donderdag, april 10, 2008

What?

Dinsdag op mijn werk...
R: "Ik ga donderdag trouwen.'
Ik: "O ja?"
R: "Ja, maar het is geen 'big deal'. Het is maar voor het papierwerk."
Ik: "Huh? Voor het papierwerk? Hoezo dat dan?"
R: "Ik ga bij de luchtmacht."
Ik: "Maar hoezo dan trouwen?"
R: "Als alleenstaande ouder kun je niet in militaire dienst."

Bij iedereen die erbij staat en dit hoort valt de mond open.

R: "Maar ik mag hem ook heel graag. Ik bedoel... ik houdt van hem."
Ik: "Wie zal er voor je dochter zorgen als je naar basic training gaat?"
R: "De vader van mijn dochter."
Ik: "Hoezo wil je bij de luchtmacht?"
R: "Ik wil wat met mijn leven doen. Ik heb er wel al met veel mensen over gepraat, en er al heel lang over nagedacht hoor, al sinds februari."

R is 19 jaar met een dochter van 2 jaar. Het is een knappe meid, alleen nogal naief en altijd zoooo moe. Dit werk is niks voor haar, er zit geen fut in. Ze moet echt wat met haar leven doen, maar om dan militaire dienst te kiezen en daarom te gaan trouwen. Hoewel militaire dienst misschien heel goed voor haar kan zijn, en net wat ze nodig heeft. Haar moeder zit bij mij in de klas en ze vertelde dat haar dochter haar 2 dagen voor de trouwdag had verteld wat ze van plan was. Natuurlijk was die er niet blij mee!

Dan had ze nog zoiets, waar we wel mee moesten lachen. Ze had het over een dokter die eigenlijk best wel "good-looking" was. Hoewel, voor een "old guy" dan. Ik zei tegen haar wacht even, die man is jonger dan ik! Hoe bedoel je old guy? Wat maakt dat ons? Tja, voor iemand die 19 is zijn wij antiek! :)

9 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Blijf het toch verbazingwekkend vinden hoeveel "kinderen" hier kinderen hebben en daar "gewoon" hun ouders of een ander familielid voor laten zorgen omdat ze zelf "andere plannen" hebben. We zien het hier ook dagelijks om ons heen.

11:35 p.m.  
Blogger kastelke said...

Het aantal tienerzwangerschappen stijgt de laatste jaren ook in Belgie (met een Bekende Vlaming die op haar 16de zwanger werd + een TV reeks die zwangere tieners volgt), maar het zijn er gelukkig nog steeds een heel pak minder dan in Amerika.

Het is wel discriminerend dat men alleenstaande ouders niet toelaat, want misschien hebben die wel familie die hun kind opvangt? (want lang geen garantie dat de partner in staat is om dat te doen)

Onze poetsvrouw werd ook zwanger op haar 16de. Ik dacht eerst dat het een ongelukje was, maar blijkt dat het een bewuste keuze van haar geweest is... Dat is toch een wereld waar ik geen voeling mee heb... Ik kan dat moeilijk begrijpen. Er zijn nog zoveel dingen te ontdekken op die leeftijd...

3:14 a.m.  
Blogger Petra said...

Jeetje, dat klinkt heel zakelijk inderdaad. Je vraagt je tegelijker tijd af hoe dit allemaal zal aflopen in de toekomst. Met moeder en ook met kind.... Kan me voorstellen dat haar moeder, hier niet erg blij mee zal zijn....

9:30 a.m.  
Blogger DixieChick said...

Jeetje, wat een verhaal. Ik wist niet dat de Air Force geen alleenstaande ouders toelaat, maar ergens ook wel logisch met alle deployments enzo.
Ik ben alleen wel benieuwd hoe dat nu verder gaat..het is nogal een besluit natuurlijk, en militaire dienst is niet niks. Bij ons in de omgeving hebben we ook een paar jongeren die zich halsoverkop bij de luchtmacht aanmeldden. Wat zo naar is, is dat ze vaak niet doorhebben als dat je eenmaalt tekent ook je ook niet meer terugkan.
ik hoop echt van harte dat het jouw collega beter gaat bevallen!

1:53 p.m.  
Blogger Petra said...

Oef, zeg, dat is niet niks. Ik kan me er wel wat bij voorstellen, dat ze alleenstaande ouders niet toelaten. Als er iets gebeurt is zo'n kind natuurlijk wel meteen wees.
Overigens is 17 wel jong om een kind te krijgen, maar in onze familie in Nederland zijn toch ook een aantal, die nog voor hun twintigste moeder werden. Vroeger was dat volgens mij ook in Nederland gewoner.
In dit gebied zie je trouwens maar heel weinig heel jonge moeders.

5:08 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Hier en zeker in de Albany regio ben je bijna uit de mode als je op de 20 ste niet min 2 kids hebt.
ik heb 27 mensen onder de 22 jaar werken en hiervan zijn er 2 geen papa of mama.

Dat komt in Nederland ook voor zeker, maar lang niet in de aantallen zoals hier.

gr petra

5:43 p.m.  
Blogger @ndrea said...

Oef, je zal het als moeder toch maar meemaken! Hoop dat mijn dochter nog heeeeel lang 'kind' mag blijven voor ze ooit (hopelijk?) moeder wordt.

12:48 p.m.  
Blogger Dizzymisslizzy said...

Nou ja zeg! Wat een vreemde gang van zaken inderdaad. Ik zou er als moeder niet blij mee zijn als ik zo'n dochter had die maar even besloot om te trouwen met de eerste de beste omdat ze anders geen baan kon krijgen. Bij sommige mensen komt het verantwoordelijkheidsgevoel blijkbaar niet vanzelf. Moeilijk lijkt me, om hier dan op te reageren.

4:52 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Eigenlijk lopen deze meisjes met hun ogen open in hun ongeluk. Ze weten niet wat het voorstelt, denken er niet over na en tekenen voor x-aantal jaren. Ze hebben op de koop toe nog een kind... en trouwen omdat ze in militaire dienst gaan.

Is er dan niemand die haar op andere gedachten kan brengen???

Arm kind...

Groetjes,

10:43 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?