dinsdag, april 29, 2008

Blij!

Ik ben zo blij! Statistiek is klaar, finished... gisteravond het examen gehad, en hopelijk heb ik genoeg punten verzameld om een C te halen. Ik moet het wel erg slecht gedaan hebben als ik het niet heb. Het was wel moeilijk, gelukkig mochten we er een soort spiekbriefje bij hebben. We hebben zo veel verschillen manieren geleerd om een hypothese te berekenen, en het is moeilijk om te kiezen welke berekening je voor welk probleem je moet gebruiken. Aan de andere kant is het best een openbaring voor mij dat je aan de hand van berekeningen kunt zien hoe waarschijnlijk het is of de research juist is of niet.

Na het examen zijn we bij Chili's gaan eten en Marguerita's drinken. Alleen drink ik zo goed als nooit alcohol en lig ik onder de tafel na 1 drankje. Ik had Micky gezegd dat hij me maar moest komen halen, maar later gezegd dat ik gewoon niet zou drinken. Het was heel gezellig, en een leuke afsluiting van deze moeilijke cursus.

Tot mijn verbazing stond er een Marguerita op me te wachten toen ik thuis kwam! Micky had de ingredienten gehaald en er een gemaakt voor me. Zo lief!



Ik zal nog heel wat moeten drinken om die fles tequila leeg te krijgen. Dus als er iemand mee wil helpen...



Vorige week had ik kuikentjes besteld. Ik zou eerst een broedmachine lenen en eieren uitbroeden, maar de persoon waarvan ik die machine van zou lenen heeft pas een operatie gehad en ik zal ze voorlopig niet zien. Zo lang wilde ik toch niet wachten, dus ik had wat kuikens besteld bij Agway, een soort boerenbond. Alle andere keren dat we kuikens hadden, hadden we ze bij McMurrey's besteld. Je krijgt ze dan via de post gestuurd, maar het minimale aantal is 25. Echt, ze komen in een doos in de post, en je wordt gebeld als ze bij het postkantoor zijn. Het gaat prima, en ze overleven het allemaal.

Nu had ik me een beetje ingehouden en er maar 6 besteld, dat was hun minimale aantal. Ze zouden er pas op woensdag of donderdag zijn, maar ik werd gisteren al gebeld dat ze er waren. Dus maar gauw even de baby kamer klaargemaakt, en Micky heeft ze na zijn werk gehaald. Hier zijn onze nieuwe babies:


Het rode licht is een warmte lamp. Ze moeten lekker knus zitten.

Ze zijn zo lief om vast te houden.


We zullen ze veel oppakken om ze zo tam mogelijk te maken.



Dan vanmorgen nog wat leuks. Elk jaar is er op de Today Show een week van "Where in the world is Matt Lauer", waar hij elke dag in een ander land is, en je van tevoren niet weet waar hij zal zijn. Vandaag was hij in Nederland, heel leuk om te zien.

Labels: ,

7 Comments:

Blogger DixieChick said...

Wat goed dat statistiek eindelijk klaar is! Wat een opluchting moet dat geweest zijn. Mijn eerste statistiek tentamen voelde net zo (en dat was ook het enige vak waarmee ik met een C genoegen nam). En wat het erge, oneerlijke, en gemene is; vanaf nu heb je al die formules etc helemaal niet meer nodig. Je voert je data in in een computerprogramma als SAS of SPSS, kijkt even in een boekje welke toets het beste is, en klaar! Heel erg flauw hoor:)

Wat ga je trouwens met de kuikens doen? Houden jullie echt kippen voor de eieren?

12:33 p.m.  
Blogger DixieChick said...

p.s. Met die tequila kan ik je wel helpen hoor! :)

12:34 p.m.  
Blogger Petra said...

Wat fijn, zeg, dat statistiek klaar is en wat lief van Micky om een lekkere cocktail voor je te hebben. Schattig, die kuikentjes, Rick zou jaloers zijn, die wil zooooo graag kippen!

4:26 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Heb je geen last dat de honden achter de kuikens aangaan. Rhomar hier zou er een moord voor doen.
Inmiddels ehbben we oook al een killercat die gisteren samen de de kat van de Cal een konijn heeft vermoord..

Wel lekker gevoel he dat het er op zit.


Gr petra

8:44 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Dixiechick; we deden alles met rekenmachine, dus hoefden niet veel formules te leren, maar dan nog is het erg veel!
De kippen zijn voor de eieren ja, en fijn, hulp bij de tequile :)

Petra; de honden waren eerst bang voor de kuikens, ze wisten niet wat ze ervan moesten denken. Maar nu hebben de kinderen ze laten ruiken, en ze likken hun mond erbij af.

8:12 a.m.  
Blogger kastelke said...

aah! Hoe lief van Micky!
Ik kan me inbeelden dat je blij bent Statistiek (ver) achter je te kunnen laten!
En die tequila: 'k heb dat nog nooit gedronken. Moest ik wat dichterbij wonen, dan kwam ik wel eens langs!
Wat een schattige kuikentjes! Gek he, maar ik ben bang van kippen. Vooral van hun snavel. Doodsbang! Ik durf die beestjes niet aanraken...

4:12 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat een goed gevoel moet dat zijn dat statistiek klaar is nu.
Wat een lieve kuikentjes ! We hebben er sinds gisteren 3 van "de valse kip", de rest vd eieren is niet uitgekomen en 1 kuiken is inmiddels verdwenen helaas dus waarschijnlijk opgegeten door e.e.a. beest. Veel plezier met de ukkies !

5:26 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?