zaterdag, juli 12, 2008

Aan het water

Vandaag zijn we voor het eerst in heel lange tijd gaan kano varen. Toen we bij Cayuta Lake aankwamen stond de parkeerplaats heel vol, zo veel volk heb ik daar nog niet gezien. Het bleek later dat er een vistoernooi aan de gang was.
Op het water was er van die drukte niks te merken, het is groot genoeg voor zo veel boten.
Het was heeeerlijk. Het is zo ontspannend.

Een filmpje van het beekje:




Een van de weinige lelies die nog bloeide.

Rondkijkend over het meer;





Op de terugweg heb ik wat foto's van de omgeving gemaakt. Het meer ligt ongeveer 4 mijl van ons vandaan, we rijden dan achter ons de berg op. Hoewel we achteraf wonen denk ik nooit dat we zo erg achteraf wonen (hoewel voor Nederlandse begrippen dit al heel erg achteraf is). Pas als we die berg over zijn vindt ik het zo veranderen in echt "rural".


Het bos in de verte is Connecticut Hill, een wildlife management area.


Er zijn veel meer goed onderhouden huizen dan de bouwvallige huizen, maar die laatsten vallen meer op. Bij dit huis staan 2 schoolbussen, een rode kruis bus, verschillende caravans en auto tussen de struiken. Er ligt altijd standaard een grote bruine hond op de weg die niet opstaat voor het verkeer. Niet dat er veel auto's langskomen, want het is een onverharde weg.





Vanmiddag zijn we naar de Dragon Boat Races geweest. We hebben verschillende races gekeken, bij de eerste die we zagen ging het mis. De stuurman stuurde niet goed en raakte een andere boot. Gelukkig aan de achterkant, en niemand viel in het water. Ze waren er helemaal niet blij mee natuurlijk en de team captains moesten zich bij de jury laten zien. We hoorden de verhitte discussie zelfs aan de andere kant van het water waar we stonden.

De race die wat mis ging:


Bij de laatste boot die over de finish gaat hangt de drakekop voor aan de boot helemaal scheef.

De rest van de races ging wel goed.



Er waren teams uit het hele noordoosten en Canada; Boston, New York (de Wall Street Dragons), Washington, Pittsburg, en de Philadelphia politie. Het Ithaca team is de Gorges Dragons, en er is een team met een leuke naam: de Aquaholics.
Het is wel een populaire sport!

Vanavond terwijl we op het terras zaten kregen we bezoek;



Ze zoeken graag het hoogste punt op. Pa's tafeltjes en bankjes worden goed gebruikt!

Labels: , ,

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Laten wij nou gisteren ook bij Cayuta Lake geweest zijn. Misschien zijn we elkaar wel tegen gekomen zonder dat we er erg in hadden...

Maar het is heel heel erg mooi daat.

gr petra

8:18 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra, zeker dat het Cayuta was en niet Cayuga? 1 letter verschil, een heel ander meer; Cayuga is het meer waar Ithaca aan ligt.

9:10 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Pfoei dat is hard werken op zo'n boot !
Die streepkippen zijn zo leuk, die van ons gaan zitten als je je hand uitsteekt en dan kun je ze aaien terwijl we ze dat echt niet geleerd hebben. Jammer genoeg die andere kippen niet (die moeder van die kuikentjes dus) die blijven een stuk wilder maar het schijnt aan het ras te liggen ook. Dus volgende keer alleen nog streepkippen en guinea's ;-)

9:46 p.m.  
Blogger Petra said...

Heerlijk, al dat water (hoewel ik me herinner, dat het flink koud was om in te zwemmen ;)). Grappig, die kippen!!

10:44 p.m.  
Blogger Mariska said...

Ik hou het kort en bondig: PRACHTIG!

7:56 a.m.  
Blogger DixieChick said...

Heerlijk al dat water - wat moet dat lekker ontspannend zijn geweest! (ik wil ook!)

9:13 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?