donderdag, augustus 30, 2007

Les

Een van mijn klassen is Health Assessment, iets wat ik 18 jaar geleden ook eens gehad heb. Dat was een hele goede klas, en ik denk wel de meest bruikbare les die ik ook genomen heb. Geweldig hoeveel ik daar toen van geleerd heb. Omdat het zo lang geleden is moet ik deze klas opnieuw nemen. Sommige 'credits' (punten die je voor de klassen krijgt) zijn maar beperkt geldig. Deze is dus een van die klassen die ik opnieuw moet doen. Op zich niet zo erg, want ik ben er ondertussen wel een en ander van vergeten. Met Health Assessment leer je een heel top tot teen lichamelijk onderzoek te doen, en een ziektegeschiedenis afnemen. Het boek dat we hebben is hetzelfde dat medische studenten hebben. Sommige dingen die je in Health Assessment leert, zoals naar hart en longen luisteren, doe ik dagelijks in mijn werk; andere dingen zoals in de oren kijken heb ik nooit meer hoeven doen na die klas 18 jaar geleden.

Gisteravond was onze eerste les. Iedereen zat vol enthousiasme klaar voor de les. De leraar is een gepensioneerde professor, die heel veel spraakwater gehad heeft. Hij praat te veel over zijn eigen ervaringen, hij probeert te veel grappen te maken, maar toen hij uitgebreidt over zijn 9 katten begon te praten... een kwartier lang. Nee, daar komen we niet voor. Ik hoop van harte dat het beter zal worden. In ieder geval hebben we het boek waar we van kunnen leren! Verschillende mensen in de klas lachten zich rot met hem, maar de meesten zaten te kijken van wat krijgen we nu weer.

Verder nog een foto van het terras. Het vordert langzaam. Zondag is de ballustrade gemaakt, en gisteren een stuk beton waar de trap op komt. Daar had Tim nog even mee geholpen.



En dan al die rommel die overal ligt.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Mooi zo'n houten terras !
En wat een ellende zo'n leraar die zichzelf zo graag hoort praten, zonde van jullie tijd. Hoop dat het beter gaat worden

Groetjes
Bianca

8:41 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Hoop dat je lessen interessanter worden! De mijne vallen alvast mee, maar het is wel heeeeeeel diepgaand, ik bedoel heel gedetailleerd. Voor professionals...

Hou ook niet van spraakwatervallen. Heb dan moeite om hoofd- en bijzaken te onderscheiden... Maar misschien was die man gewoon wat zenuwachtig en valt het uiteindelijk allemaal mee!

Ook succes met DaSom. Niet gemakkelijk als hun Engels niet optimaal is... maar dat zal wel snel veranderen!

Groetjes,

11:32 p.m.  
Blogger Jasmino said...

Een leraar die helemaal vol is van zichzelf is inderdaad heel irritant, vooral als je graag wat wil leren. Jammer, ik hoop dat het beter wordt, en anders zou ik hem er zeker op aanspreken!

Het terras ziet er prachtig uit!

1:29 a.m.  
Blogger Petra said...

Oh, mooi, dat terras!! En heel vervelend, zo iemand, die denkt, dat iedereen geinteresseerd is in zijn prive leven, zonde van de tijd! Hoe gaat het met DaSom?

3:56 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Nou dat terras begint er mooi uit te zien. Jammer dat het niet zo snel gaat.

Intressant hoor de kat van de professor, maar inderdaad daar kom je niet voor.

Wel intressant om dergelijke dingen nog weer eens te herhalen. in 18 jaar zullen met name de dingen die niet dagelijks doet in het vergeet hoekje verdwijnen.

gr petra

9:58 p.m.  
Blogger kastelke said...

Annemiek, ik hoop dat je nog een beetje een leuk nazomer hebt, zodat je nog kan genieten van je terras! Hier is de zomer (zomer, wat is dat?) duidelijk afgelopen. Momenteel 17° en regen...

Als die prof begint te vertellen over z'n katten, je vinger opsteken, en terug een relevante vraag stellen. ;-)

4:04 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?