Annemiek's world

donderdag, mei 31, 2007

Foto's

Eerst een update van de vogeltjes;






Even een dutje doen...

Vanmorgen zijn we eerst gaan wandelen voordat het te warm werd. Dit keer naar Buttermilk Falls State Park. Het was een mooie wandeling... met veel trappen! Beter dan een stairmaster!
Onder de bomen lag het vol met klein zwart gruis, dat bleek rupsenpoep te zijn. Er waren dan ook echt veel rupsen, wel van een ander soort dan die wij vorig jaar hadden. Als je stil stond kon klonk het net als kleine regendruppeltjes op de droge bladeren; dat waren allemaal de vallende poepjes. We hebben ons na de wandeling maar goed de haren uitgeschut :)






Buttermilk Falls State Park

Voor het eerst sinds we hier wonen zijn we naar de optocht geweest die het startsein is voor het Ithaca Festival. Het was heel leuk. Er waren dit jaar meer dan 90 groepen. Hoe moet je die optocht nu omschrijven? Het is eigenlijk alles Ithaca. Gekke dingen, leuke dingen, en bijna elke groep en vereniging is wel vertegenwoordigd, inclusief veel scholen.
Hier een kleine greep uit wat er allemaal langs kwam.

Het kleine politie autootje beet de spits af.




Er zijn ook gewone politie auto's hoor.




De steltenlopers.

De Ithaca drum circle.


De kindertuinen.


Iemand met een ligfiets.


De SPCA, dierenopvang.

Dieren ziekenhuis.



Peru was ook vertegenwoordigd. (Mexico ook, maar die foto's zijn niet goed geworden)

Goede muziek van de Montesori school leerlingen.

Volvo Ballet (goede reden voor de mannen om ook tutu's aan te doen). Een groepje oude Volvo fanaten.


Deze honden moeten werken voor hun kostje.

De Ithaca eenwielersclub.


Een fietstreintje.



Hybrid bus.


Echt waar, Ithaca heeft een Compost Theatre.




De buikdanseressen.


De rode hoedjes dames waren ook van de partij.


De scooter club die het met de scooter naar het werk rijden in plaats van met auto wil stimuleren.


Een viool club.


Geen idee wat deze groep moest voorstellen.


Een kruiwagen dansje.

De 4H hondenclub.
Op het commando "sit" gingen ze allemaal mooi zitten.


De vliegclub.

We hadden de donkere wolen al aan zien komen, en opeens een knal, en de dikke druppels begonnen te vallen. We lieten de rest van de optocht voor wat het was en gingen snel naar de auto. Het kwam er opeens met bakken uit, en op weg naar huis was de politie stukken overstroomde weg af aan het zetten. Vreemd genoeg had het thuis bijna niet geregend.

Dit weekend zijn we even weg...

Labels: , ,

dinsdag, mei 29, 2007

Vogels, 4e aflevering

Nou, sommigen zullen ondertussen wel genoeg hebben van de vogelfoto's, maar ik blijf gewoon doorgaan. Het is fascinerend om het van zo dichtbij mee te maken. Gewoonlijk zit zo'n nest te hoog of op een gekke plaats dat je niet elke keer even kunt kijken als je door de voordeur naar buiten gaat. De kinderen vinden het natuurlijk ook leuk. Het is nog geen week dat de vogeltjes uit het ei zijn, en de oogjes zijn open en ze hebben al heel wat echte veertjes. Het dons gaat er al vanaf. Ook begint het een beetje krapjes te worden in het nest met z'n vieren.




Mama zat een paar takken hogerop zenuwachtig te zijn.


Wat hebben we verder nog gedaan vandaag; eerst naar de mall weer even gewinkeld, en vanmiddag met een heerlijk weertje in de tuin gewerkt. Ik ben helemaal geen fan van het klusje met de weedeater, maar ik heb dat ding aan de praat gekregen en een uur het gras te lijf gegaan. Ik heb nieuwe bewondering voor Bart, die afgelopen week 2 dagen in het State Park ge-weed-eatered heeft, best een zwaar werk en je handen vallen er bijna af van het trillen. Bart heeft waarschijnlijk een beetje poison ivy geraakt, hij heeft een paar kleine blaasjes op zijn armen. Hij zag het poison ivy net te laat.
Nog zoiets, de wead-eater van zijn collega was gejat! Hij had hem even naast de weg laten liggen om de truck te halen, en toen hij een minuut of 10 later terug kwam was hij foetsie. Hun baas was er gelukkig heel nuchter onder.

