vrijdag, augustus 21, 2009

Auto

Op dinsdag kwam Micky thuis met de woorden "are your ready to go?". Ik dacht dat hij bedoelde om naar het park te gaan, want dat had ik de dag ervoor voorgesteld. Maar nee, hij wilde naar Elmira om naar een auto te kijken die hij op een dealer's website gezien had. (had ik toch nog mijn ornament in Corning op kunnen gaan halen!)

Dus wij met z'n allen auto's kijken. Ze hadden er een paar Nissan Versa's, eentje zonder enige poespas, geen automaat, een goede prijs, maar zonder airconditioning. En liefst ook nog zwart. Dan moest je Tim en Niels horen! Dat we dat toch maar vooral niet moesten doen. Wij plagend natuurlijk hun proberen op alle voordelen te wijzen, en net doen of we die zouden kiezen. Er stond er nog eentje naast die wat meer foefjes had, die wilden we wel, maar we wilden ook eens kijken of ze het cash for clunkers nog deden bij deze dealer. De man die ons te woord stond, Jeff, vertelde dat ze het op dit moment niet deden, maar misschien op het eind van de week weer wel. Hij zou ons bellen zo gauw hij zou weten of ze weer auto's onder dit programma zouden verkopen. Aangezien er maar 2 Nissan Vesta's stonden, en hij verwachtte dat die snel verkocht zouden worden, liet hij ons nog een paar vergelijkbare auto's zien, de Suzuki SX4. Ook 'stick shift', maar met veel foefjes, zoals 4 wielaandrijving, automatisch dit en dat zoals ramen (vindt ik niet zo nodig, allemaal dingen die kapot kunnen gaan), zelfs een Garmin.

We zouden er nog even over denken, en Micky heeft ondertussen zijn research over de auto's gedaan.
Onderweg naar huis kregen we nog zo'n onweer over ons heen met een waterval van water! De lucht was zwart en het waren van het tornado-type wolken, griezelig. Later hoorden we dat er hier in de buurt 5 van de 8 paarden in die wei door de bliksem getroffen waren, dood. Zo'n noodweer hadden we al lang niet meer gezien.

Vanmorgen kregen we een telefoontje dat ze vandaag tot 4 uur vanmiddag het cash for clunkers programma zouden doen, maandag is het officieel afgelopen. Dus we reden ieder apart in een auto naar de dealer. De auto die Micky heeft is een echte clunker, en we hoopten maar dat hij het niet onderweg zou begeven. Ik had er wel nieuwe banden op laten leggen in juni om hem wat veiliger te maken voor Tim, maar toen zeiden ze dat de wielophanging en de schroeven eigenlijk ook vervangen moesten worden vanwege de roest. De inspectie is deze maand nodig en we denken dat de auto daar niet meer door zal komen, ook al stelt deze inspectie niet veel voor. We hadden hem 3 jaar geleden al in willen ruilen, maar toen wilden ze ons er nog maar $600 voor geven. Dus hebben we hem al deze tijd aan de praat gehouden, maar nu is het tijd voor het graf.


Beetje roest.De 2 Nissans waren weg, en we hebben de Suzuki SX4 gekocht. We hebben een proefritje gedaan, het is weer even wennen om in een niet-automaat te rijden. Zeker in de winter in de sneeuw zal het wennen zijn heuvel-op, maar ik denk dat het ook snel zal wennen.
Ik kon zelfs kiezen, er stonden 5 van deze auto's; wit, zwart, rood, of "sunlight copper metalic". Die laatste is het dus geworden, een beetje oranje-achtig, Ik vindt het wel mooi.

Al het papierwerk in orde maken duurde even, maar Micky had goed zijn huiswerk gedaan en alle papieren bij zich die we nodig hadden. Er werd berekend hoeveel korting je krijgt aan de hand van hoeveel benzine de oude en nieuwe auto verbruiken, we kregen $3500 korting. Het cash for clunkers programma is wat controverseel, maar we hadden toch een nieuwe auto nodig, dus waarom niet. We zouden anders misschien naar een tweedehands auto gekeken hebben.

Nou, hier is ie dan:
De kleinste auto die we hebben sinds de Volkwagen Golf. En er kan een ski rek bovenop!

9 Comments:

Anonymous Bianca (Hollandranch) said...

Gefeliciteerd met jullie nieuwe auto ! die andere heeft inderdaad wel " een beetje" roest ha ha

12:09 a.m.  
Blogger Jasmino said...

Mooie auto! En een heel mooie kleur! Gefeliciteerd ermee.

2:32 a.m.  
Blogger Ymkje said...

Leuke auto, leuk model en ook nog een leuke kleur :)

6:36 a.m.  
Blogger Petra said...

Oh die vind ik leuk!!!
Echt een heel leuk model.
Veel veilige km's gewenst!

3:25 p.m.  
Blogger Bibi said...

Hey wat een leuke auto, dat ziet er snel uit en ook een mooie kleur!
Veel rijplezier hoor:-)

7:16 p.m.  
Anonymous Cisca said...

Wat toevallig, wij hebben ook net een nieuwe auto gekocht! Wel een nieuwe tweedehandse trouwens...

10:26 p.m.  
Blogger Kasaka said...

Ziet er als een leuke auto uit! Lijkt mij ook wennen, weer schakelen, maar misschien helpt dat juist in de winter ook wel.

10:50 p.m.  
Anonymous Ruud said...

Goede keuze Annemiek. Een Toyota was natuurlijk nog beter geweest.hahaha. Deze kun je denk ik ook makkelijk vinden op de parkeerplaats en ook erg handig deze winter. Veel plezier met de nieuwe aanwinst.

9:36 a.m.  
Blogger kastelke said...

Wat een leuke auto! En die kleur, die vind ik er echt wel bij passen!
Ik hoorde de voorbije week dat men ging stoppen met die aktie omdat het budget al op was.

10:11 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?