zaterdag, september 20, 2008

Van de hak op de tak

Volgens de experts zijn we deze week aan een tweede Grote Depressie ontkomen. We zullen zien, maar goedkoop zijn het niet worden. Hoe spreek je eigenlijk een nummer van 13 cijfers uit? Dat zijn de schulden van de VS.
Ik denk dat wij ons niet eens voor kunnen stellen hoe het was tijdens de Depressie. Het is al een tijd geleden dat ik het boek The Grapes of Wrath van John Steinbeck las, een verhaal over mensen tijdens de Depressie, en het maakte grote indruk op me.

Nou, dan over op iets heel anders.
Deze week zouden we de eerste nachtvorst krijgen, dus heb ik veel planten bedekt. Uiteindelijk viel het toch wel mee.


We hebben zelfs een paar aubergines gekregen. Niet gedacht dat die planten nog wat zouden doen! Ik denk dat ik Moussaka ga maken.

Deze week zijn Micky en ik naar een samenkomst van de Cornell Nederlandse club geweest. Deze club was flink verwaterd de laatste paar jaar, maar er wordt geprobeerd het weer nieuw leven in te blazen. Een paar mensen kende ik nog, de rest zijn allemaal nieuwe studenten. Micky en ik waren wel de oudsten. Het was wel gezellig, en wel voor herhaling vatbaar.

Vandaag was het Harvest Festival van ons dorp. Ik had Tim en Niels aangemeld als vrijwilliger en natuurlijk moesten ze even protesteren, maar dan vinden ze het altijd weer leuk om te doen. Meteen toen we aankwamen stond Tim's fanclub al te roepen. Nou ja, een kleine fanclub dan. Van 3 kanten klonk een enthousiast "Hi Tim!" van kleine kinderen. Ze kennen hem van zomerkamp.


Niels en Tim hielpen bij de spellen.

Ik had mijn schilderij afgegeven voor de "silent auction", ik ben benieuwd hoeveel erop geboden wordt.


Het schilderij toen het klaar was.

Bij een festival hoort een kipbarbeque, erg lekker! Er zit tevens salade, aardappelen, bruine bonen, een broodje en een koekje bij een maaltijd. We hadden er 3 gekocht, en hadden genoeg voor 5 personen.


De kipbarbeque, onder de noemer "alles is hier groter".


Er speelden verschillende bandjes. Dit bandje had iets wat ik nog niet gezien had: zonnepanelen boven op hun busje waar hun electronische aparatuur op draaide.


Oude auto's, die vooraan staat is van de buurman.


Brandweer en ambulance was er ook zodat de kinderen in de wagens konden kijken.

Het was erg gezellig en zoals altijd weer veel mensen gesproken die ik gewoonlijk niet vaak zie. Onder andere de buurman die achter ons bos woont. Hij is houthakker, en hij zei dat hij watertandend naar de eikenbomen aan de rand van het bos kijkt. Volgens hem zijn dit goede bomen om planken van te maken. Later zijn Micky en ik eens rond gaan kijken in het bos, en inderdaad, het zijn mooie, grote en rechte bomen. Die zijn wat waard. Niet dat we meteen gaan kappen, maar het is goed te weten.

Ja, en dan konden we vandaag onze kwart koe ophalen (geen halve, zoals sommigen denken:) Het was 165 pounds, mooi verpakt in kleine verpakkingen, en met de naam van het soort vlees erop, zoals sirloin, roast of hamburger. Het was zelfs al bevroren en we hoefden het maar in de diepvries te laden.


Zo kregen we het in de dozen.

Dan nog dit, wat doe je als hond zijnde en je baasjes je op een dieet zetten? Je neemt het heft toch in eigen handen en haalt zelf je eten waar je maar kan!
Kibbels betrapt:


Staat ze daar mooi de pannen op de aanrecht uit te likken.
En dit is dan de hond die amper meer de trap opkomt na een wandeling van 4 mijl!

Labels: ,

4 Comments:

Blogger Petra said...

Voor mij is 165 pond een halve koe, hoor, ha ha! Leuk, zo'n Nederlands bijeenkomstje. En die aubergines zijn enorm!!!

10:27 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ha ha die Kibbels, kan hem geen ongelijk geven, geweldig zo'n hond.

Bekende pakjes vlees, maar wel lekker zo'n vriezer vol (al zou ik dan zeker een generator willen hebben)

Zien er prachtig uit die Aubergines ! die kun je hier niet eens in de winkel kopen.

12:16 a.m.  
Blogger DixieChick said...

Wat een geweldige foto van de hond, hahaha!

Al dat nieuws over de economische malaise vind ik maar heel erg eng eigenlijk..ik ga ook maar eens eigen moestuin beginnnen (de tomatenplanten hebben we al!), dan zit dat in ieder geval goed:)

12:55 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Je kunt even vooruit. maar wel reuze handig.

haha die hond.. Ik heb ook 2 van die deugnieten die je ook geen kans moet geven want dan...

Die aubergines zijn inderdaad mooi zeg. Wat een knoperts.

gr petra

6:24 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?