vrijdag, september 28, 2007

Bril en taart

Vandaag eens wat saaie dingen gedaan die ook moeten gebeuren. Zoals de auto's olie verversen, iets dat al 2000 mijl te laat was. Ook liep ik al een dikke maand met een recept in mijn tas voor een leesbril. Ik had eindelijk eens mijn ogen na laten kijken bij een oogarts, en het blijkt dat mijn ogen allebei verschillend zijn. Vandaar dat Micky's oude leesbrilletje, dat maar 1 keer vergroot, niet zo goed werkte. Het is hoog nodig, want de lettertjes in mijn boek management zijn te klein, en ook de streepjes op de insuline spuitjes op mijn werk zijn minuscuul.

Bij de oogarts was nog een hele ervaring, aangezien ik er nog nooit geweest was. Toen ik bij de receptie aankwam waren een paar mensen druk op zoek naar een Ipod die iemand verloren was. Ik dacht hoe verlies je zoiets, maar ik kwam er wel achter. Als ze die druppels in je ogen doen om je pupillen te verwijden zie je inderdaad geen bal. Later, toen ik mijn eigen bijdrage van $10 voor artsenbezoek moest betalen kon ik niet eens de letters op de biljetten zien. Ze hadden me net zo goed $1 terug kunnen geven voor mijn $20, dat zou ik nooit geweten hebben. Ik maakte de opmerking dat ze hier waarschijnlijk wel heel veel met vergeten of verloren dingen te maken zouden hebben. Inderdaad zei de vrouw achter de balie lachend.

Nou, vandaag heb ik dan eindelijk een brilletje uitgezocht. Niks spectaculairs, maar voor mijn eerste bril is het toch wel vreemd. Over een week is ie klaar.

Ik heb een taart gemaakt voor Bart. Niks professioneels zoals die van Petra. Ha, ik zou me haast schamen als ik de foto hier neer zet.



Hij was nogal plat uitgevallen, maar smaakte prima!

Labels:

7 Comments:

Blogger Petra said...

Nou ik vind hem super!
Lekker chocola ;-)
En het aller belangrijkste is dat hij erg lekker is toch?
Fijn weekend gewenst.

10:23 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik vind hem er lekker uitzien hoor. Ik krijg er honger van...

Jij kan het biljet nog zien, dat zou mij zonder bril niet eens lukken. hih

Gr petra

11:05 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Gelukkig nog geen last van achteruitgang van de ogen. Maar ik ben volgens mij nu op een leeftijd dat het zo gebeurd kan zijn.....
De taart is schitterend. Ik koop ze meestal, dus je hoeft je nergens voor te schamen hoor.... Bij mij blijft het bij cup cakes....

12:48 a.m.  
Blogger Jasmino said...

Geen taart om je voor te schamen, hoor! Hij is prachtig, hij lijkt me erg lekker.

Vervelend hè, die oogdruppels. Ik moet er ook regelmatig aan geloven. BIj mij duurt het altijd een hele dag voordat ik weer normaal kan zien. Een bril is misschien niet zo handig, maar het is wel fijn dat je weer alles goed kan zien. Heb je nooit gedacht aan contaclenzen?

2:36 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ha, ik zou willen dat ik zulke taarten kon maken, ben beter in het opeten ervan ;-)
Zonder contactlenzen zou ik die taart op het beeldscherm zien als een donkere vlek...
Groetjes

7:32 p.m.  
Blogger Petra said...

Jammie, die taart! Rick heeft ook voor het eerst van zijn leven een afspraak bij de oogarts gemaakt. Hij is er helemaal nerveus over! Maar hij heeft echt een leesbril nodig, hij kan het niet langer ontkennen. De tand des tijds :(. Plaats je straks wel een foto? (voor mij zal het ook niet lang duren)

9:35 p.m.  
Blogger kastelke said...

Jammie... 't is dat taart niet goed in een enveloppe past, anders zou ik even mijn adres doorgeven.

5:27 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?