zaterdag, februari 14, 2009

Verder met de maple syrup

Vandaag werd ik verrast met een bedankkaartje van de vrouw die ik de langlaufski's voor de school gegeven had op woensdag. Dat was snel zeg, en ik had niks verwacht. Het wordt hier wel heel veel gedaan, bedankjes sturen. Iets wat ik de kinderen ook wel bij probeer te brengen, maar waar ze niet zo snel mee zijn, en ik moet toegeven ik ook niet.

Vanmiddag hebben we het inkoken van maple syrup buiten gedaan. Een beetje primitief;



Nadat het uren buiten gekookt had zijn we binnen verder gegaan. Het heeft duidelijk een andere smaak dan het vorige dat we helemaal binnen ingekookt hadden. Je proeft de rook eraan.

De kippen hadden ook weer een dag uit hun hok.



Het gezegde "feeling cooped up" komt van kippen, die zijn zeker blij om hun "coop" te verlaten. 15 kippen en een haan zijn er teveel, en ze maken heel wat rotzooi. Ook hebben ze duidelijk hun "pecking order" en de kip die onderaan de "pecking order" staat moet het ontgelden. Dat is een van de kuifjeskippen, en ze heeft bijna geen kuif meer over. Alle veren zijn eruit gepikt, en de rest van de kuif zit vol gedroogd bloed. Bart was er erg bezorgd om en heeft er anti-biotica zalf op gedaan. Behalve deze kip afzonderen, wat het misschien nog erger maakt als ze er weer bij zit, weet ik niet wat ermee te doen. En als deze kip weg zou zijn komt er wel weer een andere onderaan de rangorde te staan.

Labels: ,

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dan klinkt in huis Maple syrup lekkerder mmmm

Als die kippen vrije uitloop hebben lost het zich vanzelf op volgens mij (maar hier hebben ze allemaal vrije uitloop van s'morgens vroeg tot het donker wordt dan gaan ze vanzelf naar binnen) we hebben het hier ook meerdere keren gehad en als die slachtofferkip gewoon weg kan lopen van de rest stopt het vanzelf een keer, meestal lopen ze met 1 week gewoon met de rest mee. (we hebben er nu zo'n 40 want we zijn 11 kuikentjes rijker sinds eergisteren ;-)
Apart zetten werkt averechts (is mijn ervaring) of je moet die ene kip steeds binnenhouden maar daar wordt ze ook niet gelukkig van denk ik.

8:12 p.m.  
Blogger Petra said...

Jeetje, wat jij over de kip beschrijft voel ik nu met Saskia. Dat soort dingen zijn gaande in hun schooldbus. Heel zielig voor het dier, hopelijk gaat het toch weer beter.

11:11 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Bianca; ik kan de kippen nu pas los laten, nu de sneeuw weg is. Daar lopen ze helemaal niet graag in. Ook moeten ze 's nachts weer in het hok, er heeft hier al een paar keer een coyote rondgesnuffeld. Je merkt het wel dat het beter gaat als ze los lopen. Dat zou ik ook het liefst willen. Als ik ze maar eens in een bepaald gebied kon houden en niet in de groente tuin, of de tuin van de buren!

Petra; ja er komen veel spreekwoorden van kippengedrag af, en mensen gedragen zich vaak hetzelfde. Erg als het in de schoolbus gebeurd! Kinderen onder elkaar kunnen gemeen zijn.

8:17 a.m.  
Blogger Bibi said...

Wat begint het maple syruppen bij jullie al vroeg, bij ons zijn ze met de voorbereidingen bezig maar er wordt nog niet getapt geloof ik. MIsschien dit weekend.

9:37 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?