vrijdag, augustus 29, 2008

De tweede

Pictures of Tim's appartment.

De afgelopen weken hadden Micky en ik al wat dingen bij elkaar gekocht voor Tim voor als hij naar TC3 ging verhuizen. Zelf toonde hij geen interesse in winkelen. Bij Bart hadden we geleerd dat veel van de spullen die gezamelijk gebruikt worden in het apartement niet meer terug komen. Het wordt kwijt, of ze weten op het eind van het jaar niet meer wat van wie was. Daarom kochten we maar alles het goedkoopst mogelijk, en ook niet alles wat er nodig was. We wilden maar eens eerst zien wat de anderen zouden meebrengen.

Eindelijk wilde Tim deze week mee gaan winkelen, om wat nieuwe kleren te kopen. Hij heeft wat nieuwe broeken en t-shirts gekocht, het blijft toch een gemakkelijke shopper. Eindelijk ook nieuwe schoenen, want zijn oude zagen er uit alsof ze elk moment uit elkaar konden vallen. Het was wel leuk om dit samen met hem te doen.
Hij was de afgelopen dagen een beetje anders dan anders. Alsof hij meer tijd met Niels en ons wilde doorbrengen, hij kwam vaker achter zijn computer vandaan. De dag dat hij zou gaan verhuizen kwam langzaam dichterbij. Niet dat hij er nerveus voor was, maar onder dat nonchalante voelt hij het toch wel.

Vanmiddag vertrokken Niels, Micky en ik samen met Tim om hem weg te brengen. Wel een rare dag om in te trekken, net voor een lang weekend. Andere jaren begon de school altijd een week eerder.


De dorms.

We waren snel klaar met alles uitladen. Als je ziet wat anderen meeslepen, dan was zijn lading toch wel erg klein. Hij was de eerste in het appartement, maar al snel kwam er een van de andere jongens met zijn ouders. Maar goed dat wij niet alles gekocht hadden voor de keuken (wel wat pannetjes, bestek en borden). Die moeder was gisteren naar Wal Mart geweest en had flink ingeslagen. Ze had precies dezelfde borden en kopjes als wij gekocht, grappig. We overlegden welke dingen ze niet meegebracht hadden, en dat zouden wij dan nog kopen. We hielpen Tim met alles op zijn plaats zetten, en hij wilde zijn bed ook iets lager gezet hebben. Het is nog altijd kaal op zijn kamer, maar met ietsje meer kleur.


Het lijkt net een gevangeniscel zo kaal.


De keuken, hier geen vaarwasser.


Nog een kale huiskamer.


Een klein beetje meer kleur.

We gingen naar Cortland, waar we Bart gingen halen om samen te lunchen. Daarna naar de Wal Mart en vooral veel schoonmaak artikelen gekocht en een druiprek voor de keuken. Ook moest er proviant ingeslagen worden. Dat wordt de eerste week alleen magnetron opgewarmd eten. Niet zo gezond ben ik bang, maar hopelijk zal dat ik de loop van de tijd veranderen.
Terug bij de school ging Tim eerst zijn ID kaart laten maken. Dat duurde wel een half uur met de rij die er stond.
Daarna hebben we weer geholpen met de boodschappen uitladen, en nu was een andere jongen ook in het apartement, en later kwam de laatste apartementgenoot. Een jongen is hier uit de buurt, een uit Syracuse en een uit Las Vegas. Het lijken allemaal wel aardige jongens.

Niels bekijkt zich alles eens en geeft commentaar over hoe hij het zou doen. Wie weet, misschien heeft hij het allemaal uitgepland in zijn hoofd als het zijn beurt is.
Het is maar vreemd in huis vanavond. Bart is thuis, Niels verveelt zich, en ik zit me steeds af te vragen hoe het Tim vergaat.

Update: Tim zat net met Niels aan de Instant messenger op de computer. Hij had zijn verplichte bijeenkomst vanavond gehad waar ze over de regels gingen ("boring"), en dan is er morgenmiddag nog een verplichte orientatie.

Labels: ,

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dat lijkt inderdaad wel een gevangeniscel maar met de rest van de "mannen" zal het er over een poosje wel een stuk huiselijker uitzien ;-)
Fijn dat hij leuke kamergenoten heeft, lijkt me best moeilijk om vanuit je vertrouwde omgeving ineens met vreemden te moeten samenleven.

10:06 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Gj liep hier afgelopen week bij de Wal mart en hij vertelde dat het wemelde van de studenten. ook allemaal aan het shoppen voor allerlei huishuidelijke spullen.

Ik denk dat die jonges het zo voor elkaar hebben dat het er wat levendiger uitziet.

Ik kan me ook heel goed voorstellen dat je thuis zit af te vragen hoe het daar gaat. Spannend hoor ook al is het niet de eerste die het huis uit gaat studeren.

gr petra

10:38 p.m.  
Blogger kastelke said...

Kleine kinderen worden groot...

Gaan die jongens ook echt gaan koken, denk je?

3:16 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?