vrijdag, juni 27, 2008

De derde

3 graduations in een jaar, waarvan 2 in een week zijn er een boel!
Gisteravond had Tim zijn diploma uitreiking. 's Middags moesten ze "oefenen", het zal wel moeilijk zijn om ze te leren hoe ze moeten lopen.

Thuis hadden we even een foto sessie. Let vooral op Tim's lach, die was moeilijk te krijgen want hij wilde helemaal niet op de foto!




Pa wel, en die wilde ook wel even de muts op;



De uitreiking was op Cornell in een grote sporthal. Het was vooral lang en heet!



De graduates komen binnen, een mooi moment.



Daarna werd het volkslied gezongen door het koor van de school. Als DaSom nog hier was geweest had ze hier ook mee gezongen.
En toen waren mijn batterijen van het fototoestel op. Gelukkig had ik nieuwe bij me... maar toen was het geheugenkaartje vol. Balen. Gelukkig konden pa en ma nog foto's maken en filmen.


Eentje van bovenaf.

We konden Tim niet vinden toen ze binnen kwamen, en het duurde zeker een kwartier eer ik hem in die massa zwart gevonden had.
Na het volkslied volgden de toespraken, een ervan was dezelfde leraar als Bart ook had bij zijn diploma uitreiking, en die DaSom had voor geschiedenis. Hij is wel populair dat ze hem elke keer kiezen om de toespraak te doen; de leerlingen kiezen dit.
Tegen de tijd dat de vierde persoon zijn toespraak hield luisterde er bijna niemand meer, die laatste was ook zo saai.

Hierna werden alle namen genoemd en kregen ze allemaal hun diploma. Dat duurde wel even voor 399 leerlingen! Er werd gevraagd om te wachten met applaus totdat ze allemaal het diploma hadden, maar er zat een groep naast ons waarvoor dit blijkbaar niet gelde. Jee, een kabaal elke keer als er een bekende van hun kwam. Op zich wel leuk dat ze zo enthousiast waren maar het hield de boel zo op, want ze moesten elke keer wachten tot het stiller was om de volgende naam te noemen.
De onvermijdelijke strandbal kwam bij de leerlingen tevoorschijn en werd rondgegooid. Het verschil tussen Bart's diploma uitreiking en die van de high school is aanzienlijk. Die van de high school meer uitgelaten en 'rowdy', die van het community college meer gedisciplineerd en serieus.
Een van de leerlingen kreeg een staande ovatie van de hele klas, het is een meisje met leukemie. Iedereen is daar wel mee begaan!




Tim krijgt zijn diploma.

Eindelijk was de laatste leerling aan de beurt, en werden de mutsen in de lucht gegooid. (dit was iets was ze bij het community college niet deden, ook waren er veel leerlingen van de high school die hun muts versierd hadden).

Na dit alles waren we allemaal gaar, want het was me toch heet in dat gebouw. Gauw de avondlucht in, en Tim gooide meteen zijn gewaad uit en had helemaal geen zin in nog meer foto's. Thuis was er taart, en toen was het het einde van weer een periode!

5 Comments:

Blogger Petra said...

Gefeliciteerd!
Wat een happening....
Heeft hij toch maar mooi gedaan enne... vond zijn lach wel leuk hoor ;-)

6:35 p.m.  
Blogger Petra said...

Leuk die filmpjes en foto's! Ik krijg altijd een brok in mijn keel bij het horen van Pomp and Circumstance. Ook bij Katja's was er de beachball, hi hi. En bij iedere naam werd er geroepen en geklapt, de counselor ging gewoon door. Gefeliciteerd met je high school graduate (en feliciteer Tim ook van ons!)!

PS: ik heb deze reactie al de hele dag geprobeerd te plaatsen, grr!!

11:09 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Gefeliciteerd !! Lijkt me inderdaad niet heel erg prettig als het zo lang duurt en ook nog eens heet is daar binnen pfff

Prettig weekend

11:40 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Congratulations Tim !!
Such a long time with no talking !!
How are you all ??

7:02 a.m.  
Blogger kastelke said...

Proficiat, Tim!
En laat je een keer meer op foto zetten, de lezertjes zien dat graag! Je ziet er heel erg cool uit in die cap and gown.

2:47 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?