zondag, april 22, 2007

Van winter naar zomer in 1 week

Skien en kano varen in dezelfde week, het kan allemaal in New York! Het weer was perfect dit weekend. Gisteren moest ik werken, maar vandaag hebben we de kano opgeladen, en zijn naar Cayuta Lake gereden. Dat is lekker leven, zo dobberen op het water! Ik heb er van genoten.
Het water in het meer staat momenteel erg hoog, en het bos wat aan het meer ligt staat blank. Er is een een klein riviertje waar het water uit het meer stroomt, en dat is voor mij een favoriet stukje. De kikkers zaten luid te kwaken; verder ganzen, eenden en andere vogels, en 1 schildpad gezien. De bevers waren ook druk bezig geweest. Ze hadden een nieuwe burcht gebouwd, en volgens mij zijn ze van plan het riviertje in te dammen. Er lagen een heleboel afgeknaagde bomen in het water.
Een tijd geleden vroeg Petra naar een plantenaam, en vandaag zag ik dezelfde plant hier voor het eerst bij het meer. Skunk cabbage, het groeit in het moeras. Ik kan je vertellen dat het ECHT stinkt als je er aan komt!

Voor de rest van de dag hebben we thuis van het weertje genoten. De tuinstoelen en parasol zijn weer uitgehaald. En ondanks dat ik zonnebrandcreme op had zijn mijn armen verbrandt. Maar die hadden dan ook al bijna 6 maanden geen zon gehad :)

6 Comments:

Blogger Petra said...

Ha ha, grappig, die skunk cabbage, ik had het van anderen ook al gehoord. Nu ziet die er bij ons ook echt als kool uit, eerst niet. Hier ook opeens twintig graden warmer, dan vorige week, geen klachten!
De tekens van bevers zie ik telkens wel, maar het lijkt me prachtig er een in het wild te zien!

10:19 p.m.  
Blogger kastelke said...

Het is altijd zo ontzettend fascineren hoe die temperaturen ginder zo op-en-neer schommelen op zo'n korte tijd!
Annemiek, is dat omdat je Nederlandse bent dat het water zo'n aantrekkingskracht op je heeft? Ik weet niet of er ook zoveel water was in de streek waar jij opgroeiden, maar toen we een paar dagen in Zeeland spendeerden was dat iets dat ons heel erg hard opviel: overal water: beekjes, vijvertjes, ... (en de zee natuurlijk).
Die 'cabbage' ziet er wel mooi uit!

1:49 a.m.  
Blogger Petra said...

Inderdaad skien en kanoen in een week. Heel apart. Wel lekker dat het warmere weer er aan komt!
Hier ook lekker de parasol te voorschijn gehaald ;-)

6:52 a.m.  
Blogger Wendy Jol said...

Het is gek dat er soms zo'n extreem verschil kan zijn in temperaturen!

12:45 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Inderdaad Annemieke, zo hebben wij het ook ervaren. De ene maandag sneeuw ruimen en de andere maandag in de zon staan te verbranden.

Heel apart.

Gr Petra

7:57 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra; de echte bevers heb ik ook nog niet gezien, maar net als jij genoeg tekenen.

Elke; ik weet ook niet waarom het water trekt. We hadden toch nooit een boot. Misschien zit het gewoon in het bloed als Nederlander :)

Petra; dat we nog veel onder de parasol mogen zitten.

Wendy & Petra; het kan hier echt vreemd aan toe gaan met dat weer he. "If you don't like the weather, just wait a minute".

9:07 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?