maandag, september 03, 2007

Weekend in de Adirondacks

We hebben een heerlijk weekendje achter de rug. Het weerbericht zag er goed uit dus op donderdag ben ik op zoek gegaan naar een plekje om te verblijven in de buurt van Old Forge. Ik was verbaasd dat er nog verschillende plekken plaats hadden in zo'n druk Labor Day weekend. We kozen een "housekeeping cottage". Dit zijn huisjes waar je zelf al je beddegoed en handdoeken mee moet brengen, en je laat het schoon achter. Het lag ook nog aan het water, wat kun je nog meer wensen. Het ligt aan Fourth Lake, een groot meer dat onderdeel is van de Fulton Chain of Lakes, ongeveer 7 mijl voorbij Old Forge, vlakbij Eagle Bay.

We bedachten ons dat dit alweer de negende keer is dat we naar de Adirondacks gingen, maar nu realiseer ik me dat we er nog eentje vergeten waren. Met Lake Placid meegeteld is het 10 keer. De meeste keren zijn in en om Old Forge geweest. Bart ging niet mee deze keer, hij moest het weekend werken. Hij schijnt het helemaal niet erg te vinden om het huis alleen te hebben, en het komt voor de hondjes goed uit dat ze niet naar de kennel hoeven.

Zoals gewoonlijk was ons vertrek iets later dan gepland op zaterdag, maar om half een waren we er. We ontmoeten de eigenaren van de huisjes, een ouder echtpaar, en konden intrekken. Een sleutel kregen we niet, want er zitten geen sloten op. Niet nodig volgens de eigenaar, er was in 94 jaar nog nooit iets gestolen. Zo lang zijn die huisjes al een familie bedrijfje.
Het huisje was goed, het keukentje en fornuis was schoon, alleen hadden die vloeren wel wat schoner mogen zijn. Plus in elke hoek zaten spinnewebben. Al moet iedereen het schoon achter laten, dan mogen ze zelf toch nog wel eens controleren en er overheen gaan met een natte doek. Die spinnen krijg je toch met zo'n huisje onder de bomen.


Ons huisje, Beech genaamd.

We laadden onze spullen uit en maakten ons klaar om naar het waterpark te gaan. Als je na 3 uur 's middags gaat kun je er de volgende dag ook nog de hele dag in met hetzelfde ticket.
Het weer was halfbewolkt, en er stond een briesje. Vol goede moed gingen we het water in, het is verwarmd, maar toch nog niet echt warm genoeg. Vooral als je eruit kwam was het erg koud met dat windje. Toch hebben we allerlei glijbanen gedaan, en de Lazy River. Het was erg leuk, maar regelmatig moesten we even onder een handdoek in de zon opwarmen.
Er was 1 glijbaan bij waar je in een grote rubber band zat waar het water geloof ik niet verwarmd was. Jeetje, dat was koud! Die hebben we maar 1 keer gedaan!

Bij een van de glijbanen werden foto's gemaakt, die zijn we later gaan bekijken, en was zo leuk dat we er de $7.99 voor uitgegeven hebben. DaSom en Tim op een rubberband die gillend de waterglijbaan afkomen. Ik mag ze van hun hier niet plaatsen...

Na het waterpark zijn we wat boodschapjes gaan doen. Opvallend is hoeveel buitenlandse mensen hier werken. In het dorp zelf zijn gewoon niet genoeg mensen om het werk met de toeristenstroom van de zomer aan te kunnen, dus hebben er buitenlandse mensen tijdelijk werk. Achter de kassa stond een Russisch meisje.


Mooi zo 's avonds aan het water



We aten in ons huisje, en de kinderen misten hun tv. Die was hier namelijk niet aanwezig. Ze hadden wel hun laptop bij zich, en er was wel draadloos internet. Veel hebben ze er toch niet op gedaan. Tim en DaSom zaten een Sudoko puzzel te maken, en later begonnen ze aan een echte puzzel van 500 stukjes die in het huisje stond.
Ze kunnen zich ook prima amuseren zonder electronica. Ik amuseerde me wel met Harry Potter lezen.


Puzzels maken.



Later was er een kampvuur, en daar hebben we marshmallows geroosterd. DaSom, Tim en ik hebben een hele tijd op het dock staan kijken naar de sterren. DaSom zei dat ze nog nooit zo veel sterren gezien had. Hier was geen grote stad in de buurt en het was prachtig om te zien.

Op zondag waren Micky en ik om 8 uur wakker.




