donderdag, november 10, 2005

Stemmen

Hehe, het is af. Maandag een test gehad in kunstgeschiedenis, dinsdag een essay ingeleverd over het gedicht voor literatuur, en vandaag de 2 essays (vaarvan eentje maar een kort) over kunst; in eentje moesten we 4 Griekse beelden vergelijken, en voor het korte essay moesten we een kunststuk kiezen en schrijven waarom we het mooi vonden.
Ik moest de 2 essays afleveren bij de school, en daarna ben ik nog even naar een foto tentoostelling gegaan. Er hingen onder andere foto's van Susan Verberg, een Nederlandse fotografe die hier woont. Haar website; http://www.verbergphoto.com/index.html
Het was maar een kleine tentoonstelling, en ik was er snel uitgekeken. Daar kwam ik een van de oudere dames van onze klas tegen, ze ging naar een model tekenen sessie. Elke donderdag is dit, en ik had er niet aan gedacht, anders had ik mijn tekenspul meegenomen. Ik ben er 1 keer geweest, en het zijn allemaal serieuze tekenaars die hier naar toe komen, en eigenlijk voelde ik me daar niet zo bij thuis. Maar oefening baart kunst, en ik ga het toch nog eens een keer doen.

Verder heb ik nog wat spullen afgezet bij het Leger des Heils, onder andere het poppentheater van de kinderen. Eigenlijk deed het me een beetje zeer om het te zien gaan, maar ze zijn er veel te groot voor, en je kan niet alles bewaren.

Dinsdag heb ik dan voor het eerst in de VS gestemd, in alle vroegte, want ik moest werken. Micky had me al verteld hoe de machine werkt, dus dat gedeelte ging wel. Maar er zaten zoveel knopjes binnen om in te drukken, en verschillende namen die ik niet kende, dus ik heb alleen gestemd op de dingen waar ik zeker van was. Voor Town Supervisor van ons dorp waren 2 kandidaten, en aan allebei schort wel wat, dus je kiest maar het beste van de 2. Nu blijkt dat "mijn kandidaat" 3 stemmen meer te hebben dan de ander! Too close to call. Alle absentee ballots moeten geteld worden, dus mensen die van een afstand gestemd hebben, en pas dan zal er een winnaar aangewezen worden. Wel grapping, want wie weet maakt die ene stem van mij wel het verschil.

2 Comments:

Blogger Petra said...

Dat vind ik altijd het bijzondere aan de plaatselijke verkiezingen. Jouw stem telt echt! Hier is de Attorney General race too close to call, maar ik ben bang, dat de conservatieve Republikein heeft gewonnen :(.

2:35 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Pas nu ik staatsburger ben mag ik stemmen, als permanent resident mag je werken en belasting betalen...
Susan heb ik een paar keer ontmoet lang geleden, en toen gingen ze verhuizen naar Pittsburg vanwege het werk van haar man, ik weet niet waar ze nu woont.
Er zijn hier verschillende Nederlanders in de buurt, de meesten via Cornell University, maar ik heb er eigenlijk maar weinig contact mee.

4:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?