donderdag, januari 15, 2009

Koud!

Hoe koud? Zelfs op de dubbele glas ruiten zat vanmorgen in de hoekjes wat ijs.
De kippen vindt ik zo zielig. Ze maken zo'n zielige klagende geluidjes, en hun kammen zijn erg bleek. Bart had gisteravond hun deuren dicht gedaan en wat heet water containers in hun hokken gezet. Ik had verwacht dat het water 1 blok ijs zou zijn vanmorgen, maar het was helemaal niet bevroren. Het heeft goed geholpen om hun hok warm te houden, en het kon wel eens warmer zijn geweest in hun hok dan op andere dagen. Wonderlijk hoe taai deze kleine dieren zijn!

Niels is nog een andere taaie. Hij loopt nog altijd naar de bus in zijn t-shirt en trui alsof hij geen winterjas heeft. Deze dagen dat we in de diepvries zitten brengt Micky hem dan maar naar school. Hij komt wel terug als een ijsklontje van dat stukje lopen van bus naar huis.
Op maandag hadden ze een brandoefening gehad. Iedereen moet dan het gebouw uit, en hij had zijn trui in zijn locker. Dus op school loopt hij in zijn t-shirt rond, en moest hij ook in zijn t-shirt naar buiten! Nou, ze worden er sterk van zullen we maar zeggen! Of hebben kinderen anti-vries door hun lichaam stromen?

Dan zijn er vanavond een heleboel gelukkige mensen die hun geliefden nog wat langer bij zich mogen houden, waarschijnlijk dankzij een goede piloot! Geweldig dat het zo afgelopen is!

Labels: , ,

6 Comments:

Blogger Anja said...

Echt ongelooflijk hè dat de passagiers zo goed als ongedeerd het vliegtuig hebben kunnen verlaten.

Tjee, die Niels om zonder jas de deur uit te gaan. Hij is in ieder geval geen koukleum.

10:08 p.m.  
Blogger Petra said...

Even weer bijgelezen. Toch jammer, dat we niet dichter bij elkaar wonen, zouden we samen kunnen skien. Die "fail" foto's en filmpjes zijn kostelijk! En Saskia is net zoals Niels! Ik heb haar net moeten toeroepen een jas aan te doen bij het buitenspelen, het is 19 graden en waait flink!

4:56 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik zie hier ook veel jongelui in korte broek en t-shirt lopen en heb me al vaker afgevraagd waarom ze dit doen. Je kunt mij niet wijsmaken dat ze het niet koud hebben. Het zal wel niet hip zijn om dikke kleren te dragen? Los dit raadsel eens voor me op.

11:35 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat goed van die containers voor de kippen, gelukkig is het hier niet nodig, ik vond ze al zo zielig met -4 Celsius in de ochtend maar dat duurt hier maar even gelukkig.

10:38 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra, dat zou leuk zijn, samen skien! Ik heb echt een ski-buddy nodig!

Ruud; de korte broeken kan ik niet verklaren in dit weer, wel duurt het onze kinderen altijd lang in de herfst voordat ze overstappen op lange broeken. De macht der gewoonte om een korte broek aan te trekken is dan groot.
1 reden dat die van ons geen winterjas naar school willen dragen is dat ze die dan in hun locker moeten doen en dat vinden ze teveel werk blijkbaar. De lockers zijn klein en de meeste tijd zijn ze de combinatie na 1 dag al vergeten. Hoewel ik nu van Niels hoor dat hij wel zijn boeken in zijn locker doet, hij is de eerste van de drie!

11:11 a.m.  
Blogger Mariska said...

Haha, wat een bikkel is Niels!

5:14 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?