maandag, mei 07, 2007

Even stil

Het zal hier even stil worden. De komende 2 dagen werk ik, en donderdag gaan we 2 dagen naar New York. Ik wil mijn Nederlands paspoort laten vernieuwen, en er een voor de kinderen aanvragen. Lastig hoor dat het niet via de post kan. Dan maar een dagje New York er aan vastknopen.

Vandaag heb ik weer uren naar de kettingzaag van de buurman kunnen luisteren. Het weekend was hij ook al bezig. Hij verhuurd dit huis, en gebruikt het stukje bos voor zijn hout voorraad in het huis waar hij woont. Wel handig voor hem, maar hoogst irritant voor ons. Niet alleen het gezaag, als hij bomen wil omzagen moet hij dat zelf weten, maar dat hij verder niks aan dit huis doet. Het valt straks nog van ellende in elkaar.

Laatst in de beek had Niels rare beestjes gevonden. Aan de onderkant van een steen zaten allemaal piepkleine heuveltjes van kleine steentjes geplakt, met daarin iets wat op bruine langwerpige eitjes leek. We hadden deze nog niet voorheen gezien, en vroegen ons af wat het was. Ik ben eens op zoek gegaan op internet, en volgens mij moet het de cocon van de caddisfly zijn. Hier staat er meer info over. En zo zagen de stenen heuveltjes eruit die wij zagen. De larven maken lijm en daarmee bouwen ze een cocon. Die wij zagen waren zich aan het verpoppen. Toch wel een interessant insect, en blijkbaar een heel belangrijk voor vissers en het staat ook op het menu voor de vissen. Er zijn heel wat insecten die hun leven in het water beginnen, niet alleen de muggen. En jeetje na al de moeite leeft de caddisfly maar 2 dagen als volwassen vlieg.

5 Comments:

Blogger kastelke said...

Fascinerend, dat leven der dieren. Ze hebben maar twee dagen, maar weten hun taak op die beperkte tijd toch te vervullen.
Veel plezier in New York!!!

1:43 a.m.  
Blogger Petra said...

Ook toevallig wij gaan morgen ons paspoort vernieuwen. Gelukkig voor ons kan het in Raleigh nog bij de honorair consul tot eind van dit jaar. Maar tsja, een daagje New York is ook nooit weg....

8:26 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Gek idee hoor, gewoon even een dagje New York. Heerlijk Annemiek. Geniet ervan!

9:36 a.m.  
Blogger Petra said...

Lekker, een paar dagen New York! Veel plezier! En wat kunnen we toch een bijzondere dingen vinden in de natuur hier!

1:32 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Het aangename met het mindner aangename combineren is niet verkeerd. Veel plezier in New York ! Geniet er maar van...

2:28 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?