donderdag, juni 12, 2008

Wandelen en ER

Een stralende dag, niet zo heet vandaag. Vanmorgen hebben we eerst een wandeling gemaakt in Treman Park. Veel lange wandelingen hebben we nog niet gedaan vanwege de warmte, en dit was wel heel welkom om te kunnen doen. We hebben zo'n anderhalf uur fijn gelopen.





De ingang van Treman Park blijft mooi. Het heeft voor mij iets magisch, je stapt terug in de tijd. Miljoenen jaren historie liggen hier.

Dit weekend houden we samen met de buurvrouw een garageverkoop en vanmiddag hebben we alvast de spullen in haar garage gezet. Hopelijk komen er genoeg mensen een kijkje nemen. Ik heb het op graigslist gezet (een soort marktplaats), een advertentie opgehangen bij het tankstation in de buurt en we gaan bordjes zetten. Een advertentie in het reclameblad is niet gelukt. Ik had het vorige week ingestuurd, maar ze zeiden dat ze het niet op tijd gekregen hebben.
Iemand belde er op of we ook boeken en platen hebben. Ik had er niet eens een telefoonnummer bij gezet, maar internet staat voor niks!

Voor de rest van de dag hebben we wat in de tuin gerommeld. Als je tuintjes aanlegt heb je er ook veel werk mee, maar het is wel leuk om te doen. Voor mij heel ontspannend.

Micky kwam wat vroeger thuis dan normaal, en vertelde dat hij vanmiddag een tijdje "kleuren" had gezien. Hij dacht eerst dat het van de zon was, maar als hij zijn hand in zijn bovenste gezichtsveld hield kon hij die niet zien. Dat duurde zo'n 15 minuten en daarna was het weg, maar had hij wel hoofdpijn. Ik heb maar eens eerst zijn bloeddruk gemeten. Hij moest van de dokter een paar weken een dagboek bijhouden van zijn bloeddruk, vandaar dat we een bloeddrukmeter hebben. Zijn bloeddruk was veel te hoog; 191/114. Na wat overleg zijn we naar de eerste hulp gegaan. Het konden symptomen van een TIA zijn, wat een voorloper van een beroerte kan zijn. Bij de eerste hulp werd hij meteen ingechecked, en kreeg ook al snel een kamer toegewezen. Het kan daar ook wel eens anders zijn. Bijna iedereen kent me daar, het is wel even vreemd om er als "vrouw van de patient" te zijn.
Er werd bloed geprikt, een ECG gemaakt, en een CT scan van zijn hoofd gemaakt. Daarna was het wachten op de uitslagen. Alles bleek normaal te zijn. Zijn bloeddruk was ondertussen een stuk gedaald, nog te hoog, maar daar kan hij voor naar zijn eigen dokter.
De ER dokter dacht dat het een migraine aanval was geweest. Hij heeft zoiets nooit gehad. Het kan gebeuren door bepaalde veranderingen zoals weersverandering, of verandering in eetgewoontes. Dat past wel in het plaatje van vandaag: ander weer, en hij is vandaag met begonnen met een dieet!
Gelukkig maar dat alles goed was verder. We zijn er 3 uur zoet mee geweest, voor een ER bezoek vrij normaal. Hoe veel negatieve opmerkingen deze eerste hulp ook krijgt, voor ons was het positief.

8 Comments:

Blogger Petra said...

Ik las je berichtje op mijn blog net, dus ik ben gauw hier gaan lezen. Wat een schrik ook! Micky heeft geluk, dat jij verpleegster bent. Ook hier een heel goede ervaring in de ER, maar ik geloof, dat deze ook wel goed bekend staat. Fairfax Hospital staat landelijk hoog op de lijst (van het andere ziekenhuis in onze buurt kreeg ik een griezelverhaal te horen over een blindedarm patientje, die naar huis werd gestuurd en de volgende dag met spoed terug moest voor een burst appendix en daarna een paar dagen ICU). Blij te lezen, dat alles met Micky goed was (behalve de bloeddruk).

12:41 p.m.  
Blogger Jasmino said...

Toch een opluchting dat het niets ernstigs is! Bah.... het is vervelend als je dit soort dingen meemaakt.
Beterschap en succes ermee!

1:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat een geluk dat jij verpleegster bent en het zelf kunt controleren.

Beterschap gewenst !

4:49 p.m.  
Blogger Petra said...

Jeetje dat is ook schrikken. Behoorlijk hoge bloeddruk zeg!
Fijn dat verder onderzoek niks byzonders heeft laten zien. Toch wel fijn dat jij de signalen gelijk herkent en kunt handelen.

10:05 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat een schrik zeg. Gelukkig niets ernstigs....

5:32 a.m.  
Blogger kastelke said...

Bij een verpleegster ben je in goede handen. :-) Jij bent waarschijnlijk veel meer allert op bepaalde symptonen dan dat ik dat zou zijn. Maar je kan inderdaad maar beter op veilig spelen, en dat heb je dan ook gedaan. Hopelijk gaat het verder de goede kant uit met zijn bloeddruk, en met het dieet!

9:03 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

jeetje dan schrik je toch wel. Valt inderdaad voor een ER wel mee 3 uurtje incl alles. Ik heb in NL wel eens langer gezeten.

Wat een mooi park is dat toch. Ga er over een paar weken ook heen.

gr petra

12:06 p.m.  
Blogger DixieChick said...

Jeetje, dat moet even schrikken geweest zijn! Maar goed dat jullie zo snel naar de ER gegaan zijn, en fijn dat ze niks ernstigs konden vinden.

7:34 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?