maandag, november 28, 2005

Afkicken

Eindelijk weer online! Vorige week was onze computer gecrashed, de virus scanner had zichzelf uitgezet???!!! en er moet wel een virus ingekomen zijn. 5 dagen lang zonder email, internet en zonder mijn favoriete pagina's lezen elke dag was echt afkicken. Op mijn werk kon ik wel vlug even wat emails lezen, maar verder ook niks.
Dat liet me wel even zien hoeveel tijd ik achter de computer verdoe, en hoe ons leven in de laatste 10 jaar veranderd is. Het is precies 10 jaar geleden dat we onze eerste computer kregen, 1995 met kerst, en ik zag er toen het nut niet van in. Dat veranderde echter gauw toen ik het emailen leerde. Het contact met de familie is nu meer dan voorheen met brieven schrijven. En geweldig om meteen foto's te zien van alle kindjes. Verder is er steeds meer op internet op te zoeken, hoera voor google.
Micky heeft de afgelopen 5 dagen elke dag gevochten met de computer om hem weer aan de praat te krijgen, en uiteindelijk lukte het wel, maar alles was veel te langzaam. Zo te zien zit alles er nog wel in. Alweer een goede les; alles wat belangrijk is op disk zetten. Ik geloof wel dat ik het meeste nog heb, maar ik lag wat achter.
Gisteravond kwam ik thuis van mijn werk en Bart had me getimed hoe lang het zou duren eer het me op zou vallen. 1 minuut en 57 seconden; toen zag ik de nieuwe computer staan. Blijkbaar hadden ze behalve de oude computer weer op te starten de afgelopen 5 dagen ook voor een nieuwe rondgekeken. Uiteindelijk hadden ze deze gevonden, een hele goede deal, en met 10 keer zoveel geheugen als de andere. Hoe snel de techniek vooruit gaat!

Van de 5 dagen dat de kinderen vrij hadden moest ik er 3 werken, maar we hebben toch wat leuke dingen gedaan. Thanksgiving hebben we op woensdag gevierd, niet met een kalkoen maar met lasagne, ook lekker. Verder zijn we naar de nieuwe film van Harry Potter geweest, keigoed, en wel de beste tot nu toe. Zo vaak gaan we niet naar de film, dus het is een leuk uitje voor de kinderen.
De eerste echte sneeuw is gevallen en Niels en ik hebben gesleed op de oprit. Heel leuk, hij doet dit tenminste nog met zijn moeder.

Vrijdag na Thanksgiving wordt Black Friday genoemd, historisch de drukste winkeldag van het jaar, maar daar doe ik niet aan mee. Sommige winkels gaan al om 5 uur open en hebben lokkertjes om mensen binnen te krijgen, zoals Best Buy. Die hadden een computer voor $150, maar achteraf bleek dat ze de dag ervoor lotjes hadden gegeven aan mensen. Voor degenen die er vroeg voor opgestaan waren zal dit zuur zijn geweest.

6 Comments:

Blogger kastelke said...

Annemiek, ook ik ben wijzer geworden na een crash, en nu zet ik alles regelmatig op een memory-stick, én ik neem elke maand een backup op een schijfje!
Vreselijk hé, dat afkicken?!
Wij hebben dit weekend ook van de eerste (hele vroege) sneeuw genoten, maar ondertussen is die al gesmolten. :-(
Zaterdag hebben we ook de nieuwe Harry Potter gezien, maar ik vond het teleurstellend, het boek is zoveel meer intrigerend en spannend, met zoveel meer verhaallijnen.. (ze hadden er 2 films van moeten maken).

1:25 p.m.  
Blogger kastelke said...

Annemiek, ik merkte dat de link naar Rich zijn blog, en die van Anaïs, niet meer werkt? (misschien is het een tijdelijke storing bij mij?)

1:27 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Misschien is het voor mij te lang geleden dat ik The Goblet of Fire gelezen heb, dan zou ik er misschien ook dingen in missen, ondertussen ben ik denk ik veel van het boek vergeten.

De links werken weer, blijkbaar had ik wat verkeerd in de template.

3:05 p.m.  
Blogger Petra said...

Grappig, Christine vond Harry Potter heel goed. Wij willen hem ook gauw zien, maar ik ben er nog te moe voor.
Wel fijn, zo'n nieuwe computer, maar ik vind het altijd zo'n gedoe om alles over te zetten!
Ik ben toen ik zwanger was van Saskia in de zomer van 1995 voor het eerst online gegaan. Met veel van de mensen, die ik toen "ontmoet" heb, correspondeer ik nog steeds! Maar ik zag er eerst ook niets in, tot Rick me de chatrooms liet zien ;).

5:39 p.m.  
Blogger Petra said...

Vreselijk he als de computer niet meer doet wat jij wilt. Pas dan merk je hoe ver het in je huidige leven opgenomen is.
Voor mij is het ook DE verbinding naar NL. Ik bel via skype naar familie, mail me het ongans en natuurlijk het blog met de fotootjes enzo.... En tussendoor zoek ik ook nog es allerlei leuke dingen via het internet op.
Ha die computer had ik dus ook gezien, totdat Ron me op de kleine lettertjes wees. Je moest ook iets van een AOL abonnement nemen anders was hij $ 350,- duurder. Mmmm moet duidelijk nog de addertjes onder het gras door krijgen. Maar het is knap lullig als je vroeg je bed uit bent gegaan voor niks. Wij hadden zelf nog wel wat electronisch spul nodig dus hebben we wel onze slag kunnen slaan. Maar al met al was het vooral chaos later op de dag ;-)
Leuk dat je al lekker hebt kunnen sleeen. Nog even en je kunt weer in de sneeuw langlaufen....
Groetjes Petra
Groetjes Petra

10:16 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Ik heb jullie ook gemist hoor :-)
Wat is het allemaal veranderd met computer, maar de contacten zijn toch het leukste.

12:53 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?