zondag, oktober 07, 2007

Mooi weekend


Met het mooie weer dat we hebben bloeien er nog altijd mooie bloemetjes.

Zaterdag was het zo stralend, Micky en ik hebben een eind gelopen in Connecticut Hill. Hoewel het een "wildlife refuge" is hebben we geen wild gezien.

's Middags zijn we ook nog even gaan kano varen, iets dat we al een maand niet gedaan hebben. Helaas kwamen toen net de wolken aandrijven, en we waren net op tijd weer thuis voor het begon te regenen. DaSom was een eind gaan rennen en kwam doorweekt thuis.

Verder heb ik het begin gemaakt met opnieuw een tuintje aan te leggen naast het terras.Ik geloof dat een chipmunk de bloembollen al ontdekt heeft. Er zat een holletje waar ik ze in de grond gedaan had. Ook had ik gezien dat er in de bloembak bij de voordeur gegraven was en later zag ik hier een chipmunk rennen. Hij is druk bezig met verzamelen voor de winter.

Zondagmorgen was het wat koeler en mistig. 's Morgens hebben DaSom en ik een eind met Kibbels en Bitz gelopen. Ze vindt die hondjes wel leuk, en met hun wandelen ook. We hebben leuk kunnen praten.

Voor lunch zijn we broodjes gaan halen bij Subway en naar Taughannock Falls state park gegaan om ze op te eten. We verrasten Bart door hem ook een broodje te brengen. Hij had wel net zijn lunchpauze erop zitten, maar bij zo'n kerel kan er altijd nog wat bij, zeker als het Subway is.
Na de picknick liepen we het pad door het ravijn. Dat blijft altijd mooi, hoe vaak we er ook zijn. We liepen een eind over het pad, en een eind in de rivierbedding.

Het was er behoorlijk druk. Hoewel, wat heet druk. Niet zo dat je over de hoofden loopt hoor. Opvallend was de grote hoeveelheid auto's met kentekens van andere staten. Het is populaire plek.

Er waren ook veel honden, en Niels is er achter gekomen dat niet alle mensen hondepoep opruimen. Bleh!

Vlakbij de waterval stonden allemaal bouwseltjes van stenen. Dat was wel een leuk gezicht. Je ziet wel eens ergens een stapel stenen die iemand gemaakt heeft, maar ik denk dat het in dit geval aanstekelijk gewerkt heeft en iedereen aan het bouwen is geslagen. Er zaten wel kunstwerkjes bij.



DaSom vertelde dat er in Korea overal zo'n steenstapels zijn; je doet een wens en legt er een steen op. Een steen wegnemen zou ongeluk betekenen.




Niet zo geweldig goed te zien (misschien even de foto vergroten), er staan wel 100 steenstapels.


Onder aan de waterval.


De waterval gezien vanuit het uitkijkpunt. Zo lijkt het helemaal maar een pisstraaltje.

Labels: ,

5 Comments:

Blogger Jasmino said...

Jullie wonen in een schitterende omgeving Annemiek! Ik moet zeggen dat ik toen erg verrast was door de schoonheid van de staat New York, en vooral het Finger Lakes gebied. Ik ben dol op watervallen, ik zou zo'n omgeving graag in mijn achtertuin willen hebben! Geniet er van!

3:19 p.m.  
Blogger Petra said...

Leuk, dat je het zo goed met DaSom kunt vinden! Die ga je straks nog echt missen! Mooie foto's weer, watervallen blijven mij ook trekken.

7:37 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben een paar maanden geleden daar geweest. Vroeg me af hoe hoof het water eigelijk komt normaal. Toen wij er waren hebben we helemaal beneden langs gelopen.

gr petra

9:37 p.m.  
Blogger Hans Hendriks said...

Mooie natuur ! en leuk te zien al die stapeltjes stenen.

10:19 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Jasmino; genieten doe ik er ook zo veel mogelijk van.

Petra; na een jaar ga je zo'n meid zeker missen!

Petra vD; in juli 2006 heb ik na een zware regen foto's gemaakt, http://biego.blogspot.com/2006/07/water.html#comments
Hier krijg je een idee van hoeveel water er in zit.

7:46 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?