan. Het gaat nogal eens fout als ze wat afspreken, misschien leren ze ooit nog om duidelijk te zijn.

Het was lekker warm dit weekend, zo'n 22C denk ik. Zaterdag wilden Micky en ik (en vooral ik dan) nog 1 keertje gaan kanoen. Het zonnetje scheen en het zag er zo mooi uit. Helaas, toen we bij het meer aankwamen waaide het zo hard dat we het toch niet aandurfden om met een onstabiele kano het water op te gaan, aangezien we al ervaring hebben met wat er in hoge golven met een kano gebeurd. Er waren bij het meer 4 mensen bezig hun 2 kano's vol te laden met kampeerspullen, en ook nog met 2 grote honden erbij. Dapper hoor. Wel jammer dat het feest voor ons niet doorging. Dan maar hopen op zondag.
De rest van de dag hebben we thuis van het mooie weertje genoten, en ons ook nog nuttig gemaakt door beneden in het "garage" gedeelte flink op te ruimen. We hadden een nieuw rek gekocht en dat hebben we opgezet. Wat een troep hebben we toch!
Bart had afgesproken met 2 vrienden. Dit weekend geen paintball, want zijn vrienden hebben op het moment geen geld om nieuwe verfballetjes te kopen. Ze kwamen hier om videospelletjes te spelen. Heel raar om die 2 jongens met hun auto's aan te zien komen rijden. Ze hebben veel plezier gehad en later tot in het donker nog buiten football gespeeld.

Op zondag bleek het nog harder te waaien, en dus kanoen was weer van de baan. Het was ook te mooi om waar te zijn om in november nog te kunnen gaan. Het was wel een warm windje en heerlijk buiten. Micky moest even naar zijn werk, en Bart en ik gingen mee. Terwijl Micky op zijn werk was, liepen Bart en ik naar het Johnson Art Museum. Deze keer had ik mijn fototoestel bij me. Het was een fijne wandeling, Cornell heeft een hele mooie campus.
De bovenverdieping van het museum heeft panorama ramen, en van daaruit maakte ik een foto, en toen bliep, was het geheugenkaartje vol! Grrr....
Daarom hier maar 1 foto, die niet eens heel best is.

Image hosted by Photobucket.com

Bart en ik hebben in het kort nog even in het museum rondgekeken. Er waren genoeg dingen die ik niet gezien had. Terug bij Micky bleek hij nog niet klaar te zijn, en heb ik Bart naar zijn werk gebracht. Daarna weer terug naar Micky en toen hij eindelijk klaar was gingen we naar de Commons, de winkelstraat. Het was pas 1 uur, en om 2 uur zou de veteranendag optocht zijn. We hebben lekker gegeten bij Viva Taquiria, het lekkerste Mexicaans eten in de stad. Er waren veel mensen op straat op zo'n mooie dag.
Veteranendag is eigenlijk pas 11 november, en is een dag om eer te betonen aan alle oorlogsveteranen. Alle branches van de militaire dienst waren vertegenwoordigt in de optocht. Met een man had ik toch te doen; een oude man, een tweede oorlog veteraan die de vlag droeg en amper vooruit kwam. Met hele kleine stapjes liep hij, maar hij liep tenminste nog!
De kadetten van de Cornell ROTC liepen ook mee, en er waren 3 doedelzakken bands, een ervan kwam zelfs helemaal uit Pennsylvania. Helaas, ik heb nergens foto's van.

Later toen we weer thuis waren kwam er een flinke storm over. We hadden niks in de gaten, totdat de elektrischiteit even uitviel. Opeens een keiharde wind en binnen een paar seconden bliksemde en regende het keihard. Het ene moment een blauwe lucht en opeens was alles donker. Dit was dezelfde storm die in Indiana tornado's verooraakt heeft en aan 22 mensen het leven gekost!
Een half uur later moest ik Bart gaan halen, en kon ik de omgewaaide bomen langs de weg zien. De lucht was er een zoals ik nog nooit gezien had; richting Ithaca was het donker met bliksem, in de andere richting was het alsof de hele lucht in vuur en vlam stond van de ondergaande zon. Geen lucht waar je wolken kunt onderscheiden, maar het leek op de gloed van een vuur dat de hele hemel bestreek. Ik ben even gestopt om er naar te kijken, het was zo vreemd en mooi.

vrijdag, november 04, 2005

Grease!

Laatst vroeg ik aan Micky of hij naar Grease wilde gaan, ja hij wilde wel voor 2 weken naar Greece. Grapjas.
Er was een uitvoering van de musical Grease door Ithaca College. De school Humanities and Sciences bestaat 50 jaar en ter gelegenheid hiervan werd deze musical uitgevoerd die in de jaren '50 speelt. Blijkbaar zijn de kinderen te jong om Grease te kennen. Ze kennen de film niet en ook John Travolta en Olivia Newton-John zei hun niks. De musical is uit de jaren '70, en heeft lang op Broadway gespeeld voordat er een film van gemaakt werd.
Gisteravond zijn we gegaan en het was fantastisch. Het verhaal en de liedjes kennen we natuurlijk al van de film, maar het was uniek gedaan. Goede zangers, dansers en acteurs, en hele mooie decors. Ik heb ervan genoten. Lekker alweer een avondje uit.

Het is hier echt Indian Summer met heerlijke temperaturen. Indian Summer is het als er een warme periode na de eerste kou komt.
Dit is het uitzicht vanuit mijn werkplek, de foto is van vorige week, maar zo zag het er vandaag ook uit. Ik heb alleen via het uitzicht van het mooie weer kunnen genieten vandaag.
Image hosted by Photobucket.com

dinsdag, november 01, 2005

Gedicht

Spring and All

By William Carlos Williams

By the road to the contagious hospital
under the surge of the blue
mottled clouds driven from the
northeast—a cold wind. Beyond, the
waste of broad, muddy fields
brown with dried weeds, standing and fallen

patches of standing water
the scattering of tall trees

All along the road the reddish
purplish, forked, upstanding, twiggy
stuff of bushes and small trees
with dead, brown leaves under them
leafless vines—

Lifeless in appearance, sluggish
dazed spring approaches—

They enter the new world naked,
cold, uncertain of all
save that they enter. All about them
the cold, familiar wind—

Now the grass, tomorrow
the stiff curl of wildcarrot leaf

One by one objects are defined—
It quickens: clarity, outline of leaf

But now the stark dignity of
entrance—Still, the profound change
has come upon them: rooted they
grip down and begin to awaken

Dit is het gedicht waar ik nu over aan het schrijven ben voor mijn literatuurles. Eigenlijk is het leuker dan ik gedacht had om het uit elkaar te pluizen en erover te schrijven, hoewel niet gemakkelijk en het zal ook nooit mijn favoriete bezigheid worden.
Gisteravond in de kunstgeschiedenisles was de halve klas afwezig en de rest van ons zat er ook maar met de halve gedachten bij. Het maakte een saaie Halloween avond. In de stad liepen veel gosts, goblins en witches rond. Wel leuk om te zien. Voor het eerst dit jaar dat de kinderen geen zin meer hadden in trick or treat, en ik mis het meer dan hun!
De vingerkoekjes heb ik aan bij de secretaresse van de basisschool afgegeven voor de leraren en die moesten er wel mee lachen. Hopelijk zijn ze lekker opgepeuzeld.
Vandaag was het een lekker weertje en ik heb nog eens mijn 4 mijls rondje gelopen, heerlijk. Biego is er moe van.

Who links to my website?