donderdag, maart 08, 2007

Winkelen

Vanmorgen er eerst eens op uit om wat boodschappen te doen. De kinderen hadden sokken nodig, en mijn eerste stop was K-Mart. Het was nog vroeg en erg rustig in de winkel. Terwijl ik stond te vechten met een winkelkarretje om het los te krijgen uit de rij, kwam er een oude man aanlopen die boos tegen me zegt "YOU voted yes for the school district, and now I (luid uitgesproken) have to pay more taxes." Ik keek hem even vreemd aan en liep weg, terwijl ik hem hem nog hoorde mompelen "I was the only one who voted no." Oei, hij was boos op iedereen.
Dinsdag had het school district namelijk een stemming voor een project dat $98 miljoen gaat kosten. Het gaat zich vooral om onderhoud aan de gebouwen. Ik had niet het idee dat ik het allemaal goed gevolgd had en er genoeg van wist, dus ik was niet gaan stemmen. Het gaat zeker onze belastingen verhogen, maar als onderhoud niet gedaan wordt kost het over een paar jaar nog meer.
Deze meneer in K-Mart was er flink verbolgen over. Ik ging maar niet met hem in discussie. Ik had hem buiten al met iemand zien praten en het woord "school district" opgevangen. Hij sprak er blijkbaar iedereen over aan.

Nadat ik sokken en wat andere dingen in mijn karretje geladen had en wilde gaan afrekenen bleek het K-Mart personeel net vergadering te hebben, en wel vlakbij de ingang bij kassa 1. Ik liep er langs richting kassa 10 waar een het lampje aan was, en terwijl ik langs de groep liep ving ik wat van hun vergadering op. Het was een manager die haar onderdanen toesprak: "You are all doing it wrong, and I am going to tell you how to do it right." zei ze. Poeh, zo zou je maar aangesproken worden, en dan ook nog in de winkel waar klanten je kunnen horen. Wat ze nu allemaal verkeerd deden, en wat die manager nu zo goed wist hoe het wel moet weet ik niet. Ik kon me slecht bij de groep voegen om eens verder te luisteren.

Bij kassa 10 gekomen brandde het lampje wel, maar was er niemand thuis. Toen zag ik dat bij kassa 1 ook het lampje brandde zodat die open was, maar daar stond die groep in vergadering, en daar ging ik me toch echt geen weg door banen. Ik heb nog eens demonstratief terug gezet en ben nog eens naar de kassa gelopen, maar niemand die er aandacht aan schonk. Toen heb ik mijn karretje laten staan en ben vertrokken. K-Mart was ooit een goede winkel, maar nu zijn ze erg achteruit gegaan.
Ik ben bij de concurent Wal Mart, die er maar een paar honderd meter vandaan ligt de sokken gaan halen. Wal Mart is ook niet mijn favoriete winkel, maar in ieder geval hebben ze altijd genoeg kassa's open en kun je er altijd meteen betalen als je klaar bent.

Daarna levensmiddelen halen bij Tops. Nu ik pas in Nederland geweest ben vallen me de prijzen van groentes me hier wat meer op, en hoe duur het is. $1.76 voor een krop sla bijvoorbeeld. Aan de andere kant bedenk ik me van hoe ver die sla hier moet komen in de winter.

Daarna bij Agway nog wat tomaten en bloemenzaadjes gehaald om in bakjes te zaaien. 6-8 weken voor de laatste vorst staat er op het zakje. We zitten nu nog ongeveer 11 weken voor de laatste kans op nachtvorst (ik heb het even nageteld). Memorial day, eind mei houden ze hier aan als einde nachtvorst. Jeetje wat lijkt dat nog lang!
De tomaten heb ik gezaaid, met de bloemen wacht ik nog even, die hebben minder tijd binnen nodig volgens de instructies.

9 Comments:

Blogger kastelke said...

Soms hoor ik hier ook wel eens zo'n vergadering in de plaatselijke supermarkt. En alhoewel ze in 'openbare ruimte' staan, voel je je toch een indringer als je wilt luisteren naar wat ze zeggen.
Annemiek, ik was in ieder geval niet zo braaf als jou geweest om naar een andere winkel te stappen, ik was hun toch even gaan storen om te kunnen betalen.

Een politica zei me onlangs nog dat onderwijs niet in de top 5 prioriteitenlijst van de burger lag, dus dat ze daar als politieke partij ook niet zo'n strenge nadruk op geven omdat ze zich anders niet populair maken...

1:45 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik vind net heel goed wat je gedaan had en zou er nooit meer terug keren. Ik moet zeggen dat ik haast nooit naar K- en Wal Mart ga. Heb er teveel negatieve kritiek gehoord over personeelszaken (uitbuiten van personeel) dat ik er liever niet ga shoppen. Natuurlijk los ik hiermee de problemen niet op... maar laat ik toch een vorm van protest zien.

Groetjes,

12:54 p.m.  
Blogger Petra said...

Hier zijn de K-Mart en de Walmart allebei een zootje. Ik ga, als ik iets nodig heb, naar Target, dat is altijd een nette winkel en de prijzen liggen niet veel hoger.
Er zat vast een steekje los aan die man, ik word ook weleens zo aangesproken door iemand, zielig eigenlijk.

5:44 p.m.  
Blogger Petra said...

Vorige week was ik getuige van een meeting in de walmart. Vond dat ook wel een aparte gewaarwording. Maar inderdaad, wel de kassa's open.
Leuk tomatenplantjes!

7:35 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Belachlijk, een vergadering in een winkel en om te vertellen hoe het beter moet en dan je klanten laten staan en weglopen. Tja ik hoop dat die manager je heeft zien gaan...

9:31 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Ik had het nog nooit eerder gezien, zo'n vergadering in de winkel.
Target vindt ik ook een betere winkel, maar die ligt weer wat verder uit de weg.

7:05 p.m.  
Blogger Hans Hendriks said...

Ooit waren Walmart en K Mart erg geliefd door ons in de vakanties. Nu als je in Aerika woont beginnen ze aardig tegen te vallen, echt goedkoop zijn ze vaak ook niet in vergelijking met de vele Dollarstores. Boodschappen halen we bij Brookshires, mooie winkels en leuke aanbiedingen en geen vergaderingen en geen wachrtijen bij de kassa's.

7:49 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik kan daar ook moeilijk mee omgaan als zo iemand ineens zijn onvrede uit tegen me. Ik ging soms naar Kmart (voor de Martha Stewart dingen) en W*mart was ook altijd oké, maar de Target daar ging ik wel echt graag naartoe, hahah. Hmmm home made tomatoes lekker, met kaas op brood ! Groetjes...

6:24 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Hollandranch; ik vindt KMart erg afgegaan in de laatste jaren, een Brookshires is er hier niet.

Mary-Ann; met deze man kon ik deze keer wel grinniken.

8:32 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?