Annemiek's world

woensdag, september 29, 2010

Herfst is hier


Op zondag, een wandeling in Treman park. We zijn de hele lengte van het park gelopen, heel mooi.

De bomen beginnen goed te verkleuren. Hier zijn wat herfstfoto's.




Reflectie.


Net vlaggetjes.

Vanmorgen stak er een hert voor mijn auto over, en bleef midden op de weg staan en poseren.


Als je op de foto klikt om te vergroten, zie je er rechts nog eentje staan, en links drie.


Pas toen ik langzaam verder reed ging ze uit de weg.

Labels:

zaterdag, september 25, 2010

Les, en leukere dingen

Onze professor liet laatst dit liedje horen bij een van haar powerpoints met de tekst 'voelen inservices zich zo aan?' Heel vaak wel!
Gisteren hadden we een hele dag een inservice. Nota bene op de laatste 30+C dag van het jaar. Ik ging er met grote tegenzin naartoe, en zat in het begin echt met de gedachte wat ga je me vertellen dat ik nog niet weet. Ik moet toegeven dat er toch wel wat nieuwe dingen bij waren die het iets interessanter maakten, maar die zon die buiten scheen bleef aan me trekken.

Het ging over crisis management, en hoe je mensen die kwaad zijn of uit controle kunt de-escaleren (is dat een woord?). Nu heb ik dat al vaak meegemaakt in het ziekenhuis, en al veel geleerd in de loop der jaren. Je ziet wat anderen doen, en hoe het wel en niet moet. Je komt echt veel met boze mensen in aanraking, patienten en familie. Soms zijn ze zo ziek dat ze niet weten wat ze doen, maar soms ook wel. In het ziekenhuis heb je altijd veel mensen om je heen die kunnen helpen, in de urgent care sta je er maar met een paar man voor.
De mensen die de inservice gaven zijn echt goed in wat ze doen, en ik heb toch wat bijgeleerd. Ik was niet helemaal "sedated." Behalve een boel luisteren was er ook een rollenspel, en technieken te leren over hoe los te komen als iemand je vastgrijpt. Zaak is om nooit zo dichtbij te komen en ze een kans te geven. Behalve met een paar demente ouderen is dat me dat nog niet overkomen.

Vanmorgen stond er opeens een grote truck van het stroombedrijf voor de deur. Het bleek dat de stroom van de buren soms uitviel doordat bomen op ons land tegen de draden aanwaaien. Ze hebben een heleboel gesnoeid en een stel bomen omgezaagd. Ze waren zo aardig om ook bij ons huis wat te snoeien.



De honden waren op het terras en Muddles en Bitz vonden het maar niks, die vreemde lui en moesten grommen en blaffen. Ik gaf een van de werkers wat hondenbrokjes om hun te voeren, en toen waren ze heel snel vriendjes!

Vandaag was het Enfield Harvest Festival. Het was leuk, vooral om veel mensen weer te zien en even te kletsen. De barbeque kip die ze hebben smaakt ook altijd heerlijk. Bij de silent auction hebben we 2 gift certificates gewonnen, dat is weer meegenomen.

De brandweerauto's stonden er, en je kon er een kijkje in nemen. Alleen ging de sirene van het dorp opeens af, en ze moesten in allerhaast weg naar het noodgeval.
Even later had het cakewheel (waar je taarten kunt winnen) een noodgeval: er kwam opeens een windvlaag en de hele stellage met zeker 20 taarten viel om! Er was niet veel meer over van de taarten.

Vanmiddag hebben we buiten gewerkt. Ik heb wat maple bomen gemerkt met verf, voordat alle bladeren eraf zijn en ik ze niet meer herken. De verf van vorig jaar was niet watervast en was eraf geregend. Tim heeft hout gekluifd, en wij hebben gestapeld.

Dan is het vandaag ook nog 22 jaar geleden dat ik moeder werd. Niet te geloven dat Bart al 22 is!


Giulia en Tim hebben de taart versierd. Het was een uitdaging, en het smaakte prima!

O, en dan deze foto nog van vorige week; dit is mijn stair master, samen met Muddles.

Labels: , , ,

zaterdag, september 18, 2010

Watchfire

Op vrijdag was het POW/MIA dag (oorlogsgevangenen en vermisten dag). Om dit het herdenken, en als teken dat ze niet vergeten zijn organiseren de veteranenverenigingen een "watchfire". Vroeger werd na een veldslag een groot vuur gemaakt om de verspreide troepen weer bij elkaar te krijgen, zodat ze wisten welke richting ze uit moesten lopen. Op vrijdag werd zo'n watchfire op Meyers Point in Lansing gehouden, aan het meer.


Een mooi plekje, waar we nog nooit geweest waren. De vuurtoren lijkt heel wat op de foto maar is in werkelijkheid maar klein.




Bart heeft de foto's met zijn telefoon gemaakt, dus de kwaliteit is niet geweldig. Ik was mijn camera vergeten, maar je krijgt toch een indruk.




