zondag, september 30, 2007

Wandeling

Een collega van mijn werk had gevraagd of ik met haar mee ging wandelen. Elke zondag wandelt ze met een stel mensen door de bossen. Dus vanmorgen gingen we naar haar toe. Micky ging ook mee, wat wel leuk was. Ze wonen een eind buiten Ithaca, maar dan aan de andere kant van ons. Ze woont daar prachtig! Bovenop een berg, met maar 1 stel buren. Dat was toevallig ook nog iemand waar ik mee gewerkt heb, en die ook mee ging wandelen. Het huis hebben ze zelf gebouwd, en is nog niet helemaal af. Er moet nog veel afgewerkt worden. We kregen een complete rondleiding. Jammer dat ik geen foto's kan laten zien. Het was helemaal gedaan zoals ze zelf wilden, niks geen standaard, heel veel hout (waarvan veel uit hun eigen bos), allemaal heel erg uniek.

We gingen op pad met z'n zessen, plus een baby in een draagzak, en 2 honden. Het was heel leuk. Ze hebben zelf een enorm stuk grond waar ze paden gemaakt hebben, en dan hebben we ook nog een stuk van het Finger Lakes Trail gedaan, hetzelfde pad dat vlakbij ons huis loopt. We hebben door bossen en velden gelopen, en zelfs over een oude beverdam.
Je denkt dat het bij ons stil is, maar daar hoor je werkelijk helemaal geen auto in de verte.

Terug bij het huis hebben we hun groentetuin nog bewonderd, en ze zou ons nog veel meer meegegeven hebben dan dit;


Verse groenten; de paprika en tomaat zit vanavond in de chili. Heerlijk om zo uit eigen tuin te kunnen eten. Zo mooi zijn mijn groenten nooit geweest.

Daarna was het op naar Ithaca. Na de stilte van de bossen deed dat even vreemd aan. Micky had Bart beloofd dat hij hem een Subway broodje zou brengen op zijn werk voor lunch, en we waren al behoorlijk laat. Gelukkig had hij zijn lunchpauze nog niet gehad toen we er om kwart voor twee kwamen!

Vanmiddag hebben we wat in de tuin opgeruimd. Dat is wel hoog nodig! DaSom wilde wel gras maaien. Prachtig zoals ze alles aanpakt. Ze had dit nog nooit gedaan, dus weer wat geleerd. Alleen maakte de grasmaaier zo'n luid geluid, en opeens begon hij te roken! Maar meteen gestopt, af laten koelen, en kijken wat er aan de hand was. Er zat allemaal gras in de motor. Ik denk dat we hem uit elkaar moeten halen om het eruit te halen. Het is wel bijna zeker een muizenest! Misschien zitten er gebakken muisjes in.

Die muizen hebben wel een reden om wraak te nemen. Laatst ging Tim grasmaaien, maar hij wilde eerst oud gras onder de maaier weg halen. Dus legde hij de maaier op z'n kant, net toen er een muis uit sprong. Dat ging dus mis: het wiel van de maaier landde op de muis en de muis was dood. Alsof dat nog niet genoeg was: toen hij de maaier startte sprong er een muis uit. Hij vertelde dat die muis bloed bij een van de ogen had. Dus nu loopt er ergens een muis rond met een ooglapje om, en belust op wraak.

Vanavond heeft DaSom wat gekookt, ze noemde het eggroll, het is een soort omelet. Ei met soja saus en groenten. Dat mag ze nog wel vaker maken, het was erg lekker.


DaSom's eerste kooksel

5 Comments:

Blogger Jasmino said...

DaSom klinkt als een leuke en actieve meid, zeg! Ze is niet bang om aan te pakken en ze laat jullie van haar cultuur proeven. Lijkt me erg leuk!

1:03 a.m.  
Blogger kastelke said...

Wat een leergierig meisje heb je in huis zeg!
En die wandeling, dat klinkt ook leuk.

2:57 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Heerlijk die verse groenten en leuk om zo met de Koreaanse keuken in aanraking te komen. GO DaSom!!

3:12 a.m.  
Blogger Petra said...

Heerlijk, zeg, als DaSom voor je kookt!! En die muizen in de maaier, brrr!! Moest wel lachen om je ooglapje verhaal, ha haha!! Heerlijk is het toch om helemaal in de natuur te zijn!

1:39 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Inderdaad, een meisje dat van aanpakken weet! Leuk!

Dat muizenverhaal, brrrr... ik hou niet zo van die kleine mormeltjes...

Groetjes,

6:13 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?