maandag, april 23, 2007

(Bijna) einde semester

De laatste Engelse les zit erop. Vanavond heeft iedereen zijn presentatie gedaan. Het waren allemaal interessante onderwerpen. We moesten een proposal, een voorstel tot verbetering, schrijven en hierover een presentatie doen. Dat van mij ging over het gebruik van "bag bath", een wasdoekje. Terwijl ik er dingen over opzocht zag ik dat die in Nederland in veel ziekenhuizen gebruikt worden. Hier ook wel, maar niet in ons ziekenhuis.
Dit onderwerp van mij was niet zo reuze interessant als sommige andere voorstellen, zoals het verminderen van patienten per verpleegkundige bijvoorbeeld. Sommige van de ideeen zijn echt de moeite waard om in het echt door te zetten.

Ik ben op zoek geweest op internet naar een poster die ik eens gezien heb over verpleging, maar ik kan het niet terug vinden. Ondertussen vindt ik wel andere dingen zoals dit plaatje, wat ik ook een ontzettend goede vindt:



De bijbehorende website is een eerste hulp in een kinderziekenhuis. Iets treffend in dit artikel en waar telemedicine een uitkomst zou zijn: "60-70% van de gevallen in een kinder eerste hulp zijn niet-urgente gevallen. 65% van de kinderen zijn Medicaid patienten (een verzekering voor lage inkomens). De meesten hebben geen andere optie. Veel ouders werken een baan met minimum inkomen, halen hun kind op, en brengen ze hier voor behandeling, zodat ze weer terug naar hun werk kunnen gaan. Ze moeten wel".
Een van de presentaties van vanavond ging weer over telemedicine, en deze verpleegkundige wil dit naar deze en haar country brengen. Ik hoop dat het haar lukt, zoiets zou echt een uitkomst zijn voor veel mensen.

4 Comments:

Blogger kastelke said...

Annemiek, je hebt ons weeral slimmer gemaakt, nu ken ik dus dat 'washandje' dat je ipv een gans bad gebruikt ook.
Elke ingreep die het leven van de patiƫnt beter of makkelijker maakt, is een ingreep die de moeite waard is!

2:40 a.m.  
Blogger Petra said...

Interessant allemaal en die bag bath lijkt me een prima idee!

3:55 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Soms voel je je zo rijk als je gewoon thuis kunt zijn voor je kinderen. ALs ik dat stukje lees over die kinderen brr. Ik begrijp wel dat ze moeten maar dat maakt het nog niet minder erg ..

Gr Petra

7:55 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra vD; het is fijn als je er altijd kunt zijn voor de kinderen, of anders dat een van de ouders flexibel is met z'n werk zodat ze bbij zieke kinderen kunnen zijn. Maar voor mensen waar dit niet kan, of die anders hun baan kwijt worden, is dit telemedicine een uitkomst. Zeker voor de kleine dingen zoals bijvoorbeeld oorontstekingen.

8:57 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?