Alle ROTC kadetten waren er. Eerst werd het volkslied gezongen, en speeches gehouden. Er werd verteld hoeveel POW/MIA's er nog zijn. Als ik me de nummers goed herinner zijn er 80.000 van de tweede wereldoorlog, en 1.311 van de Vietnam oorlog. En dan nu ook vermisten in Afghanistan en Irak.


In costuum van de burgeroorlog gekleedt, werd er een kanon afsgeschoten, zogenaamd de grote houtstapel in.


Dat was een stapel hout waar je U tegen zegt!


Alle kadetten gooiden om de beurt nog een stuk hout op de stapel.




Een flink fikkie!

Ik vond het wel een indrukwekkende ceremonie.

Labels:

vrijdag, september 17, 2010

Hert vs. vliegtuig

Bij het lezen van de krant vanmorgen moet ik aan Jeff Foxworthy denken. In een van zijn verhalen vertelt hij over hoe hij zijn vrouw belt vanuit het vliegtuig dat ze net een hert geraakt hebben. Zijn vrouw vraagt of het vliegtuig al op de grond was. Grappig, zoiets zal je maar overkomen. Blijkbaar gebeurd het echter wel eens vaker dat vliegtuigen in botsing komen met een hert. Ithaca gaat er een smak geld tegenaan gooien om te kijken hoe ze het kunnen voorkomen. Een hek van 8 voet houdt ze niet tegen.

donderdag, september 16, 2010

Dag Kitty

Een paar dagen geleden hadden we het nog over Kitty (de kat van Pieter, voorheen van mijn ouders), en hoe het mogelijk was dat ze nog leefde. De laatste tijd hoorde ze niks meer. Nu is ze dan gestorven, op de rijpe oude leeftijd van 22. Dat is 104 in kattenjaren.
Ze heeft het goed gehad, maar toch zielig dat ze er nu niet meer is.


Hoe moet de merel nu aan haar eten komen?

Labels:

woensdag, september 15, 2010

Bijpraten

De laatste tijd heb ik dit blog wat verwaarloost, behalve wat foto's over leuke tripjes erop te zetten. Niet dat er niks gebeurd, maar dat er langzaamaan zoveel is om over te schrijven dat ik niet meer weet waar te beginnen. Lessen zijn weer begonnen en reuze interessant met veel onderwerpen waar ik over wil schrijven, het dilemma wel of niet doorstuderen voor een master's, ik werk alweer 6 maanden op mijn nieuwe werk zonder er eens een verslag over te doen, de kinderen enz.

Nou, om maar te beginnen met Giulia. Het gaat goed, in het begin was ze vrij onzeker en onwennig hier in huis, maar dat begint goed weg te gaan. Niels en haar hebben een dagenlange discussie over welke zeemacht beter is, die van Frankrijk of de VS, wat allemaal begon met een agenda die ze me gaf waar een plaatje instond van een boot, en waar Tim de reactie op gaf dat dat de hele zeemacht van Frankrijk was. De discussie gaat op een lachende en plezierige manier, en Giulia laat niet op zich zitten. Het is de manier waarop de jongens haar in de familie opnemen.

Ze heeft vorige week haar vakken uitgekozen, wat pas 2 dagen na de start van de school kon omdat het zo druk was op de school. Eerst moest ze een English Second Language test doen, om te kijken op welk niveau ze zit. Ze kwam terecht bij advanced ESL. Daarna kon ze pas met de counselor praten en de vakken kiezen. Ik ken hem van de middle school waar de jongens hem hadden. Na 26 jaar op de middle school is hij overgeplaatst naar de high school. Of dat er wat mee te maken heeft dat hij een paar fouten gemaakt heeft? Hij had haar wel in gym geplaatst maar het per ongeluk weer weg gehaald. Ik weet niet of het wat uitmaakt voor haar, maar iedereen is verplicht in NY om gym te hebben. Ook zijn er een paar vakken niet ingevuld voor het 2e semester. Ze heeft US history, US government (dat ze saai vindt en vandaag gaat proberen te veranderen), philosofie (dat ze volgend jaar moet nemen, en zo probeert een beetje een voorsprong te krijgen), Spaans (heeft ze al 4 jaar gehad, en we gingen met de lerares praten om te zien welk niveau ze zou krijgen, wat een uniek mens, heel aardig en excentriek!), AP Frans (wat ik niet zie zitten, en ik ook gezegd heb, maar ze moet de keuze zelf maken. Er waren andere uitwisselingsstudenten in Frankrijk die haar gezegd hebben dat het leuk is om te nemen... we zullen zien of het niet te vervelend wordt, en of ze niet liever een ander leuk vak en wat nieuws wil leren. Anais had ook Frans erbij, maar verveelde zich ermee en heeft het veranderd. Voordeel is het vertalen van teksten en Engelse termen van grammatica leren). Ze heeft ook 2 uur Engels; 1 uur ESL met andere buitenlandse leerlingen, en 1 uur literatuur met Amerikaanse leerlingen.

