maandag, mei 28, 2007

Montezuma en Waterloo

Vanmorgen besloten we om naar Montezuma Wildlife Refuge te gaan. Tim en Niels gingen onder protest mee, maar ze hebben later toch wat leuke dingen gezien. Montezuma is ongeveer een uurtje rijden hier vandaan. Toen we door Trumansburg kwamen, een dorp hier vlakbij, stonden de mensen zich op te stellen voor de Memorial Day Parade. Een typisch "small town" gezicht, maar we zijn niet blijven kijken.

Het was een mooie rit, met een paar mooie vergezichten op Cayuga Lake. Onderweg zagen we nog 2 Amish paard en wagen, leuk om te zien.

Montezuma bestaat uit een meer en moerasgebied waar veel vogels zitten. Er is een klein informatiegebouw bij, waar veel opgezette vogels staan. Er staan wat verrekijkers bij, maar de echte serieuze vogelkijkers komen er gewapend met grote verrekijker en tele-lenzen voor hun fototoestel. Wij waren maar amateurtjes.

Er is een uitkijktoren, waar Tim en Niels al snel naar boven klommen. "Come look!" riepen ze. Wat bleek; er zat een nestje op de trap! Wat een plek voor deze robin om zijn nest te bouwen, zo onbeschermd. 2 jongen waren toch al uitgekomen, dus ze moet er genoeg tijd ongestoord op hebben kunnen zitten. Het was wel mooi om te zien!


Uitkijktoren


Nestje op de trap.

Tim en Niels bij het nestje op de trap.


We bekeken een familie ganzen die zich door de modder een weg baande, en Tim en Niels moesten er zo mee lachen, terwijl ze de ganzen door de verrekijker bekeken. Het was vast het mannetje dat voorop liep en zwom die zogenaamd een kortere weg wist :) ... en die niet om richting aanwijzingen vroeg.


Hierna zijn we stapvoets over een pad gereden door het reservaat. Je mag er niet wandelen, om maar vooral geen dieren te verstoren. We zagen natuurlijk een heleboel vogels, maar ook schildpadden en muskratten.



Moeilijk te zien; er vliegt net een reiger weg.


Red-winged blackbird.

Er was een bruggetje waar het water uit het meer stroomde, hier waren grote vissen die stroomopwaarts het meertje in probeerden te komen. Dit wil men voorkomen, omdat deze vissen te veel van de bodem omwoelen waardoor het water te troebel wordt en planten niet goed kunnen groeien.


Het water lijkt te kolken, maar het zijn een heleboel karpers.

De tekst bij de karpers.

Nadat we uitgekeken waren, zijn we naar Waterloo gereden naar de Waterloo Outlet Mall. Tim en Niels vonden het maar niks, maar we hebben toch wat rondgekeken en ik heb wat t-shirts en korte broeken gekocht.

Daarna weer een mooie rit naar huis.

Labels: ,

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Mooi gezicht zal dat geweest zijn die reiger. In NL zag je die ook nog vrij regelmatig, maar hier heb ik er nog geen gezien.

Wat weeet jij ontzettend veel van planten en dieren zeg. Telkens als ik een foto op mijn blog zet kan ik er op rekenen dat jij er wel een naam bij weet te vinden. dank je daarvoor.

gr Petra

12:08 a.m.  
Blogger kastelke said...

Ongelooflijk dat er zoveel roodborstjes zijn ginder! Hier zijn ze haast een zeldzaamheid geworden!
En wat ik tegen mijn zoon zeg als hij protesteert om te gaan winkelen? Dat hij maar moet oefenen, want dat hij later zeker een lief wil, en die zal ook verlangen dat hij mee gaat winkelen. ;-)

1:55 a.m.  
Blogger Petra said...

Dat nestje op de trap.... Hopelijk ontdekt niemand anders het voordat ze al uitgevlogen zijn. Wat ontzettend blauw die eitjes.

5:44 a.m.  
Blogger Petra said...

Weer een mooie natuurdag! Ik heb ook altijd moeite de kinderen mee te krijgen, maar als ze er dan eenmaal zijn vinden ze het altijd wel leuk! Bij Great Falls stikt het op het moment ook van de (vissende) reigers, zo mooi altijd!

3:50 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?