vrijdag, juni 20, 2008

Photo shoot

Allemaal bedankt voor de reacties op mijn vorige blog! Er zijn bekenden bij, maar ook mensen waarvan ik totaal niks wist. Ik verbaas me erover dat mensen die me niet kennen mijn verhaaltjes lezen! Toch wel leuk.
BTW, Guus, ik kan geen reacties meer achterlaten op je blog om een of andere reden.

We hebben met de kippen eens een photo shoot gehouden. Het kleinste kuikentje waar ik het laatst over had heeft het niet gehaald. Het dronk wel, maar at niet en piepte constant. Er was wat mis mee, en op dinsdag was het dood. De rest doet het supergoed. Bart heeft er 8 verkocht aan iemand op zijn werk, en 10 aan het buurmeisje. Nu hebben we nog 13 kleintjes over. Hiervan moeten er ook nog weg, het is te veel om te houden. We hadden er ook nog 2 meer gekregen dan besteld.

Dit was vrijdag:

Dit is een van de 5 Barred Rocks die nu zo'n 2 maanden oud zijn.


Dit is een Silver Spangled Hamburg.


Deze en onderstaande foto is een White Crested Black Polish. Ze hebben nu al zo'n grappig poefje op hun hoofd.




Single Comb Brown Leghorn


We hebben hokken gewisseld; deze Barred Rocks in het hok waar de oude kippen zaten, een afscheiding gemaakt voor de kleine babies, en de oude kippen in een ander hok. Die laatsten zijn helemaal niet blij met dit nieuwe arrangement! Bij elkaar zetten gaat nog echt niet, de haan zit de nieuwe kippen te pikken, en dan doet de rest het na. Als ze allemaal los zijn gaat het wel, dan kunnen ze zich uit de voeten maken.





Vandaag:



Even buiten spelen. Het blijft verbazen hoe hard ze groeien! Het is zo grappig om ze bezig te zien, het kippegedrag hoeven ze van niemand te leren. Eentje ving er voor het eerst een insect en de rest er achteraan om het weg te pakken.

Bart is echt gek met zijn kippen en Niels begint ook al in zijn voetstappen te volgen.

Vanmiddag hebben we gewandeld in Treman Park, en tot mijn verbazing wilden Bart en Tim ook wel mee. Ze vonden het ook wel leuk en op het eind vond Bart een slang. Die moest hij meteen vangen!



Ik weet nog toen we bij SUNY ESF (Environmental Science and Forestry) waren dat de professor tegen de groep zei "als je als kind altijd de salamanders en de kikkers thuis bracht, ben jij degene die we hier moeten hebben." Dat is Bart dus.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat en kippe hok zeg. Wel erg leuk om te zien.

Die kuikens groeien waarschijnlijk net zo hard als de kittens hier. Dat gaat zooo snel..

gr petra

11:54 p.m.  
Blogger DixieChick said...

Ooh, die slang! Was niks voor mij geweest. Ik zal mijn jongens als de tijd daar is ook maar eens over Environmental Science tippen, ze zijn altijd bezig met kikkers vangen, salamnders, en laatst ook een keer een kakkerlak (eeuw!).

De kuikens zijn superschattig trouwens.

1:22 p.m.  
Blogger Petra said...

Lief die kuikentjes, maar best veel werk zo te zien! Fijn, dat de jongens helpen, dat zie ik ze hier niet zo snel doen. Kai zou ook zo zo'n slang oppakken, brr. Bang ben ik er niet echt voor, maar ze zijn zo onverwacht glibberig!

2:57 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Het is dat je zover weg woont maar anders had ik graag je kuikentjes willen hebben ! Zo leuk ! Mooi nieuw verblijf hebben ze.
Heb vandaag mijn 2 vermiste kippen gevonden en ook meteen waar ze allemaal (!) hun eitjes leggen: onder de dichte struiken in de tuin zit nu 1 hen op zeker 15 eieren ! Nog nooit zoiets gezien en denk niet dat dit kuikens op gaat leveren ;-)

11:59 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?