dinsdag, juni 17, 2008

Wandeling

Het is echt even wennen dat DaSom niet meer hier is. Je verwacht dat ze 's morgens gewoon boven komt om te ontbijten en met Niels naar de bus te lopen. Ze had een email gestuurd dat ze goed was aangekomen in ieder geval. Een erg lange reis!

Vanmorgen hadden we met een ex-collega, Connie, afgesproken. Dit is dezelfde collega die ik vorig jaar ingewerkt heb. Ze heeft nu een baan gekregen bij hospice, maar we hebben nog contact. Ze woont naast state land en het finger lakes trail. We hadden afgesproken om samen te gaan wandelen. Haar man ging ook mee, en we hebben samen een hike gedaan van zo'n 4 mijl. Het was heel mooi door de bossen. Connie kent heel veel vogels en hun zang en kon ons veel leren. Niet dat ik ze zal onthouden! We hebben veel bijgekletst, en pa en ma genoten van zo'n wandeling.
Op het eind van de wandeling kwamen we langs een groot huis, dat vroeger boerderij was. Een 83 jarige vrouw woont hier nog alleen, en Connie ging even met haar praten. Een aardig mens, ze was buiten in haar tuin bezig. Toen ze hoorden dat we Nederlanders zijn wist ze dat Nederland heel vlak was.





Tim had vandaag zijn allerlaatste dag op school. Maandag heeft hij examens gehad, en vandaag moest hij nog een presentatie van iemand anders beoordelen. Voor Engels heeft hij het "WISE"
programma gedaan. Dit betekend dat ze een zelfstandig project doen. 1 keer in de week moest hij naar de les, voor de rest moesten ze aan een project werken en hierover een dagboek bijhouden, en een essay schrijven wat ze geleerd hebben. Als laatste moesten ze dan een presentatie doen over het project. Tim had een video spelletje gemaakt. Dat was behoorlijk wat werk, maar hij heeft het klaar gekregen. Op vrijdag deed hij zijn presentatie, die werd door de leraar en een medeleerling beoordeeld, en vandaag moest hij iemand anders zijn presentatie beoordelen.

1 lesje dat hij geleerd heeft is dat met potlood geschreven pagina's van een dagboek niet goed scannen! Het moest vorige week ingestuurd worden per email, en hij wilde alles scannen. Helaas dus, dat was niet te lezen! Alles heeft hij over moeten typen! Een dagboek van januari tot en met juni! DaSom heeft hem toen wel geholpen, want hij had haar ook zo vaak geholpen met huiswerk zei ze.

Volgende week graduation en dan zit high school erop voor hem!

Labels: ,

4 Comments:

Blogger DixieChick said...

Het lijkt me inderdaad wel wennen dat DaSom weg is...helemaal omdat je niet weet of je haar ooit nog ziet.

Grappig dat zo'n oudere dame toch nog dingen weet over Nederland!

De wandeling klinkt erg mooi. wij gaan over twee weken naar de Smokey Mountains, en dan hopen we ook wat te kunnen hiken.

12:30 p.m.  
Blogger Petra said...

Zal zeker even wennen zijn na zo'n jaar! Heerlijk, zo'n natuur wandeling, ik ben net ook een stuk gaan fietsen, moest even weer het groen snuiven!

3:19 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Jeetje is dat jaar nu al om..Lijkt nog helemaal niet zo.

Maar dat zal inderdaad wel wennen zijn.

gr petra

10:57 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Zou leuk zijn als het contact met DaSom zou blijven, ze heeft toch een heel jaar bij jullie gewoond.

Zou hier ook nodig ons bos weer eens inmoeten nu je zo schrijft over wandelen, ben er al een hele tijd niet meer geweest.

11:26 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?