maandag, juli 07, 2008

Vuurwerk

Het weekend heb ik gewerkt, en dan lig ik altijd al vroeg in bed 's avonds. Echter net toen ik naar bed ging zaterdag begon buiten het geknal. Er was blijkbaar nog genoeg vuurwerk over van 4 juli vrijdag. Het was niet alleen maar op 1 plek waar vuurwerk afgeschoten werd, van alle kanten knalde het. Dan echoed het ook nog tussen de heuvels, voor extra effect. Van slapen kwam niet veel, en zelfs later om half een werd ik nog een keer wakker van de knallen. Het houdt de beren in ieder geval uit de buurt :)

Dan te bedenken dat vuurwerk in New York verboden is. Het zit raar in elkaar. In New York kun je geen vuurwerk kopen, maar net over de grens in Pennsylvania zijn vuurwerkwinkels. Mensen uit Pennsylvania kunnen er niet zomaar vuurwerk kopen, ze moeten eerst een vergunning hebben, maar als je een New York rijbewijs laat zien kun je gewoon kopen wat je wilt. Het mag in New York niet afgeknald worden, maar niemand die zich daar druk om maakt. Zo bedelen de kinderen ons elke keer als we in Pennsylsvania langs de vuurwerkwinkel komen om er wat in te slaan, wat we ook regelmatig doen. Alleen maar klein spul wel.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ja he als dat geen bezopen regels zijn dan weet ik het niet meer.

Gr petra

11:48 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat een idiote regels zijn dat zeg.

Hier wel vuurwerkstandjes gezien maar geloof niet dat er veel verkocht is, brandgevaar is hier veel te groot op het moment.

1:43 p.m.  
Blogger Petra said...

Wij hebben vorig jaar ook vuurwerk in Pennsylvania gehaald, we waren te laat met 4 juli hier, de enige keer, dat er hier vuurwerkstandjes staan. Met oud en nieuw schieten we het altijd af en om ons heen horen we dan ook heel wat geknal. Alleen siervuurwerk mag hier, vuurpijlen zijn verboden, maar dat weerhoudt een vriend van ons er niet van er toch een stel af te schieten, die hij in South Carolina koopt. Iedere staat, zoals met zoveel, heeft verschillende wetten omtrent vuurwerk.

2:41 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?