woensdag, mei 09, 2007

TV

Ok, het zou even stil worden, dus niet.

Gisteravond Zat Micky een film te kijken op tv, en voordat ik in de gaten had wat het was zat ik eraan vastgekluisterd. Het was de film over vlucht United 93 die op 9/11 in Pennsylvania is neergestort. Ik wilde die eigenlijk helemaal niet zien, maar nu kon ik me er niet van wegrukken. Bij het zien van de beelden van de eerste 2 vliegtuigen die zich in het WTC boren liep er weer een rilling door me heen (is het echt al bijna 6 jaar geleden?).
Ik moet zeggen dat de film heel goed gedaan is. Het is emotioneel zonder te proberen om emotioneel te zijn. Geen beelden van kinderen of familieleden; alleen wat ze van de feiten in elkaar hebben kunnen reconstrueren. Het doet de passagiers op die vlucht eer aan, zonder ze als superhelden te laten zien. Het laat ze als gewone mensen zien, die deden wat ze moesten doen toen ze met ongelooflijke omstandigheden te maken kregen.
Een heel aangrijpende film, maar heel goed.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik heb de film ook gezien en vond die ook indrukwekkend...

Wij hebben in 2005 een nieuw paspoort voor de kinderen moeten aanvragen en hebben dit via de post gedaan, hoor!

Voor een verlenging van een visum moeten we wel het land uit (wat we in juni zullen doen)...

Groetjes,

10:28 a.m.  
Blogger Petra said...

Die film wil ik ook liever niet zien, maar ik kan me goed voorstellen, dat als Rick hem aan het kijken zou zijn, ik er ook in getrokken zou worden.

7:15 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik heb de film een tijdje geleden al gezien en ik vond hem ook erg boeiend. Ik bleef dagen met het idee in mijn hoofd lopen, wat er in die mensen moet zijn omgegaan als je in zo'n vliegtuig zit. Ik kreeg dat maar niet uit mijn hoofd.

9:53 p.m.  
Blogger blips said...

Ben het volledig met je eens Annemiek, een hele goede film die de mensen eer aandoet, geen super mensen maar gewoon zoals het geweest is.
Een week of drie geleden zag ik het toevallig op TV.

11:17 p.m.  
Blogger Dizzymisslizzy said...

Nu ik jouw verhaal weer lees over die film krijg ik weer kippenvel. Ik vond het een aangrijpende film. De machteloosheid die je hebt als reiziger, wetende dat je dood nadert. One way or the other...

6:56 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?