zondag, oktober 09, 2011

Fotoblog

Na alle regen en nattigheid van de afgelopen tijd en al nachtvorst hebben we nu een paar dagen stralend warm weer. Vandaag zelfs warm genoeg voor de korte broeken. We hebben de tuin een beetje op orde gemaakt, deurposten geverft, en wat andere dingetjes gedaan die voor de winter moeten gebeuren. Ik moet nog even niet aan de winter denken; vannacht droomde ik dat ik sneeuw van het terras aan het schuiven was!

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk buiten te zijn dit weekend, en lekker van het weer te genieten. Een wandeling in Cass Park.


Muddles wil echt elk water in dat ze ziet. Zolang ze maar grond aan haar poten voelt, echt zwemmen vindt ze maar griezelig.




De afgelopen 2 weken heb ik heel wat gewandeld, en ik loop wat achter met het plaatsen van de foto's Niet dat het wereldschokkend is, want het zijn toch steeds zo ongeveer dezelfde plekken waar ik loop. Zo grappig, een paar dagen geleden kwam ik onder in het ravijn van Treman Park een vriendin tegen die ik al lang niet gezien had. Zij kwam van de benedeningang lopend, en ik van boven. Ik ben een eind met haar mee terug naar beneden gelopen, en daarna alleen weer terug.


Het uitkijkpunt in Treman Park. Het pad langs het ravijn is nog steeds dicht, er wordt aan gewerkt, maar ik denk niet dat het voor de winter klaar zal zijn. Er is de laatste jaren flink bezuinigd op onderhoud, en sommige stenen treden zaten al los voor de orkanen al die regen brachten. Ik heb het vermoeden dat dit gebrek aan onderhoud eraan mee gedragen heeft dat er nu zo'n flinke schade is.



Muddles is er ook bij.

Ik heb wat met paddestoelen.




Op een stukje van het Finger Lakes Trail, kaarsrechte dennebomen.


Mooie rode struik.
De kleuren lopen een beetje achter dit jaar, mede door het gekke weer van droogte en dan teveel regen.




Op een andere dag, een wandeling boven langs het ravijn in Taughanock State Park, ongeveer 4 mijl:


De waterval vanuit het uitkijkpunt.




Muddles was er natuurlijk ook weer bij.


Overal paddestoelen: deze lijken een beetje op koraal.


In de verte een doorkijkje naar de waterval.




Nog een waterval.


Doorkijkje naar de waterval vanuit de andere kant van het ravijn.

Labels:

3 Comments:

Blogger Petra said...

Mooie foto's allemaal! Het lijkt wel of jullie natuur ongeveer gelijk opgaat met die van ons nu. Vooral de maples verkleuren hier al flink.

8:15 p.m.  
Anonymous Elke said...

He, wat vreemd: ik had verwacht dat de bomen bij jullie al meer verkleurd zouden zijn dan bij ons. Jullie hebben over het algemeen toch frisser weer. Maar toch zijn de bomen hier al meer in herfsttooi.
Leuke foto's!

11:42 p.m.  
Blogger Annemiek said...

De laatste foto's zijn van vorige week, maar de bomen lopen inderdaad een week of zo achter met verkleuren.

5:31 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?