vrijdag, juli 20, 2012

Eitjes en vogeltjes

Als de kippen jong zijn en eieren beginnen te leggen zijn de eerste eitjes altijd klein. De kippen die we hebbenzijn allemaal meer dan 2 jaar oud en leggen normale maat eieren. Dus we waren verbaasd om opeens een heel klein eitje van een paar centimeter doorsnee te hebben.
Het ziet wel grappig uit.

Zo klein zijn de eerste eitjes van een kip gewoonlijk niet eens.

Als we het toch over eitjes hebben; vorige week zag ik steeds een vogel wegvliegen bij de kano en ik keek eronder. Jawel hoor, echtpaar fly catcher heeft een tweede gezin gesticht in hetzelfde nest. De vogels waren al groot, en ik dacht dat ze wel bijna uit zouden vliegen, maar vanmorgen zaten ze er nog.


Deze foto is van vorige week. Ik durf niet goed een nieuwe foto te maken. De vorige keer dat ik dat deed bij het vorige nestje vlogen ze van schrik uit. Het is trouwens wel grappig om te zien hoe de ouders nog voor de kleintjes zorgen als ze als ze het nest uitzijn. Je ziet ze dan nog steeds de jongen voeren.
Het is ook leuk om de verschillende vogelsoorten te zien. Zo zat ik onder een boom, een kabaal, en er waren grijze vogeltjes insekten aan het eten. Even later vertrokken ze en nam een stel koolmeesjes hun plaats in, en daarna gele vinken. Ze houden zo de insektenbevolking wel in toom.

En over uitgevlogen vogels gesproken, een van onze uitgevlogenen is weer thuis. Bart en Carly kwamen maandag hier aan, na hun grote reis. Ze hebben een supertijd gehad. Geweldig toch om dat te kunnen doen. Veel foto's heb ik nog niet gezien, ze willen ze eerst op orde zetten. Ik heb wel al wat verhaaltjes gehoord, ook heel leuk. Nou, dat ze een maand lang non-stop bij elkaar zijn geweest en elkaar nog altijd heel graag mogen is een goed teken! Ik vond het wel grappig trouwens dat niemand commentaar gaf op Carly's keuze van haarkleur. Die is weer terug naar een wat meer conventionele kleur van kastanje-bruin, nadat ze ongeveer alle kleuren van de regenboog is geweest op deze trip.
Bart heeft meteen een baan kunnen krijgen bij de boekenwinkel waar hij eerder gewerkt heeft, en Carly kan daar over een week beginnen. Ik geloof dat ze een beetje last hebben van ontwenningsverschijnselen als ze uit elkaar zijn.
Tim komt vanavond ook thuis dit weekend (zondag gaat hij weer terug), en is het gezin even compleet. Even maar, want ik moet werken, maar dan kunnen de broers samen zijn, en dat is ook leuk.

Labels: ,

3 Comments:

Blogger Petra said...

Wat grappig het verschil in maat!
Prille liefde is altijd zo leuk om te zien niet? :-)

10:23 a.m.  
Anonymous Bianca said...

zo'n klein eitje van een kip heb ik ook nog nooit gezien, ben nieuwsgierig welke eieren die gaat leggen straks ;-)
Gaaf hoor al die vogeltjes !

9:15 p.m.  
Blogger Bibi Snelderwaard Brion said...

Ik vermoed dat de gewone haarkleur haar beter staat ;-) Eten jullie die kleine eitjes ook?

9:52 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?