dinsdag, mei 17, 2011

Einde semester

Het was de vorige week mooi en zonnig weer, heerlijk. Het nadeel was dat alles tegelijk hun stuifmeel in de lucht gooit. Ik dacht even dat er rook op de oprit hing, maar dat was het stuifmeel dat van de dennenbomen kwam in grote wolken. Er lag een dikke laag geel spul op de auto's en overal. Hatsjoe! Ik was er miserabel van, en was allang blij met de regen in het weekend wat alles lekker schoon spoelde. Alleen wil het nu niet meer ophouden!

De jongens hadden dit weekend een "schietwedstrijd." Ze hadden verschillende blikjes opgezet waar ze op schoten en zichzelf punten voor gaven. Natuurlijk moest Giulia ook meedoen.


Het eerste schot was al meteen raak!

De vorige week had ik de laatste dag voor mijn leerlingenbegeleiding. Het is goed gegaan, en ik vond het leuker dan ik ooit gedacht zou hebben. Het enige wat niet leuk is als er leerlingen zijn die het niet zo goed doen. Dat waren er 2 in deze groep, en gelukkig was er op de donderdag nog een andere begeleidster die goed geholpen heeft om ze weer op het goede pad te krijgen. Ik weet niet of het me alleen gelukt was. Echt moeilijk hoor om die gesprekken te voeren en die stress van hun te zien, en om ze te zien huilen omdat ze de stage misschien niet halen. Ze hebben het gehaald, en om die hele groep te zien groeien in hun kennis en zelfvertrouwen was gewoon geweldig. Er is zo enorm veel te leren voor hun, maar ik heb er zelf ook van geleerd. Ik ben al gevraagd om dit volgend semester ook te doen; ik moest eerst op mijn werk vragen omdat ik er toch 2 dagen vrij voor moet hebben van dat werk, en dat kon. Ik ga dan 2 ochtenden doen, dus de hele groep alleen, en dan ook nog eens de kersversen, in hun allereerste semester (die ik nu had waren 2e semester). Spannend voor mij, en ook een hoop werk omdat ik dan ook al hun evaluaties moet doen en verpleegplannen nakijken, maar nog spannender voor de newbies die nog nooit in een ziekenhuis gewerkt hebben!

Labels:

5 Comments:

Anonymous Elke said...

Goed gedaan, Annemiek! Maar ik denk niet dat iemand daar vooraf aan getwijfeld heeft.

Wanneer vertrekt je 'leen'dochter terug naar huis? Want ook bij haar loopt het stilaan op zijn einde?

Hier ook regen regen regen. Bah! We hebben nu, half mei, al de hoeveelheid regen gehaald die anders tijdens de ganse maand mei valt.

11:36 a.m.  
Blogger Petra said...

Wat grappig, dat schieten. Dat staat ook nog op mijn "bucket list". Goed, dat je volgend schooljaar verder kan, natuurlijk ging het allemaal heel goed. Hier is het raar wisselvallig weer, maar gelukkig niet de hele tijd regen!

5:13 p.m.  
Anonymous Bianca said...

Gaaf hoor om zo'n groep zo te kunnen begeleiden ! Veel succes ermee !

9:27 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Elke; "leendochter" klinkt wel leuk. Ze vertrekt 23 juni.

Petra; een keer doen, dat schieten, is best leuk.

Bianca; dank je.

7:41 p.m.  
Blogger Bibi said...

Haha leuk dat ze Giulia leren schieten, en dan ook nog eens de eerste keer raak!
Fijn dat het zo goed is gegaan dat je het volgende semester ook weer mag begeleiden, well done:-)

7:11 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?