maandag, september 15, 2008

Allemaal beestjes

Ik had een leuk beestje gevonden tijdens een wandeling; een bijtschildpadje. Een heel kleintje, zijn schildje zo groot als een kwartje. Toen ik hem op pakte trok hij zijn hoofdje een beetje in en speelde dood, maar af en toe ging er een oogje open. Ik heb hem maar mooi langs de weg in het gras gezet waar hij een betere kans tot overleven heeft dan midden op de weg.

Vanmorgen hadden we bezoek van een paar hertjes, een mama met 2 jongen. Zo vaak zien we de hertjes hier niet dichtbij komen.


Een van de jongen staat ergens tussen het groen.


Het wordt oud nieuws, maar na het warme weer van het weekend (met dank aan de orkaan) hebben de bonen weer een groeispurt gekregen. Ook nog wat tomaten, waarvan er zelfs een stel van de struiken gewaaid waren.



Dan die kippen en met name de barred rocks. Ze willen maar niet dicht bij huis blijven, en keer op keer moet ik terug halen. Dat gaat wel grappig; ik roep ze, en gooi wat stukjes brood naar hun toe en ze komen met een vaart aanrennen.



Gekke beestjes. De haan kan het allemaal niet aan om ze bij elkaar te houden!

Labels: ,

3 Comments:

Blogger Petra said...

Bedoel je met "bijtschildpad" een snapping turtle? Grappig dan, hoe al het kleine grut schattig is! Volwassen zijn ze dat zeker niet, ha ha!
Lief, hoor, die hertjes! Er zijn er hier zoveel, maar ik blijf het bijzonder vinden als ik ze zie.

9:30 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Haha grappig gezicht die kippen. Je bent er maar druk mee om ze bij huis te houden.

Wat komen die hertjes dicht bij zeg.. Schitterend..

gr petra

10:32 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Die zien er echt goed uit die boontjes en tomaten ! Wij hebben zowaar weer (jawel na Ike) 2 kuikentjes ! 1 moet volgens mij uit het ei van een barred rock zijn, het is het zwarte kuikentje denk ik. Hoop dat ze het deze keer wel halen want vind ze zo leuk !

11:05 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?