Vanavond ben ik naar een "skill's day" in het ziekenhuis geweest; we hebben sommige dingen die afgetekend moeten worden. Ook heeft de Joint Commission weer allerlei nieuwe voorschriften die afgetekend moeten worden, zo blijf je wel bezig. Vanmiddag en vanavond konden we er terecht om dit te doen. Ik had het maar tot vanavond uitgesteld, het was veel te mooi weer om binnen te zitten. Op weg naar het ziekenhuis had ik pa en ma 3 mijl van huis afgezet, die wilden gaan Nordic Walking en zijn terug naar huis gelopen. Het was er een fijn weer voor, en ze hadden geloof ik ook wel bekijks.

maandag, mei 28, 2007

Montezuma en Waterloo

Vanmorgen besloten we om naar Montezuma Wildlife Refuge te gaan. Tim en Niels gingen onder protest mee, maar ze hebben later toch wat leuke dingen gezien. Montezuma is ongeveer een uurtje rijden hier vandaan. Toen we door Trumansburg kwamen, een dorp hier vlakbij, stonden de mensen zich op te stellen voor de Memorial Day Parade. Een typisch "small town" gezicht, maar we zijn niet blijven kijken.

Het was een mooie rit, met een paar mooie vergezichten op Cayuga Lake. Onderweg zagen we nog 2 Amish paard en wagen, leuk om te zien.

Montezuma bestaat uit een meer en moerasgebied waar veel vogels zitten. Er is een klein informatiegebouw bij, waar veel opgezette vogels staan. Er staan wat verrekijkers bij, maar de echte serieuze vogelkijkers komen er gewapend met grote verrekijker en tele-lenzen voor hun fototoestel. Wij waren maar amateurtjes.

Er is een uitkijktoren, waar Tim en Niels al snel naar boven klommen. "Come look!" riepen ze. Wat bleek; er zat een nestje op de trap! Wat een plek voor deze robin om zijn nest te bouwen, zo onbeschermd. 2 jongen waren toch al uitgekomen, dus ze moet er genoeg tijd ongestoord op hebben kunnen zitten. Het was wel mooi om te zien!


Uitkijktoren


Nestje op de trap.

Tim en Niels bij het nestje op de trap.


We bekeken een familie ganzen die zich door de modder een weg baande, en Tim en Niels moesten er zo mee lachen, terwijl ze de ganzen door de verrekijker bekeken. Het was vast het mannetje dat voorop liep en zwom die zogenaamd een kortere weg wist :) ... en die niet om richting aanwijzingen vroeg.


Hierna zijn we stapvoets over een pad gereden door het reservaat. Je mag er niet wandelen, om maar vooral geen dieren te verstoren. We zagen natuurlijk een heleboel vogels, maar ook schildpadden en muskratten.



Moeilijk te zien; er vliegt net een reiger weg.


Red-winged blackbird.

Er was een bruggetje waar het water uit het meer stroomde, hier waren grote vissen die stroomopwaarts het meertje in probeerden te komen. Dit wil men voorkomen, omdat deze vissen te veel van de bodem omwoelen waardoor het water te troebel wordt en planten niet goed kunnen groeien.


Het water lijkt te kolken, maar het zijn een heleboel karpers.

De tekst bij de karpers.

Nadat we uitgekeken waren, zijn we naar Waterloo gereden naar de Waterloo Outlet Mall. Tim en Niels vonden het maar niks, maar we hebben toch wat rondgekeken en ik heb wat t-shirts en korte broeken gekocht.

Daarna weer een mooie rit naar huis.

Labels: ,

zaterdag, mei 26, 2007

Vogel filmpje

Vanavond even een filmpje gemaakt van de vogeltjes. Niet zo'n goed, ik zal het later nog een keer proberen. Hoe ze al gegroeid zijn! Je ziet al het begin van kleine veertje aan de vleugeltjes.

donderdag, mei 24, 2007

Hoezo vogelgek?

Ik heb wel wat met vogels, hoewel ik echt geen kenner ben. Als kind wist ik alle nestjes in de tuin te zitten, en klom ik in heel wat bomen om er in te kijken. Ook heb ik als kind eens een dagboek met observaties bijgehouden over een vogel die zat te broeden. Misschien had ik biologe moeten worden.

