zondag, augustus 23, 2009

Weekend Adirondacks

Dit weekend hebben Micky en ik Bart weer opgehaald. Hij had achteraf gezien ook wel met iemand mee kunnen rijden naar huis, maar zo hebben wij er zelf een weekendje uit kunnen halen zonder te horen "I am bored." Tim en Niels bleven dus weer thuis.

We waren wat laat met reserveringen maken, en voor 1 nacht is het best wel moeilijk in die streek. Hotelkamers gaan snel weg in het weekend, en de cottages worden meestal alleen voor 1 week verhuurd. We vonden toch nog wat, bij Nelson Cottages in Inlet. Wel erg duur voor wat je krijgt. Dat is altijd wel onze ervaring geweest in de Adirondacks. We zaten in het huisjes "Ohio" genaamd, het was er schoon, maar alles is oud en stamt zo ongeveer uit 1950, en de vloeren zijn geweldig golvend. Die huisjes heten "housekeeping cottages", wat betekend dat je zelf je handdoeken en bedlinnens mee moet nemen. Zo zijn er heel veel van dit soort huisjes in de Adirondacks.

Op zaterdag zijn we gaan canoe varen op de Moose River. We huurden een kano bij Tickner Canoe in Old Forge. We hadden onze eigen kano niet bij ons omdat het busje waarop we hem vervoeren aan nieuwe remmen toe is. Voor $17 konden we 2 uur lang kano varen, toch ook niet gek. De kano wordt achter het kantoortje te water gelaten, en je kunt een heel eind op een langzaam stromend en kronkelend riviertje varen. Eerst stroomopwaarts, tot we bij de stroomversnellingen kwamen. Daar kom je met een kano niet tegenop. Daarna lekker relaxed drijvend en af en toe bijsturen en paddelend terug.

Je kunt je ook met een kano een eind verderop de Moose River af laten zetten, en dan ben je 4 uur onderweg, voor ons waren die 2 uur genoeg. We genoten ervan. Het water stond vrij hoog, maar als het lager is zijn er ook nog eens allelei zandstrandjes waar je kunt aanleggen.

Hierna hebben we in Old Forge wat rondgelopen en winkeltjes bekeken. Ik vindt het Adirondack-stijl meubilair zo mooi. De stoelen zijn het bekenst, maar ook de rest is mooi. We keken bij Wilderness Interiors, een leuk ingerichte winkel. Ook Old Forge Hardware is een leuke en bekende winkel om te bekijken. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of ze hebben het. De winkel bestaat uit allerlei kamertje waar je rond kunt neuzen.


Een winkeltje met molentjes.

's Avonds hebben we weer bij de Sreamen Eagle pizza gegeten. Ze hebben er echt lekkere pizza, en deze keer konden we buiten zitten op het terras.

Het plaatsje Inlet stelt echt niet veel voor, maar ik vindt het wel gezellig aandoen. Althans voor een bezoekje. Bij het dorpsstrandje is er op zaterdag "live" entertainment. Het bestond deze avond uit een country en western zanger. Er was niet veel volk op afgekomen, een stuk of 20 mensen hooguit. Hij zong best goed, maar country en western is niet onze favoriete muziek en na een paar liedjes hielden we het voor gezien. Een half uur later zaten we onder het afdak bij ons huisje en het begon te plenzen en hield niet op. De zanger is ook nog eens verregend, sneu.
Dus wij zaten de regen te bekijken, bij gebrek aan tv :)Dit is Inlet, het hele dorp.

Vanmorgen was de regen gestopt, en hebben we ontbeten in het Tamarack Cafe. Nog zo'n plek met lekker eten, en een mooi aangekleed restaurant. Zoals de tafels die gemaakt zijn van een kano.
We hadden hierna nog tijd voor een korte wandeling. Opvallend hoeveel paddestoelen er staan, inclusief de Indian Pipe waarvan ik wel eens plaatjes gezien had, maar nog niet in het echt. Je kunt hier ook zien dat het weer koeler is dan thuis. Hier en daar komen er al gele en rode bladeren aan de bomen, en de guldenroede staan in volle bloei.

Om 10 uur kwamen we bij Bart's stekje aan, net toen we om de bocht kwamen ging de telefoon, hij probeerde ons te bellen en toen zag hij ons. Hij was bijna de laatste om te vertrekken, iedereen kon niet wachten om er weg te komen. Ze hebben een zware 2 weken gehad! 3 credits in 2 weken is een hele hap! De stof die hier op 1 dag behandeld werd, wordt in een gewoon semester over anderhalve week gestreken. Ze zijn elke dag van 's morgens vroeg tot 's avonds laat bezig geweest. Alleen vorige week zondag hadden ze 4 uur lang vrij gehad, en waren ze naar het waterpark gegaan.

Ze hebben in de bossen rondgestruind en onderzoek gedaan, kano gevaren (en geleerd hoe ze weer in een omgeslagen kano moeten klimmen), en wateronderzoek gedaan. Echt een 'in het veld' studie dus, en gedeeltelijk lessen in de klas. De meeste avonden tot half 10!

Hij had wat foto's gemaakt. Hij had verteld dat ze een berg beklommen hadden. Ik vond dat ze maar erg hoog geklommen hadden:Het bleek dat ze naar Whiteface Mountain geweest waren! Hier kun je naar boven rijden en dan moet je nog een eind klimmen. Erg mooi, ik ben er nog niet geweest, dat komt op mijn lijstje! Ze bestudeerden de "flag trees" op Whiteface Mountain.


De flag trees zijn deze, volgens Bart kan deze boom wel 100 jaar oud zijn. Ze zijn door de moeilijke leefomstandigheden klein.


Dit was de berg die ze beklommen hebben, Blue Mountain:


Met het uitzicht vanuit de uitkijktoren.

Labels:

4 Comments:

Blogger Petra said...

Hi hi hi, die berg heb ik ook "beklommen". En als ik het kan zegt dat heel wat over de moeilijkheidsgraad ;-)

Ik herkende gelijk de foto's weer.
Heerlijk zo'n weekend weg.

6:24 a.m.  
Blogger Kasaka said...

Prachtig is het daar ook weer. Een gebied, dat op mijn "te bezoeken" lijst staat.

2:57 p.m.  
Anonymous ruud said...

Zonder twijfel het mooiste gebied van NY state. Alleen niet in Juni vanwege de black flies. Jammer dat het zo'n stuk rijden is anders kwamen we er veel vaker. Mooie foto's Annemiek

11:52 a.m.  
Anonymous www.vandijkjes.punt.nl said...

Ik ben het met ruud eens. Ook ik vind het een schitterend gebied. Ik ben by white face nog nooit naar boven geweest maar blijkbaar zeer de moeite waard.

gr petra

9:33 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?