vrijdag, februari 03, 2012

Er gaat er weer eentje uitvliegen

Afgelopen woensdag was de orientatiemiddag voor de leerlingen, en donderdagmiddag begonnen we op de afdeling. Ik ben in het begin best nerveus, maar ik weet zeker dat zij meer nerveus waren. Het verliep allemaal goed, je merkt dat iedereen er weer even in moet komen, maar dat lukte vrij vlot. Ik zal benieuwd zijn hoe mijn eerste indrukken wel of niet bewaarheid worden. Ik kende nog geen enkele van deze groep en heb niemand van  vorig semester, dus ik moet ze helemaal leren kennen en zien op welk niveau ze zitten. Een paar zijn er heel vlot waarvan je nu al ziet dat het goed gaat komen, maar er zijn er twee waarvan mijn eerste indruk is dat ze wel eens moeilijkheden kunnen krijgen. Dus eens zien hoe waar die eerste indrukken zijn.Ik geloof wel dat ik deze eerste dag een redelijk goede start heb gemaakt met een relatie opbouwen tussen mij en de groep, en de groep onderling.

Bart kreeg vanmiddag nieuws waar hij lang op heeft zitten wachten; hij is aangenomen in Barstow, Californie om 3 1/2 maand mee te helpen met onderzoek naar woestijnschildpadden. Hij heeft heel veel gesolliciteerd, en al veel afwijzingen gekregen, en zelf ook wat dingen afgewezen nadat hij gesprekken gehad had. Hij had zijn zinnen op Californie gezet, en dit was wel het baantje dat hij heel graag wilde. De kans was klein dat hij dit zou krijgen, er werden maar 4 personen aangenomen. Er waren stageplaatsen in de buurt van Las Vegas (waar hij in een groot huis met maar 1 andere persoon gezeten zou hebben) en in Barstow. Daar is hij dus geplaatst. Hier komt hij in een huis met 11 anderen. Fijn knus zullen we maar zeggen, wel leuk om anderen te leren kennen. Het is een stageplaats; ja, zelfs lang nadat hij klaar is voor school doet hij nog stages. Hij heeft ook voor veel andere banen gesolliciteerd, maar dat is nog altijd niks geworden. De researchers waar hij mee gaat werken in deze stage werken voor de US Geological Service; de stage wordt geregeld door Student Conservation Association en Americorps.  
Dit is het werk dat hij gaat doen. De woestijnschildpadden zijn een bedreigde diersoort. Hij gaat helpen met het opsporen en merken van schildpadden. De schildpadden krijgen een radiozendertje aan zich, en ze moeten gemerkte schildpadden volgen. Hij gaat ook helpen met onderzoek op de schildpadden zoals meten en bloed afnemen. Het is echt wel iets wat hem op het lijf geschreven staat; hij gaat nu nog vaak in de beek op onderzoek uit naar beestjes, iets wat hij als kind al deed. Dat wordt nog een lange reis volgende week! Hij hoeft pas eind februari te beginnen maar hij wil nog eerst bij een zekere vriendin en familie aanwippen en wil dinsdag of woensdag al weg.

Labels: , ,

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Super dat hij die baan gekregen heeft. Klinkt goed!!

gr Petra

10:00 p.m.  
Blogger Petra said...

Leuk dat het hem gelukt is!
Gefeliciteerd!

6:46 a.m.  
Blogger Bibi said...

Oh geweldig, wat een avontuur! Wat goed dat hem dat gelukt is, van harte hoor!

7:39 a.m.  
Anonymous Elke said...

Klinkt leuk! Ik hoop dat hij jou, en jij dus ons, tussendoor op de hoogte houdt van hoe het daar juist gaat.

't Zal wel een heel contrast zijn met zijn vorige opdracht: van het bos naar de woestijn!

Heeft hij er al aan gedacht om nog verder te gaan studeren? Een jongen hier uit de buurt heeft ook biologie gestudeerd (ik denk dat Bart ook een bachelor in Biology is?), en hij zei dat het moeilijk is om een fatsoenlijk betalende baan te krijgen met enkel een bacheloropleiding in de biologie. Volgens hem moet je minstens je masters doen. Maar er zijn wel meer dingen die verschillen tussen de US en Canada, dus misschien dat dat bij jullie ook anders is?

11:39 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Hij heeft wel eens gedacht om verder te studeren, maar dan moet je toch een beetje weten waar je interesse ligt; biologie is zo breed. Bomen, vissen, planten, dieren bestuderen etc. Hij weet nog niet echt wat hij wil, en dan is het een duur grapje. Een van de leerlingen waar ik mee werk heeft biologie en die zei dat me jaren geleden al dat hij niet echt een baan kon krijgen in biologie, nu doet hij dus verpleging. Bart's medeleerlingen en vrienden zijn allemaal verder gegaan met een master's in education in biology, maar les geven ziet hij al helemaal niet zitten.

5:52 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

5:52 a.m.  
Blogger Els said...

Klinkt als een hele leuke baan! Fijn voor hem!

8:26 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?