zondag, december 28, 2008

"Kalkoen belandt in het ziekenhuis na brand"

Er is niet veel om te lachen in het nieuws, maar soms lees je wat waar je stilletjes mee moet grinniken. Zoals dit uit het Ithaca Journal: Turkey hospitalized after barn fire at Farm Sanctuary.

Gelukkig hebben alle dieren de brand overleefd, maar ik vraag me af of ik onze kippen ook naar de dierenarts zou brengen als ze rook geinhaleerd hebben. Of eigenlijk, nee, zeker niet! Eigenlijk is het triest, deze kalkoen krijgt betere zorg dan veel mensen!

Die mensen van deze organisatie zijn tegen alle gebruik van dieren. Toen we een keer kippen te koop hadden staan werden we door hun opgebeld of we ze aan hun wilden geven, want zelfs kippen houden voor eieren vinden ze niet goed! Wat doen ze dan met die eieren vroeg Micky. Nou, ze koken ze en voeren ze aan de kippen....

6 Comments:

Blogger Petra said...

Het redden van deze turkey, staat wel in heel schril contrast na het hele Thanksgiving (eet)feest.

Dat van de eieren niet eten gaat mij zeker ook te ver zeg...

9:24 a.m.  
Blogger Petra said...

De president geeft toch ook iedere Thanksgiving pardon aan een kalkoen? Ha ha ha! Wat idioot, dat je niet eens kippen mag houden voor hun eieren! Je kunt het ook tot het uiterste drijven, zeg!

7:39 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Er zijn mensen die het te ver drijven; vandaag zat ik in de wachtkamer bij de orthodontist, en pakte een tijdschrift op. Het was een of ander tijdschrift voor dierenbescherming. Er stond een artikel in over mensen die protesteren tegen paardenrijtuigen en zelfs paardrijden! Ik liet het aan Tim zien, en hij zei "If that becomes law, the Amish are out of luck".

8:05 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Vreselijk dat soort organisaties, denken absoluut niet verder dan hun neus lang is.
Dat soort lui vallen meer onder terroristen met hun extreme geloofsovertuigen, een kip niet mogen houden voor het eieren leggen. Vertel die kippen hier maar eens dat ze dat niet hoeven te doen ha ha
Zie me al staan in de tuin "meisjes als jullie niet willen jullie HOEVEN niet hoor";-)

11:16 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat doen diezelfde mensen als het jachtseizoen geopend wordt? Dat moet toch wel helemaal moord en brand zijn dan.

ps. Pultneyville kun je veranderen in Naples NY :-)

8:45 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Kippen niet houden voor eieren heeft niet te maken met tegen de kip zeggen dat ze niet mag leggen en heeft ook niet te maken met het niet mogen eten van eieren maar heeft wel te maken met de kippenindustrie. Om kuiken(kippen te krijgen, moet je bevruchten en bebroeden. Wat uit die eiren komt is 50% haan. Aaaaal die haantjes worden massaal afgemaakt. Snap je? Koop je eieren in de winkel (ook al zijn ze biologisch) er is geen plek waar de geboren haantjes mogen leven. Ook de meeste hobbyisten laten hun geboren haantjes zomaar afmaken. Daarom eten veganisten geen eieren. Maar ook de kippen zelf worden in de eierenindustrie al na 1 (biologisch na 2) jaar afgemaakt omdat hun leg achteruit gaat en de eischaal dunner wordt. Ze worden dan heel wreed behandeld als "soepkip" verkocht. Een kip in de natuur kan wel 16 worden. Dus veganisten willen niet meedoen aan het leed van de hennen en van de hanen. Tis niet zo veroordelend bedoeld als je misschien in het begin dacht:-)
vriendelijke groet
Louisa (veganist met (opvang)kippetjes)
Google eens op Stichting Melief en lees hun goede werk wbt de haantjes ;)

11:58 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?