Ik heb een paar nestjes die ik gevonden heb, zoals deze;

Geen idee welk vogeltje het gemaakt heeft, maar het is zo mooi geweven. Nu zit deze erop;


Vorig jaar vond ik een nestje op de grond met 4 eitjes erin. Ook dat had ik bewaard, en ik wilde het verzetten, en 3 van de eitjes vielen als gruis uit elkaar. Eentje is er nog heel;


Volgens mij van de tufted titmouse. Tja, wat moet ik er nog mee, deze pack rat zal ze nog even bewaren en dan weg gooien.

Eindelijk ook eens de kleine nestkastjes opgehangen, hoewel ik hier beter geen vogels in kan krijgen in huis.


Een robin heeft zijn nest gemaakt in een van de twee bomen bij de voordeur. Bijna ieder jaar maakt er hier wel een zijn nest, maar deze keer is het op een ongewoon plekje. Het nestje zit op ooghoogte, bijna aan het einde van de tak. Meestal zit z'n nest dichtbij de stam. Voor ons is dit nu wel leuk, want we kunnen er af en toe eens in kijken. 2 weken geleden lagen er drie eitjes in, later kwam er nog een vierde eitje bij.

In het nestje is ook een stukje plastic gebruikt, dat stukje blauw dat linksboven zit.

Het staartje piept boven het nest uit.

Een beetje een zoekplaatje.


Woensdag kwamen er 3 jongen uit! Bart had dit ontdekt. Hij had mama vogel zelfs kunnen aanraken, gelukkig dat ze nog terug kwam. Nu zit ze er steeds op, dus ik weet nog niet of dit laatste eitje nog uitgekomen is. Wordt vervolgd....

Warm

Vanmorgen zijn we vroeg gaan wandelen, voordat het te warm werd. We zijn weer naar een plekje gegaan dat ik nog niet kende, maar waar wat ik op internet al eens eerder tegen gekomen was, Lick Brook.
Het ligt net buiten Ithaca, bijna naast Buttermilk Falls State Park. Het eerste stuk gaat door de velden, daarna ging het stijl omhoog. Hier geen trappen zoals in de State Parks, maar alleen maar bospaadjes. Het pad is onderdeel van het Finger Lakes Trail, een pad van 562.9 mijl lang van de Catskills naar de andere kant van de staat naar Allegany State Park. Dat zal nog wel even duren eer we dat allemaal gelopen hebben!



Een mooie waterval aan het begin van het pad.

Boven lag deze lekker te zonnen:



Dit is wel de grootste slang die ik hier ooit gezien heb. Volgens mij een Black Rat Snake. Of weet iemand of het een andere is? We lieten deze maar met rust en lekker in de zon liggen.



We waren ongeveer 2 uur op pad, wel wat koeler onder de bomen, vanmiddag werd het best warm.

Het lijkt wel of we niks anders dan wandelen doen; we hebben ook nog boodschappen gedaan, en daarna begon pa te klussen. In het nieuwe schuurtje staat nu een fijn rekje om al de tuingereedschappen in te zetten.


Niet dat de rest niks doet hoor, ik heb de hangmat opgezet :)

Toen ik de deur van het (oude) schuurtje open maakte zag ik het staartje van een slang liggen. Die was gauw weg gejaagd. Dan even rammelen met de andere deur, want ik weet nog van vorig jaar dat er wel eens eentje boven op de deur lag. Dat rammelen bleek niet te helpen, want toen ik de deur open deed viel er toch een slang naar beneden. Hoewel ik er bijna aan gewend raak gaf ik toch een gil. Jeetje. Wat moeten die krengen toch boven op de deur?

Vanavond hadden de kinderen zin in een ijsje. Ze wisten zich nog te herinneren dat ze er een tegoed hadden van Not My Dad's in Trumansburg, die vorige keer toen ik we er heen gingen gesloten was. Eerst gingen we nog even naar de beek die er vlakbij ligt. Hier gingen we wel eens (illegaal) zwemmen toen ze klein waren en ze amuseerden zich nu prima met stenen gooien.

Daarna lekker een ijsje van Not My Dad's, vooral het softijs is hier heerlijk. Het was wel te zien hoe populair het is, het was er druk. Een hele Harley-Davidson club was er neergestreken en de parkeerplaats stond vol met motors.

Who links to my website?