zondag, juli 08, 2012

Weer een paar dagen weg

Het is fijn om even een paar dagen weg te zijn, maar net zo fijn om weer thuis te zijn. We zijn weer naar Tim geweest. Dat is een druk gebied waar hij zit, en dan ben ik blij met het Upstate wonen.
Dit was het weekend dat we eigenlijk gepland hadden om te gaan, maar omdat we niet wisten of het door kon gaan waren we 2 weken geleden ook al geweest. Deze keer ging Niels met ons mee. Hij had Tim al een dikke maand niet gezien, het langst dat ze ooit uit elkaar zijn geweest.
De honden moesten donderdag naar de kennel, dat is wat minder leuk. We waren vroeg in de middag al bij het hotel, hetzelfde als vorige keer. Tim kwam na zijn werk, en het was weer een leuk weerzien. We hebben lekker gekletst en scrabble gespeeld.

Vrijdag moest Tim werken, en wij gingen weer naar Bear Mountain. Het was alweer een lange tijd geleden dat Niels er was, en het blijft toch mooi. Dus weer eerst naar boven voor het uitzicht.

Stiekum een foto van Niels gemaakt.

 Het uitzicht vanuit een zijstraatje van de top van Bear Mountain.

En hetzelfde plekje, ingezoomd.

Daarna het park in en naar de dierentuin. Het was 's morgens al flink heet! Het was wel leuk om er rond te wandelen, maar ook weer niet te lang.

Er zaten wel dertig gieren bij de beren.

 De gieren zaten ook in de bomen. Misschien wachtend tot er iemand omviel van de hitte.

Daarna zijn we richting noorden gereden, naar een wandelbrug over de Hudson rivier. Het was verder dan ik dacht. Het was wel leuk, maar ook weer erg heet. Ik dacht dat er wel een briesje zou zijn boven het water, maar dat viel tegen. Terwijl we daar waren kwam de Google street view auto voorbij; over een tijdje moeten we eens kijken of we erop staan. Hij was te snel voorbij om er een foto van te maken.

We hebben een eindje over de brug gelopen en daarna weer terug naar het hotel, en we hebben 's avonds weer lekker samen uit gegeten.

Het uitzicht vanuit de wandelbrug. Het was vroeger een treinbrug.

Op zaterdag zouden we eigenlijk naar New York gaan, maar de weersvoorspelling was 99F. Dat zou gekkenwerk zijn om dan in de stad rond te gaan lopen, dan maar een alternatief bedenken. Dat werd het Liberty Science Center. Er was veel veranderd sinds we er de laatste keer waren, en het was leuk. Daar hebben we een paar uurtjes doorgebracht.

We wilden ook nog even naar de waterkant toe in Liberty park,en daar hebben maar eventjes rondgelopen, het was zo heet. Zelfs bij het water was geen briesje of verkoeling.

We zagen dat er een 9/11 memorial gebouwd is.

Een stuk van het World Trade Center.

Het memorial, 2 lange muren met alle namen.

In de zijkanten zie je reflectie van de gebouwen aan de overkant, en het is net alsof je de twin towers ziet.

De nieuwe Freedom Tower schiet al flink op.

We hadden honger gekregen, en op de heenweg hadden we Ikea zien liggen, die Ikea die ik altijd zie vanuit het vliegveld, en waar ik elke keer zeg daar moeten we naartoe. Nou, dat was een goede gelegenheid om die Zweedse gehaktballen eens te gaan proberen. Ja, ze waren echt zo lekker als iedereen zegt. Nadat we gegeten hadden gingen we de winkel door, en Micky vond een kastje voor zijn peper en zout stellen. Zijn wat? Ja, peper en zout stellen. Zijn moeder verzamelde die en nu heeft zijn zus ze allemaal naar ons gestuurd. Ik dacht dat hij ze op Ebay zou zetten, maar nee, ze moeten van hem nu in huis een plaatsje krijgen. In een kastje met glas ervoor, want ik ga ze echt niet afstoffen. En beneden, niet in de huiskamer. Ik ben blij dat ik het kastje mee heb uit kunnen zoeken!

Toen was de dag weer voorbij, en vandaag zijn we weer thuis gekomen. De honden opgehaald, en ze zijn helemaal blij; blijkbaar is Muddles bang voor andere honden, maar niet als ze bij Kibbels en Bitz is. Dat heb ik nooit gemerkt als ik met haar wandel en ze andere honden enthousiast begroet. Daar moet aan gewerkt worden.
Labels: , ,

3 Comments:

Blogger Petra said...

Wel lief van die kennel dat ze rekening houden met Muddles. Cosmo vindt het heerlijk bij zijn kennel en dat geeft toch inderdaad altijd wel een gerust gevoel. Groot gelijk dat jullie niet naar NYC gingen, dat was gewoon te heet in de stad!

9:08 p.m.  
Anonymous Elke said...

Die Ikea aan Newark Airport? Dat is inderdaad wel een zeer herkenbaar iets als je daar landt.
Nu heb je je zoon dus 2 keer op korte tijd bezocht, dat zal hij ook wel fijn gevonden hebben.
En Niels, die blijft precies maar groeien?

10:00 a.m.  
Blogger Bibi Snelderwaard Brion said...

Bij de eerstvolgende gelegenheid ga ik die gehaktballen ook proberen. Fijn dat je daar geslaagd bent!

1:12 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?