donderdag, januari 05, 2012

Nog een nieuwtje

Behalve een nieuwe baan is er nog een andere knoop die ik doorgehakt heb. Nou ja, bijna dan, want helemaal zeker is het nog niet, maar het aanwerk is gemaakt. Ik heb gisteren mijn aanmelding de deur uitgedaan om weer de schoolbanken in te gaan. Toen ik mijn bachelor's haalde dacht ik klaar te zijn, maar toen viel die baan als leerlingenbegeleider me in de schoot. Dat werk bevalt me goed en het lijkt me wel wat om in het onderwijs verder te gaan, iets wat ik zoals ik al eerder zei nooit gedacht had. Tja, en dan kom je toch bij een master's uit. Na anderhalf jaar van geen lessen heb ik toch wel weer zin om verder te leren. Dat laatste semester van mijn bachelor's viel me best zwaar, en die pauze heb ik echt nodig gehad, maar het is weer tijd om verder te gaan. Ik denk dat ik wel een eeuwige student zal blijven.

Ik ga voor CNS (Clinical Nurse Specialist) met als minor onderwijs. Je kunt ook een master's halen in verpleegkundig onderwijs, maar dat is meer gericht op het ontwikkelen van cursussen. Of je kunt Nurse Practitioner worden, maar dat werk zie ik niet zo zitten. Als CNS kun je ook in ziekenhuizen werken, en bijvoorbeeld patienten en families onderwijzen, of bepaalde processen in het ziekenhuis opzetten zodat de zorg beter wordt. Of je kunt je helemaal richten op een bepaalde patientengroep, zoals diabeten, hartpatienten, of wondzorg. Welke kant ik op wil weet ik nog niet. Dat hoef ik voorlopig niet te kiezen, maar uiteindelijk is mijn doel dus lesgeven en daarbij wil ik ook blijven werken zodat ik goed bij blijf.

De Upstate Medical universiteit is hier afgelopen voorjaar begonnen met het geven van master's lessen in het ziekenhuis, dus tegen de tijd dat ik begin loop ik zo'n 2 jaar achter op de rest. Ik denk niet dat ik alle lessen hier kan doen, en ik kom ook wat in de knoop met de volgorde van de lessen. Dat wordt denk ik wel wat op en neer rijden, iets wat ik tot nu toe heb kunnen vermijden.

De laatste tijd ben ik nogal bezig geweest met dingen bedenken voor "later" wat eigenlijk niet zo heel veel later is. Nu de kinderen groot zijn en over 4 jaar (hopelijk) alle drie klaar met college zal er een nieuwe tijd voor ons aanbreken, en het geeft me eigenlijk wel een gevoel van vrijheid blijheid. Zo heb ik vaak gezegd dat ik best wel eens een tijd in een ander gebied willen wonen, Wyoming of Montana, cowboyland. Laatst kwam ik een baantje tegen in een van de Nationale Parken; blijkbaar zijn daar klinieken die alleen in de zomer open zijn. Kijk, dat zou nou leuk zijn, door het jaar lesgeven, en dan de zomermaanden ergens naartoe trekken om te wonen en werken. Maar eerst weer terug naar school. En met mijn nieuwe baan hier starten. En ondertussen droom ik weer verder.







Labels:

8 Comments:

Blogger Jasmino said...

Leuk Annemiek! Ik heb het nooit uitgesproken, maar wel vaak gedacht als ik je blog las over het werk met studenten en zo, volgens mij is lesgeven echt iets voor jou. Wat een leuke ontwikkelingen en wat een leuke dromen ook. Daar begint alles mee! Veel succes ermee, en ook veel plezier!

4:59 p.m.  
Anonymous Elke said...

Wou ik vorige keer nog zeggen dat een Masters misschien nog wel een goed idee zou zijn voor je plannen voor de nabije toekomst. Hahaha! Dit lijkt me inderdaad iets dat echt geschikt is voor jou! Dus ik wens je er dan ook ontzettend veel succes mee, en heel veel leerplezier! Hopelijk zijn het interessante docenten.

9:44 p.m.  
Blogger Petra said...

Succes! Ik herken dat denken aan "later" ook.

6:15 p.m.  
Blogger duijsensfamily said...

rust roest zegt men...
Ik vind wel leuk als mensen steeds nieuwe plannen en uitdagingen maken en zoeken.
Dat Wyoming of Colorado lijkt me ook wel wat of waar het wat warmer is in de winter.
Succes in elk geval met je studie! leuk!

8:05 p.m.  
Blogger Bibi said...

Ik weet zeker dat je het heel goed gaat doen! Leuk:-)

8:27 p.m.  
Blogger Ditty said...

Wauw, leuk hoor, weer de schoolbanken in. Ik ben een cardio pleeg uit Leiden. Mijn man kan heel misschien werk in Amerika krijgen en nu vraag ik me af hoe ik met mijn diploma (Inservice-A) ooit in Amerika zou kunnen werken.
Jij hebt dan vast wel tips voor mij... Ik ben benieuwd.

5:24 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Alweer, jullie kennen me :)

Ditty, leuk om je hier te zien. Als je man met een visum naar Amerika gaat waar jij ook mee kan werken heb je al 1 grote stap overwonnen. Om als verpleegkundige te werken moet je je NCLEX examen doen. Kijk op de website van de state board of nursing van staat waar je naar toe wilt. Sommige staten willen dat je eerst het examen van de Commission for graduates of foreign nurses doet. Om je aan te melden voor beide examen moet je een boel papieren in orde hebben, en daar wringt het zich veelal. Ze willen transcripts van de school waar je je diploma gehaald hebt; precies het aantal uren dat je les gehad hebt in wat, en praktijkuren. Een van mijn leraressen heeft die uren destijds allemaal voor mij uitgezocht, en opgestuurd; het moet ook nog eens rechtstreeks van de school komen.
Hier wat links:
http://noldenusa.blogspot.com/
http://www.verpleegkundigegoesusa.blogspot.com/
http://www.fulbright.nl/?view=alias_pages&id=1965&object=773&menutree=6|58

Op het allesamerika forum heeft iemand ook eens het proces uitgelegd, kijk daar ook eens, als je de zoekfunctie op die site gebruikt vindt je het wel.

6:01 a.m.  
Anonymous Bianca said...

wat gaaf ! succes gewenst en lijkt me zeker leuk als je dat zo kunt gaan verdelen in de toekomst

4:33 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?