zondag, april 27, 2014

Weer eens een update.

Het wordt weer eens tijd voor een update. Niet dat er zoveel gebeurd. Het werk is druk, wat is er nog meer nieuw? We hebben een nieuw afdelingshoofd, nummer 14 voor mij, hoewel de vorige het 4 jaar uitgehouden heeft, het langste ooit. Deze heeft grootse plannen, maar heeft ook al wat onnodige veranderingen doorgevoerd. Laten we maar zeggen dat het op haar manier moet, en het daar maar bij houden. Mijn houding is altijd een beetje afwachtend.
Dan die Nederlandse registratie. Ik sta nog in Nederland als verpleegkundige geregistreerd, en wilde dat ook behouden, omdat je nooit weet waar het leven je naar toe brengt. Je moet aantonen dat je genoeg uren in de verpleging gewerkt hebt. Dat had ik ingestuurd, maar was niet goed genoeg. Een loonstrookje en arbeidscontract moest aantonen dat het werkelijk klopt wat ik zei. Dat laten notariseren (gelukkig kan dat gratis op mijn werk), en ingestuurd. Toen kreeg ik bericht dat dit niet goed genoeg is. Er moet een functiebeschrijving bij. Zijn ze nu werkelijk op hun hoofd gevallen? Wat denken ze dat een verpleegkundige op een ziekenhuisafdeling doet? Ik ga dit nog 1 keer proberen, en als het niet goed is kunnen ze het steken 'where the sun don't shine.' De kans is heel klein dat ik het ooit zou gebruiken, en als je leest hoe er aan de verpleging gesnoeid wordt zou een kans op een baan voor een dinosaurus als ik wel heel klein zijn.

Wat is er nog meer nieuw? Nog 1 week clinical in het ziekenhuis, dan nog 1 week clinical op school, en dan zit het semester er voor de groep op. Het is een leuke groep, en ze doen het goed. Het is nog altijd leuk om te doen, en het geeft een goede balans met het werk op de afdeling. Die 12 uren diensten worden wel steeds moeilijker moet ik zeggen. Maar het is de reden dat ik ook andere dingen kan doen, dus daar gaan we maar mee door voorlopig.

Tekenles gaat goed, en ook die les is bijna voorbij. Ik zie voor volgend semester niks wat ik kan nemen, dan moet ik me zelf maar inspireren. We krijgen huiswerkopdrachten waar ik me helemaal in uitleef.

Hier een kleine greep.

We moesten een pyramide van dieren tekenen, en het ging zich vooral om de texture (potlood en ink op bristol papier).

Dit was een van minst favoriete dingen om te doen, een zelfportret in vierkantjes, en het rond te laten lijken (potlood op bristol papier).

Dit was de portretles, maar die man had verschillende kostuums bij zich (hij en zijn vrouw acteren ook in een fantasiefestival), en het was leuk om die ook te tekenen.

 Nog eentje van de les, een van de weinigen die ik hier kan laten zien. Ik vindt het ook leuk om verschillende soorten materialen uit te proberen, dit is houtskool op ruw papier bijvoorbeeld, en hieronder houtskool op gladder papier.

Het huiswerk van deze week, om een zelfportret in 3 delen te doen, van foto's. Hier vond ik eerst niks aan, het ging niet goed, maar met wat doorzetten is het toch gelukt.

Een paar maanden geleden zag ik dat er hier een kunstshow gepland werd, en ik kwam op het  idee om ook wat in te sturen. Zo gezegd zo gedaan, en ik stuurde een foto van een waterverfschilderij in. Nadat ik de verzendknop ingedrukt had dacht ik meteen 'o jee, wat heb ik gedaan, dat nemen ze nooit aan.' Maar een paar weken erna kreeg ik te horen dat het wel aangenomen was. Dus, nu zal ik voor het eerst een schilderij in een show hebben hangen. Het thema is fietsen, en mijn schilderij is van een fiets in de duinen in Nederland. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn! Ik vindt het wel spannend.

Nou, zo waren er toch nog wat nieuwtjes te melden!

Labels: ,

1 Comments:

Blogger Petra said...

Jee, wat doet Nederland weer moeilijk! Ik vind dat je enorm veel tekentalent hebt (en leuk weer een update, ik begon me net dit weekend af te vragen hoe het me je ging, misschien een soort telepatie dat je meteen blog schreef? ;))

8:17 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?