zondag, mei 22, 2011

Graduation

Hoewel ik in december al klaar was met mijn bachelor's, was vandaag de graduation voor alle studenten verpleegkunde van Upstate Medical University. Het was al om half 10 's ochtends, en aangezien het bijna 2 uur rijden hier vandaan is zouden we dat nooit klaar spelen om met z'n allen op tijd daar te zijn. Dus gingen we zaterdagmiddag al weg en bleven we in een hotel. Een van mijn collega's zat in hetzelfde hotel, en ik kon haar zo haar cap en gown al geven die ik vrijdag opgehaald had.
We zaten in Embassy Suites, en hebben nog een trouwerij kunnen bekijken. Het hotel is zo gebouwd dat de balkons aan de binnenkant zijn en je op een pleintje met bomen en een vijver uitkijkt. Daar trouwde dus iemend, en het was wel apart omdat het een Schotse trouwerij was met doedelzakken en kilts.

We zijn samen gaan uit eten, en daarna gingen pa, ma, Micky en ik naar een receptie voor de geslaagden in een ander hotel. Daar waren 2 collega's van mij ook, maar we zijn niet lang gebleven, het was wat saai omdat we niemand anders kenden.

Vanochtend moest iedereen al vroeg wakker worden, wat voor sommigen altijd moeilijk is. Na het ontbijt gingen we naar de plaats waar de graduation was, en daar ontmoetten we de rest van de groep. We waren denk ik met een groep van zo'n 100 van het bachelor en masters programma verpleegkunde. Eerst de nodige speeches; ons ziekenhuis werd apart genoemd omdat we de eerste groep geslaagden zijn van het satelietprogramma voor bachelor dat door hun wordt gegeven in ons ziekenhuis.
Daarna liepen we om de beurt het podium op en kregen ons papiertje. Het echte diploma heb ik al lang binnen, dit was dus alleen een neppapiertje.



Daarna waren er een heleboel awards, dat was wel erg langdradig. Wel leuk dat 2 van ons groepje een award kregen. Daarna moesten er foto's gemaakt worden met z'n allen op het podium en was het klaar.



Het groepje van ons ziekenhuis met een van de professors.







Na de nodige foto's gingen we naar de receptie (ja, nog een), en daarna met de hele groep van Ithaca geslaagden en familie eten bij het Spagetti Warehouse. We hadden de Tomtom bij ons om het te vinden, maar toen we in de buurt waren zeiden we tegen elkaar 'dit kan toch niet.' Een buurt met allemaal vervallen fabrieken, maar daar lag het warempel. Wat een leuk restaurant! Het was ooit een pianofabriek, toen een tasjesfabriek, en daarna een warenhuis. Nu staat het vol met antieke spullen en dingen uit de jaren 50, heel leuk. Het eten was ook fantastisch, maar veel te veel en we hadden allemaal een bakje mee voor de lunch morgen. We waren met zo'n 20 personen en het was heel gezellig. Ook leuk om alle families van de rest te leren kennen. Een andere klasgenoot kwam ook nog. Haar was verteld dat ze nog niet kon slagen omdat ze nog 1 les moet doen, maar haar naam stond wel al in het boekje van geslaagden. Ze had vandaag dus ook mee kunnen doen met graduation, ik vond het wel sneu voor haar.
Van ma kreeg ik nog een heel leuk kadootje; een ring, maar wel een heel speciale. Het is de trouwring van oma met een steentje van ma's oorbel erop gemaakt. Zo lief.

Hierna weer terug naar huis, en de honden uit de kennel halen!

Labels: , ,

4 Comments:

Blogger Petra said...

Nogmaals gefeliciteerd! Ik vind het toch altijd wel bijzonder, hoor, zo'n ceremonie als afsluiting van een studie. Ik denk niet, dat ik daar ooit genoeg van zal krijgen ;).

4:49 p.m.  
Anonymous Elke said...

Wat leuk dat je dit zo samen hebt kunnen vieren met ook je ouders er bij! En die ring is inderdaad een heel bijzonder cadeau!

Bemoedigend om te zien dat de graduates op die foto dus niet allemaal jonge 20-ers zijn, maar allen ervaren dames!!!

8:34 a.m.  
Anonymous vandijkjes.punt.nl said...

Gefeliciteerd!!!

Knap hoor om buiten een gezin en een baan ook nog je een study af te ronden...

gr petra

9:18 p.m.  
Blogger Bram Hengeveld said...

Van Harte Gefeliciteerd Annemiek! Super :)

5:20 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?