vrijdag, januari 02, 2009

Voornemens

Na de warme tijd van vorige week was de jaarswisseling vooral erg koud. Toch maakte ik die dag een kleine wandeling met de hondjes, waarbij mijn wangen zowat bevroren. Tot mijn verbazing kwam ik nog een andere wandelaarster tegen. Ik zei tegen haar dat ik blij was om nog een andere 'die hard' te zien.

Met oudjaar heb ik lekker wafels gebakken, ze waren heel erg lekker. De jongens konden er niet vanaf blijven.



We hebben wat films gekeken en spelletjes gedaan. Lijkt lekker saai he.

Ik ben er gewoonlijk niet zo een voor terugblikken op het oude jaar, of van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Elke dag is een goede dag voor een goed voornemen te starten.

Wat heeft dit jaar zoal gebracht? Ik heb 3 cursussen achter de rug, weer een kleine stap in de richting van een bachelors. Mijn werk blijft gewoon doorgaan, en hoeveel mensenlevens heb ik geraakt hiermee? Ik heb geen idee.
Mijn kinderen zijn degenen die de grootste veranderingen hebben meegemaakt dit jaar. Alle 3 naar een nieuwe school, Tim voor het eerst het huis uit, en Niels in zijn zielige eentje thuis.
Leuke dingen waren het bezoek van mij ouders, en heel veel van de dagelijkse kleine dingen.

Goede voornemens? Ik weet het niet.
Laatst was een programma op tv van een paar jaar geleden over een Siamese tweeling. Het zijn 2 meisjes die aan elkaar vast zitten. Het lijkt alsof het een lichaam is met 2 hoofden. Toen ze klein waren werd niet gedacht dat ze ooit zouden leren lopen, want elk van hun heeft de controle over 1 kant van het lichaam. Niet alleen hebben ze leren lopen, maar ze doen aan sport, en hebben zelfs leren autorijden. Ik vindt ze een inspiratie; ze kunnen alles wat een 'normaal' persoon ook kan en meer. We leggen onszelf veel te veel grenzen, en dat brengt me tot een nieuw voornemen. Om mezelf geen grenzen op te leggen, en om niet te luisteren naar dat stemmetje van binnen (of van anderen) dat zegt dat iets wat ik wil niet kan!
Toen ik dit aan Micky vertelde was zijn nuchtere opmerking dat zo'n voornemen goed is, zolang je maar je gezond verstand gebruikt want "you're not 20 anymore." Tja...
Nou, dat is dus mijn voornemen, en ik zal ook proberen om af en toe te gaan zwemmen, wat de krakende gewrichten misschien goed zal doen.

Doen jullie aan voornemens? Wat zijn die?

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik ben niet zo van de voornemens. Dus kan ik niet echt zeggen dat ik ze heb. Maar 1 hebben we misschien toch wel, al geld die niet alleen voor het begin van het jaar. de groei van ons motel doorzetten. Meer een doel dan een voornemen misschien.

gr petra

10:28 p.m.  
Blogger Petra said...

Nee, niet echt voornemens voor het jaar, zoals gewichtsverlies e.d. Maar dit jaar heb ik me wel voorgenomen meer van de wintermaanden te genieten. Gewoonlijk doemen januari en februari als twee vreselijke maanden, maar ik wil in iedere dag iets leuks vinden. Tot nu toe lukt het ;). Die Siamese tweeling klinkt bijna ongelooflijk!

10:33 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Hoi Annemiek, ik wil je nog even een top 2009 toewensen!
Geniet ervan!

12:07 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Van wafels en oliebollen loopt me het water in de mond. Die heb ik echt gemist dit jaar. Ik denk dat we alsnog een wafelpan gaan kopen (kun je die krijgen hier?). Mijn voornemen is om nog meer te gaan genieten van alles wat het finger lakes gebied te bieden heeft en ons doel is om dit jaar eindelijk onze green card te krijgen.

10:24 a.m.  
Blogger kastelke said...

Mijn voornemen? Dat ik geen voornemens meer maak. (serieus!)

Gelukkig nieuwjaar!

4:06 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?