Ochtendmist over Fourth Lake

De kinderen hebben we lekker laten slapen, en wij zijn gaan wandelen. Het was niet zo ver, maar wel erg mooi. Eerst een stuk door het bos, en dan kwamen we bij Bubb Lake uit. Wauw! Zo vroeg in de ochtend was het zo stil, we begonnen er spontaan van te fluisteren. Nou ja, we wilden ook niet de mensen wakker maken die daar misschien nog in dat tentje bij het water sliepen.


Bubb Lake


Bubb Lake

En een filmpje; luister naar de stilte;



Terug bij het huisje waren de kinderen inmiddels wakker, en hebben we samen ontbeten.


De bakken voor blikjes en huisvuil stonden buiten het huisje; de bak met blikjes was omver gegooid en de blikjes lagen overal. Het moet een beer geweest zijn, want een stuk verop op de oprit lag een hoopje berepoep. Dat we er niet wakker van geworden zijn! De vuilnisbakken die ze hebben zijn "bear proof", er zit een schroefdeksel op. Bij het tentje bij Bubb Lake zagen we dat die mensen hun eten in een zak in een boom gehangen hadden, ook zodat de beren er niet bij konden.

Daarna hebben Micky en ik nog een stukje gekanoed op het meer bij het huisje. Ver konden we niet gaan, het waaide op het meer behoorlijk, en kano's en grote golven gaat niet goed samen.

Het weer was stralend, met een perfect blauwe lucht. Tegen de middag was de temperatuur ook lekker, en zijn we weer naar het waterpark gegaan. Het was weer heerlijk, hoewel ook nu nog best frisjes. We hebben heerlijk genoten.


Het golfslagbad.


De Lazy River, altijd een favoriet.

Terug bij het huisje ben ik ook nog heel even in het meer gaan zwemmen. Behoorlijk koud, maar het was iets wat ik gedaan moest hebben.

's Avonds hebben we spagetti gemaakt, altijd gemakkelijk, en daarna zijn we naar Old Forge gegaan om naar het vuurwerk te kijken. We waren er ruim van te voren. De kinderen amuseerden zich wel.


Samen gekheid zitten maken, en wachten op het vuurwerk.

Zo'n weekend samen met de familie is toch al leuk, maar ik bedacht me dat dit toch wel een goede manier is geweest om DaSom echt onderdeel van de familie te laten worden.
Het vuurwerk was wel de moeite waard, erg mooi.

Op maandag ochtend was ik alweer vroeg uit de veren, en zat lekker buiten in de zon te lezen.


Een stralende ochtend.

Micky volgde een uurtje later en we lieten de kinderen weer slapen. We gingen weer wandelen. Ik wilde eigenlijk heel graag naar Bald Mountain, hij wilde wat vlakkers doen. We konden het pad dat hij had uitgekozen niet vinden, dus gingen we toch naar Bald Mountain. Dit pad is een gedeelte vlak en gaat dan steil omhoog over gigantische rotsblokken. Boven op de berg staat een uitkijktoren die vroeger gebruikt werd om brand te ontdekken, en die je kan beklimmen.
We zouden net zo ver gaan als Micky's knieen aan konden. We zijn niet helemaal naar de uitkijktoren gegaan, maar toch ver genoeg om een fantastisch uitzicht te hebben. Ik ben blij dat we dit samen hebben kunnen doen.


Lekker samen in de zon op een steen zitten genieten van het uitzicht! (Nou ja, hier Micky even alleen).


Uitzicht!

En nog een keer een filmpje:




Sommige bomen waren al in herfstkleur.

Terug bij het huisje samen met de kinderen ontbeten, en weer een eind gekanoed. Daarna was het weer tijd op in te pakken en te vertrekken, en weer een einde van een fijne tijd.

Labels: ,

6 Comments:

Blogger Jasmino said...

Dat ziet eruit als een geweldig weekend, wat zijn die foto's toch mooi! Super!

12:50 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wauw wat een schitterende omgeving en wat een gezellig weekend....

5:33 a.m.  
Blogger Petra said...

Dat ziet er heerlijk uit zeg!
Vindt de foto's van het meer met de damp erg mooi.

8:19 a.m.  
Blogger kastelke said...

Jullie hebben er dus nog eens lekker van genoten, en gelijk heb je!

10:29 a.m.  
Blogger Petra said...

Wij zijn nog nooit in de Adirondacks geweest! Het staat al heel lang op mijn lijstje met wensen en nu die foto's bekijkend en je verslag lezend wil ik helemaal! Lijkt me ook, dat DaSom zo echt ingeburgerd is. Thuis gaat iedereen toch meer zijn eigen gang.

3:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Dat ziet eruit als een heerlijk weekend ! Geweldig hoor en zo'n mooie omgeving, super !
Dat jullie nog maar veel van zulke weekenden zullen beleven.

Groetjes
Bianca

9:55 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?