dinsdag, maart 20, 2007

De robins zijn gearriveerd!

Gisteren voor mijn verjaardag eerst 's morgens leerlingenbegeleiding gedaan, en 's middags met ons groepje aan de presentatie gewerkt. Bij de Engels les ben ik na een uur vertrokken, anders zou ik niet veel van de familie zien. Ze hadden een mooie taart voor me, en ik zorgde er wel voor dat ze eerst voor me zongen voordat ze een stukje kregen. Ze hadden leuke kadootjes; van Micky kreeg ik een soort stoeltje voor in de kano. Je kunt het op de zitting vastmaken en er zit een rugleuning aan. Hopelijk kan ik het snel gebruiken!
Van Niels kreeg ik een doos voor CD's in te doen, en van Tim pakjes Senseo met een mok waarop staat "You're getting old when... getting lucky means you find your car in the parking lot". Haha, ze kennen me!

Vanmorgen hebben we weer een tijdje aan onze presentatie gewerkt, het wordt nu wel goed. We hebben geoefend zodat we weten hoeveel tijd we hebben. Ik zal thuis nog even oefenen, want voor een klas praten gaat me niet goed af. Ik val over mijn woorden.

Daarna ben ik gaan skien. Er stond een koud windje, maar het was toch fijn met een mooie blauwe lucht. De sneeuw was op sommige plaatsen wat stroef; ga je snel naar beneden en opeens gaan de skies langzaam en je lichaam nog snel. Dat is dan even opletten dat je niet op je snuit valt.

Thuis nog even met de hondjes gelopen achter in het bos. Daar hebben ze zo veel te snuffelen!



Opeens een geluid dat we al maanden niet meer gehoord hebben: een stuk of 10 robins waren neergestreken in de bomen. Een teken van de lente die eraan komt. Ze zijn net op tijd voor het begin van de lente uit het zuiden gearriveerd, hoewel ik niet weet waar ze nu van leven. De wormen zitten nog diep in de grond.
Ik zag ook nog een paar blue birds, en alle vogeltjes waren vrolijk aan het zingen. Samen met de zonneschijn wordt ik er zelf ook helemaal vrolijk van. Allemaal sterretjes!

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Leuk, he, als je de eerste tekenen van de lente waarneemt!

Hopelijk smelt de sneeuw nu snel ginds bij jullie...

Groetjes,

10:08 p.m.  
Blogger Petra said...

Op het blog van een andere Neder-Amerikaanse (http://o-scientist.blogspot.com), Karen, las ik, dat Robins niet migreren, maar zich terugtrekken in de bomen e.d., zodat we ze niet voor de lente zien. Ik zou kunnen zweren, dat ik de hele winter robins heb gezien, maar zeker weten doe ik het niet. Ik ga er volgend seizoen beter op letten! In ieder geval is de lente nu eindelijk echt in de lucht! Zo te lezen had je een heel fijne verjaardag!

10:33 p.m.  
Blogger kastelke said...

Tips om voor een publiek te spreken: denk dat ze naakt zijn (en proest uit in de slappe lach), of kijk nét boven hun hoofden ipv in hun gezicht.
Misschien dat je hier en daar in je publiek een paar 'vertrouwde' mensen hebt zitten, dan zou je je toespraak tegen hen kunnen doen, en niet naar de anderen kijken?
Veel succes in ieder geval!

2:28 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Hilde; heel fijn ja, om zo tekenen van lente te zien.

Petra; ik weet zeker dat ik hier geen robins zie in de winter. Op deze site http://www.iwrc-online.org/kids/Facts/Birds/robin.htm
staat dat ze migreren, en overwinteren van zuid-Canada tot Guatemala. Sommigen van de robins vertrekken niet, het ligt eraan hoe streng de winter is. Een andere vraag van me is beantwoord terwijl ik hier naar aan het zoeken was; ze eten ook besjes, dus daar leven ze nu van. Ze zaten inderdaad in de bomen waar nog zaden in zaten. Leuk om zo weer wat te leren.

Elke; de mensen in het publiek is onze klas, dus allemaal bekenden. Ik ga proberen net te doen alsof ik tegen 1 persoon praat in plaats van een heleboel.

8:34 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Heb de Robins wel vaak gezien, maar nooit geweten dat ze zo heten, weer wat geleerd. Lekker weer dat de Lente in aantocht is. Hier in NL dachten we dat ook, maar het is weer koud en het hagelt bàh. Je bent wel weer verwend, Annemiek. Grappig die tekst op de mok ! Fijne dag verder !

9:38 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?