maandag, mei 13, 2013

Poging tot een portret

Laatst had een collega een mooie foto van haarzelf op Facebook staan, en ik dacht dat ik daar best wel een tekening van zou willen maken. Portretten is iets wat ik heel af en toe wel eens gedaan heb, maar dat is wel al jaren geleden. De eerste poging mislukte dan ook, maar dit is de tweede poging;

Het is redelijk gelukt, hoewel de gelijkenis maar matig is. Ik had haar verteld dat ik een tekening van haar gemaakt had, ik voelde me net een gluurder, maar daar is Facebook toch voor.

Het volgende Facebook-gluurder slachtoffer was Sabien. Ik heb wat foto's van het werk in uitvoering gemaakt;





Die lijkt toch wel een klein beetje of niet?

Ondertussen heb ik een paar instructie video's bekeken, en zie wel wat dingen die verbeterd kunnen worden, maar aan deze twee kom ik niet meer aan.

Ik heb me ingeschreven om in het najaar een tekencursus op het community college te nemen. Het is een beginnersles, maar ik dacht dat ik op college niveau best nog wel wat kan leren en het kan geen kwaad om de basis nog eens goed te krijgen. De lessen in het voorjaar zijn figuurtekenen, dat is wat ik echt wil, maar ik ben bang dat ik daar niet in zal komen als ik die eerste niet doe. Het leuke is dat ik die cursus gratis kan doen: afgelopen zomer had ik een stagaire van de school begeleidt (wat je bovenop je gewone werk doet), en als dank daarvoor stuurde de school een vrijstelling voor een cursus van maximaal 4 credits. Dit lijkt me iets leuks om gewoon extra te doen (alsof ik wat extra's nodig heb). Ik ben benieuwd!

Labels:

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

het lijkt zeker wel!! zo goed kan ik niet tekenen!! leuk dat je een cursus gaat volgen!
xxx
de persoon van het portret

2:40 p.m.  
Anonymous Elke said...

Ik sta versteld. Net zoals ik dat ook altijd ben als ik Bibi haar schilderijtjes zie. Ik doe het Julie niet na!

3:00 p.m.  
Blogger Petra said...

Zeker lijkt het! Ooit tekende ik mijn jaarclub voor het jaarboek, maar sindsdien nooit meer portretten getekend. Lijkt me enorm leuk zo'n cursus!

9:00 p.m.  
Blogger Cardboard Fan said...

Wow Annemiek, dat is goed gelukt! Je kan wel zien dat je er talent voor hebt. Wat goed dat je gratis lessen kan nemen:-)

3:39 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?