vrijdag, december 28, 2012

Kerst



Al misten we er een, het was toch een leuke kerst. Vroeger zouden de kinderen al om 6 uur of nog eerder aan ons bed staan, deze keer moesten we ze voor het eerst wakker maken op kerstochtend. Om tien uur trommelden we ze uit hun bed. Ik had een pannekoek en eieren ontbijt gemaakt, en na het ontbijt openden we de kadootjes. Iedereen werd weer goed verwend, en er zaten ook wat grappige dingen bij. Zo maakte Micky een grote doos open waar een zak aardappelen in zat. Onderin zat een brief dat die aardappelen over een paar dagen in een ijsmachine zullen veranderen. Die hadden de jongens online besteld maar was er nog niet. We hebben geen ijsmachine in de koelkast, en Micky is altijd maar zakken ijs aan het kopen. Een bakje water in de vriezer vindt hij geen optie. En dan zit hij ook nog eens te foeteren dat de prijs van ijs flink omhoog is gegaan nu de winkel in de buurt van eigenaar veranderd is. Momenteel kan hij buiten ook wel ijs maken, maar ik denk dat hij met die ijsmachine blij zal zijn. Leuk hoe de jongens dit zo bedacht hadden. Ik vindt het steeds moeilijker worden om voor hun wat te bedenken. Tim kreeg een soda machine, kleren,  kadobon , en een computer spel. Niels kreeg zo ongeveer hetzelfde min de soda machine. Ik werd verwend met schilder en tekenspullen, en een Keurig koffieapparaat. Ik heb een Senseo, maar de koffiepads zijn hier nog maar moeilijk te krijgen.
Niels kreeg nog wat extra kado’s voor zijn verjaardag. Vroeger hielden we het altijd gescheiden van de kerst kado’s, maar nu wil hij graag zijn verjaardagskado hebben als alle kerstkado’s uitgepakt zijn. Hij zit er niet mee dat hij met kerst jarig is. In tegendeel, hij vindt het leuk dat hij wat meer krijgt dan zijn broers.
We hebben het rustig aan gedaan die dag, en ‘s middags een lekker etentje gehouden, en verjaardagstaart gegeten. Verder leuk geskyped met de familie in Nederland, en Bart belde ook nog.

Het was een witte kerst met een vers pak sneeuw de nacht ervoor; de dag na kerst begon een grote sneeuwstorm. Het is dan wel spannend rijden! Ik had Bart’s auto bij me omdat mijn ruitenwissers kapot waren, en die auto rijdt toch niet zo goed in de sneeuw als die van mij. Op het werk werd iedereen die moest werken gebeld om te zien of ze een goed plan hadden om  naar het werk te komen door de sneeuw. Het is alles bij elkaar wel meegevallen, maar de afgelopen jaren hebben we niet zoveel sneeuw gehad, en iedereen lijkt het wel ontwend te zijn. Het ziet nu wel mooi uit met al dat wit. Ik heb vorig jaar ook niet gesnowshoed, dus dat heb ik deze week lekker nog eens kunnen doen. Heerlijk om door het bos te struinen door de sneeuw.

Voor Micky had ik een leuk kado wat vandaag geinstalleerd werd; een automatische starter voor zijn auto. Zoiets wil hij al jaren, en voorheen stuurde hij Niels altijd naar buiten om de auto te starten in de winter. Nu is dat hulpje er niet meer als school weer begint. Dus vandaag zette ik Micky eerst bij zijn werk af, en ging naar de mall om de starter geinstalleerd te krijgen.Dat bleek maar liefst 3 uur te gaan duren! Nou, ik had leesvoer bij me, maar goed ook. Eerst even wat gewinkeld; het is wel te zien hoe weinig ik in die mall kom, zoveel winkels die veranderd zijn. Ik liet Micky weten hoe lang het zou duren, en later toen ik in de food court zat kwam hij opens aanlopen. Hij was klaar met werk, en had de bus genomen. Leuk, zo hebben we de volgende paar uur samen door kunnen brengen met een hapje eten, koffie drinken, kletsen en rondlopen. De tijd ging op die manier snel voorbij en zo hadden we tijd voor elkaar. Grappig dat ik daar verschillende mensen van mijn werk zag en even hallo kon zeggen, altijd leuk om elkaar buiten het werk om te zien.

 

Labels:

1 Comments:

Blogger Petra said...

Jee, je blog zat vandaag vol goede ideeen! Onze ijsmaker van de ijskast is kapot, dus nu hebben we telkens weer ouderwets ijsklontjes uit zo'n bakje. Een ijsmaker zou perfect zijn. Ook die autostarter zou Rick super vinden. Alvast een gelukkig Nieuwjaar gewenst!

9:40 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?