dinsdag, november 22, 2005

Sinterklaas

Sinterklaas kwam gisteren in de vorm van een UPS man. Hij bracht een pakje met allerlei lekkernijen van Dutch Delight. Nu kunnen we lekker knabbelen van de pepernoten, taai taai, speculaas en allerlei andere koekjes. De chocolade letters heb ik nog even verstopt tot het echt Sinterklaas is, en dan kunnen die grote bengels hun schoen zetten.

Het weekend was rustig, en we hebben van allerlei dingetje in en om het huis gedaan, en gewandeld. Niet zo interessant om over te schrijven dus.
Dat het jachtseizoen zaterdag begon konden we in alle vroegte al horen door de knallen die door de heuvels echoden. Even voor de duidelijkheid; herten mogen niet zomaar in het wilde weg afgeknald worden. Er worden ieder jaar een aantal "deer tags" verkocht, ik geloof per persoon maar 2. Als men dan een hert geschoten heeft moet men deze label eraan vastmaken en het melden. Als iemand gepakt wordt met een hert zonder label, zit er een flinke boete op, en het hert wordt in beslag genomen. De in beslag genomen herten worden aan een voedselbank gegeven, dus het vlees wordt wel opgebruikt.
Vorige week toen ik in alle vroegte van huis weg reed stond er opeens een heel groot mooi hert met gewei op de weg. Hij ging niet zo snel aan de kant, maar stond me maar aan te gapen. Pas toen ik heel dichtbij was sprong hij weg. Je moet zo oppassen voor herten op de weg deze tijd van het jaar.

1 Comments:

Blogger Petra said...

Wat leuk dat jullie een UPS man hebben weten te charten voor Sinterklaas, hi hi hi.
Wij hebben onze bestelling bij VanderVeen ook gedaan en wachten met smart op de gevulde speculaas ;-)
Groetjes Petra

8:12 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?