Om geen vrienden op school te hebben is in het begin moeilijk, maar ze doet haar best om met andere mensen te praten. Op deze school zitten veel buitenlandse studenten. Een stel zijn uitwisselingsstudenten via andere organisaties, immigranten, of kinderen van Cornell studenten of professors. Het maakt voor een internationale school, maar ook een uitdaging om vrienden onder de Amerikanen te maken. Automatisch trekken de buitenlanders toch naar elkaar toe omdat ze in hetzelfde bootje zitten.

Labels:

zaterdag, september 11, 2010

11 september



Nooit vergeten

vrijdag, september 10, 2010

Groot, groter, grootst

Maandag was het Labor Day en een vrije dag. We zijn naar de Windmill Market geweest. Er wordt veel handgemaakt spul verkocht, en er staan Amish met hun producten. We hadden er met Ruud en Suzanne, en hun uitwisselingsstudent Anna afgesproken. Het was leuk, we hebben wat geshopped, en leuk bijgekletst. Het was ook leuk voor Giulia om alvast een andere studente te leren kennen.


Amish paard en wagentje.

Op de terugweg zijn we nog even in Watkins Glen gestopt, en over de pier gelopen, heel mooi.


Links ligt het zeilschip True Love, eenzelfde zeilschip uit de gelijknamige film met Bing Crosby en Grace Kelly. Je kunt er tochtjes mee doen. Dat wist ik nog niet, en gaan we volgende zomer vast een keer doen!



Wie niet van beestjes houdt slaat de volgende foto's maar over. Je weet nooit waar Bart mee aan komt zetten en hij vindt ook werkelijk alles. Dit vond hij toen hij gisteravond het kippenhok ging dichtmaken:


Er ligt een cent naast om de grootte aan te geven. Rechts waar de zwarte stip zit is de achterkant trouwens.

De voorkant:



Zijn achterwerk:




Aan de hand van de grootte van de rups dacht ik dat het een Luna Moth zou zijn, maar met opzoeken blijkt het een Pandora Sphinx Moth te zijn, in zijn 5e stadium.

"Alles is groter in Amerika."

Labels: ,

donderdag, september 02, 2010

Donderdag & vrijdag

Donderdag
Het beloofde een erg warme dag te worden en we hadden het plan opgevat om in Lake Ontario te gaan zwemmen. Het is een mooie weg richting noorden, langs Cayuga Lake, en onderweg zagen we verschillende Amish. Ze hebben groentestandjes langs de weg, en de mannen waren bezig met de maisoogst met paard en een of ander snijapparaat.

Onderweg stopten we bij een sluis, waar net een boot doorkwam.




Dit zie je niet elke dag... zie je de bordjes? "Fall out shelter".

In Sodus Point gingen we eerst bij de oude vuurtoren kijken.


Oude vuurtoren, nu museum, in Sodus Point.


Uitzicht vanuit het museum.

Bij het strand gekomen bleek het gesloten te zijn vanwege algenbloei.


Vieze muck bij Sodus Point.
Daar konden we dus echt niet zwemmen! We hebben over de pier gewandeld, heel mooi!


Vuurtoren in Sodus Point



Daarna naar het Chimney Bluffs State Park.




In de verte zijn de duinen te zien.

Het was er heet, en hier mocht je ook niet zwemmen, dus op naar het volgende state park, het Fair Haven State Park. Eerst nog wat broodjes gehaald om bij het park op te eten. Het zwemgedeelte bleek ook gesloten, maar er waren een heleboel mensen in het water. Dus na de picnic hebben Guilia en ik ook gezwommen. De watertemperatuur was prima, lekker afkoelen!
Een leuke dag, rondtoeren en veel dingen zien!

Vrijdag
De orientatie voor de uitwisselingsstudenten werd vandaag op de State Fair gedaan, het bleek maar een half uur te duren, en daarna hebben we rondgelopen en een boel dingen bekeken. Het viel mee met de drukte, waarschijnlijk omdat het snikheet was! Eigenlijk helemaal geen dag om te gaan.

Een greep uit de dingen die we bekeken hebben:


Kuikentje komt net uit het ei.


Gekleurde kippen.


Deze koe wordt geschoren en klaar gemaakt voor de show.


Brandweerauto met alle namen en foto's van de op 9/11 omgekomen brandweermannen.


Een indiaans "longhouse" wordt gebouwd.



Het "zandkasteel".



On een uur of twee waren we goed gaar en hielden we het wel voor gezien. We gingen naar Binghamton om Tim te halen. Na 1 week school heeft hij al een week vrij. Dat gaat goed zo. De eerste week is hij goed doorgekomen en het gaat hem wel bevallen daar.

Labels: ,

Who links to my website?