vrijdag, januari 30, 2009

Weer eens vergaderen.

Op onze afdeling hebben we een 'unit council', een groep van verpleegkundigen en verpleeghulpen waar ik ook al meer dan een jaar inzit. Een van onze taken is om de samenwerking op de afdeling en tussen ons en andere afdelingen beter te laten verlopen. In een vorige vergadering waar ons afdelingshoofd ook bij was zijn veel onderwerpen aan bod gekomen, en een ervan was de samenwerking met de eerste hulp en hoe dat verloopt. Niet altijd goed, zullen we maar zeggen. Daarom had ze voor de vergadering van vandaag het hoofd van de eerste hulp, de patienten coordinator, en zelfs de 'president of patient services', Susan, uitgenodigd. Deze laatste is zo'n beetje onze hoogste baas, op de directeur na, en we zien haar weinig.
In de vergadering hebben we heel wat dingen bediscusieerd, het was heel positief. Zo leer je heel wat dingen van elkaar. Sommige beslissingen die genomen worden door de leiding die gevolgen voor ons hebben, maar niet uitgelegd waarom bijvoorbeeld.
Susan zei dat dit de eerste unit council was die haar uitnodigde, vond het een eer, en vroeg om naar meer vergaderingen te komen. Wij zijn uitgenodigd om naar vergaderingen van de eerste hulp te komen. Hopelijk het begin van betere relaties te bouwen, en tot betere communicatie tussen de verschillende afdelingen te komen. Goede samenwerking komt patientenzorg ten goede.
Zo zie je maar, je denkt dat die 'big wigs', de topleiding belangrijkere dingen te doen hebben dan met ons te praten, en dan komen er zo'n positieve dingen uit.

Na deze vergadering ben ik even gaan skien. Maar heel even dan; terwijl het in Ithaca halfbewolkt was, sneeuwde het bij Greek Peak. Na 1 afdaling was ik al veranderd in een sneeuwpop.
Hierna heb ik Tim opgehaald bij TC3, het skigebied ligt maar een klein stukje verderop van de school.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dat is zeker heel goed zo'n overleg en heel verhelderend voor alle partijen. Zo krijg je begrip voor elkaar en worden zaken bespreekbaar, maakt het werk ook een stuk prettiger vaak.

Prettig weekend !

10:08 p.m.  
Blogger Petra said...

Dus Tim is gezellig thuis voor het weekend? Geniet ervan!

6:27 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?