donderdag, november 17, 2005

Speedy en BLS

Gistermorgen was het hier net zomer, 70F, maar een paar uur later regende het pijpestelen en ging de temperatuur kelderen naar 40F. Vandaag is het een beetje meer een november weertje. Met het warme weer van de laatste tijd weten de planten niet wat ze moeten doen. 2 roosjes bloeien, en er zit knop in de ridderspoor.

Eindelijk heb ik eens alle verhaaltjes van mijn blog op CD gezet, dat was nog een heel karwei. Verder heb ik gisteren de schrootjes langs de trap afgemaakt. Er zat nog maar de helft ertegen en nu moeten de afwerklatjes er nog tegen (die moet ik eerst nog kopen en verven), en dan kan de trapleuning er weer terug. Ik ben wel trots op het resultaat. Het is een heel pas en meetwerk geweest.

Ons hamstertje Speedy, die al lang niet meer "speedy" was, heeft het loodje gelegd. Hij zag er al langer niet zo goed uit, en Niels vond hem erg griezelig. Hij had 1 oogje dicht zitten, en met dat halve oortje dat hij had en zijn vreemde gedrag van de laatste tijd vond Niels het allemaal maar niks. Het was duidelijk dat hij niet lang meer zou leven en elke dag keken we of hij nog ademde. Gisteravond lag hij doodstil in zijn hok en ademde niet meer. Ik haalde hem eruit, en draaide hem in een papieren zakdoekje om hem in een doosje te leggen. Opeens voelde ik hem bewegen in mijn hand. Ik sprong zowat een gat in de lucht! Hem weer uitgepakt, en we moesten heel goed kijken, maar hij ademde nog. Hele langzame korte ademstootjes, en hij voelde ijskoud aan. Niels vroeg of hij in een coma was, ja, inderdaad, dat had hij goed gezien. We hebben hem weer in zijn kooitje gelegd, en vanmorgen was hij dan echt dood. Hij is erg oud geworden voor een hamster, 2 jaar en 3 maanden.
Onze hoeveelheid huisdieren is dit jaar wel drastisch verminderd met eerst de 2 konijntjes en nu de tweede hamster.

Vanmorgen had ik een recertificatie voor BLS (basis life support), reanimeren dus, dat moeten we ieder jaar herhalen. (Mooi zo, na het verhaal van het dode hamstertje).
Zoals ik al eerder zei heb ik het een beetje achterste voren gedaan, en eerst het ACLS (advanced) gedaan, maar dat kwam gewoon zo uit omdat mijn certificatie hierin eerder verlopen was. De les was eigenlijk heel saai, het enige wat het leuk maakte was om tussen door met collega's te kletsen. Maar het is goed om het allemaal weer even te herhalen. Dan weet je uit automatisme wat je te doen staat bij een echte reanimatie.

Hierna ben ik even naar KMart geweest om Niels wat nieuwe tshirts te halen. Vanmorgen begon hij opeens te klagen dat alles hem te klein was. Zijn tshirts zaten ook wat strak, maar als we in een winkel zijn hoeft hij nooit wat. Bij KMart hingen er een boel in de aanbieding, en ik kocht er 5. Ik dacht dat ze voor $5 afgeprijsd waren; bleken er 2 bij te zitten van 70 cent Dat is nog eens een koopje. Voor een totaal van $16 is hij weer even voorzien!

Bart had vandaag een uitstapje gehad met z'n Engelse les naar de Cornell biblioteken voor een rondleiding. Ik had niet gedacht dat hij er zo enthousiast over zou zijn. Hij vertelde er vanalles over, en allerlei dingen die ik niet wist, bijvoorbeeld dat Cornell de 12de grootste bibliotheek van de VS heeft met 8 miljoen boeken. Hij vond dat het op de bibliotheek van Harry Potter leek met zoveel oude boeken. Daar zal ik ook ooit nog een keer een kijkje gaan nemen.

4 Comments:

Blogger kastelke said...

Ik wist niet dat hamstertjes niet zo oud werden... Enerzijds handig als je kids een huisdiertje willen, en je weet niet of ze het volhouden om het aandacht te geven, anderzijds wel naar dat je je hecht aan zo'n beestje en dat het dan zo snel dood gaat...

3:37 a.m.  
Blogger Petra said...

Oje, kan me voorstellen dat je schrok toen Speedy in eens weer tot leven kwam. Ik zou me ook rotschrikken zeg....

8:22 a.m.  
Blogger Petra said...

Dan voel je je eigenlijk een beetje schuldig, dat je opgelucht bent, als zo'n dier dood is, he. Ik heb het ook weleens gehad met dat kleine spul, ze worden zo vies en onaantrekkelijk als ze oud worden (sommige mensen natuurlijk helaas ook, daar niet van).
Heeft Speedy een begrafenis gehad, of zijn de kinderen daar te oud voor?

1:07 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Speedy heeft een begrafenis gehad zonder ceremonie...

8:13 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?