woensdag, maart 21, 2007

Blij!

Ik ben blij; blij dat onze presentatie erop zit en dat het goed ontvangen was! Ons groepje was de eerste, de volgende week komen meer klasgenoten aan de beurt. Van ons groepje was ik de eerste speker. Dan ook maar helemaal erin springen. Ik had thuis geoefend want ik was bang dat ik alles zou vergeten wat ik ging zeggen. De hondjes keken me raar aan toen ik daar zo tegen mezelf stond te praten.
We hadden de muziek van Ghostbusters er even bij, omdat ons groepje zich de Codebusters noemde. Daarna een powerpoint; ik had het over 'wat is een rapid response team', 'de geschiedenis van rapid response teams', en het nut ervan. Een ander vertelde over wat de lessen zijn die we ervan geleerd hebben, weer iemand anders over hoe het in ons ziekenhuis opgezet is, en de laatste vertelde over een paar patienten en hoe het rapid response team geholpen heeft. Daarna nog een filmpje met een paar interviews die ik gedaan had met collega's waar ze hun ervaringen met het team vertellen.
Nu moet ik nog uitleggen wat het allemaal betekend, maar dat wil ik goed doen, dus als ik meer tijd heb zal ik er een post aan wijden. Hier
staat een voorbeeld van een artikel over een ziekenhuis dat een rapid response team heeft.

Onze lerares zei dat ze blij was dat wij als eerste waren en dat het anderen misschien het idee zal geven dat ze er wat meer aan moeten doen. Ze vroeg ook of we deze presentatie misschien een keer voor een klas van leerlingen verpleegkunde kunnen geven. Nu moet ik er wel bij zeggen dat de rest van ons groepje goede sprekers zijn en ook regelmatig voor een groep spreken voor hun werk.

In ieder geval heb ik best plezier gehad om het samen te stellen, er research voor te doen, powerpoint geleerd, en met leuke mensen samen gewerkt. Het was alleen moeilijk om bij elkaar te komen, vanwege de drukke en tegenovergestelde dienstroosters die ieder heeft. Het is toch gelukt, we rock!

8 Comments:

Blogger Petra said...

Hey wat leuk!!
Klink zeer positief allemaal!

8:52 p.m.  
Blogger Patrick said...

Hartestikke goed, Annemiek

Ik had er ook alle vertrouwen in dat je het er goed van af zou brengen. Goede voorbereidingen is het halve werk niet waar?

Ben eigenlijk best wel benieuwd hoe de PowerPoint presentatie eruit zag.

11:40 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Zo te leen viel het allemaal erg mee en heb je het er prima vanafgebracht. Heelrijk gevoel toch?

gr Petra

11:59 p.m.  
Blogger kastelke said...

Goed gedaan!
En je zou denken dat elk ziekenhuis zo'n team heeft, maar dat is blijkbaar niet?

3:49 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Haha, jullie hadden meer vertrouwen in mij dan ik zelf had :)
Patrick; ik heb mijn groepslid dat de powerpoint op zijn computer heeft staan gevraagd om het naar me te emailen. We hadden allemaal een gedeelte gedaan, dus ik heb hier alleen mijn eigen stukje.

Elke; in de VS is dit iets van de laatste 4 jaar, en het is (nog) niet verplicht voor ziekenhuizen.

8:00 a.m.  
Blogger Petra said...

Heel goed van jullie, zeg! Kan me voorstellen, dat je er trots op bent en ook blij, dat het gedaan is.

9:27 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Voor een groep spreken en nog in een andere taal ook : fantastisch hoor als je het er goed vanaf brengt! Daar mag je best trots op zijn!

Groetjes,

4:21 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Klinkt hartstikke professioneel, goed gedaan. En nu ben je er lekker vanaf. Hoewel... misschien dus nog eens voor die leerlingen. Maar daar zit geen druk achter, dat scheelt.

2:31 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?