dinsdag, januari 09, 2007

Van alles

Vanmorgen lag er een dun laagje sneeuw.

Dit is het uitzicht vanuit de keukenraam, het kippen-appartementcomplex.

Vandaag maar eerst de boodschappen gedaan. Naast de supermarkt ligt Michael's en Barnes & Nobles, mijn favoriete winkels bij elkaar. Gevaarlijk om er naar binnen te gaan, want er blijft altijd wel wat aan mijn vingers plakken. Bij Michael's ben ik maar weg gebleven, maar ik wilde wel even bij Barnes & Nobles kijken voor een kookboek met crockpot recepten. Onder het motto van meer georganiseerd worden met eten koken dacht ik dat ik onze crockpot eens wat vaker moet gebruiken. We hebben deze zeker al 20 jaar, ik weet het niet zeker, maar ik geloof dat we hem als huwelijkskado gekregen hebben. Ik gebruik hem bijna nooit.
Ik vond een mooi boek met recepten, en tevens nog ander interessant boek om te lezen.
Micky zat vanavond ook in het receptenboek te kijken, en krijgt ook al zin om wat te maken. Ik had voor vanavond rode kool met appels erin gemaakt, de kinderen vonden het maar stinken en aten het ook niet. Ik vond het wel lekker.

Vanmiddag belde Mary om te wandelen, overigens een andere Mary dan waar ik het gisteren over had. Ik was het helemaal vergeten dat we misschien zouden gaan wandelen vandaag, maar leuk. Deze keer hebben van ons huis uit gelopen, met Kibbels en Bitz bij ons. We hadden weer genoeg te kletsen. Het was koud, en op het laatst sneeuwde het flink. Het was wel lekker om een frisse neus te halen, en ik vindt ook altijd dat het weer nieuwe energie geeft.

Mijn sterretje voor vandaag: de gewone dagelijkse dingen, zoals de routine van kinderen naar school, en weer blij zijn als ze weer thuis zijn, en samen eten en de verhalen horen.

Dit speciale kaarsje brandde vanavond op tafel. Gelkaarsen branden uren en uren, zo brandt dit ook al lang, en zal nog wel vaker aangestoken worden.


(als je goed kijkt zie je iets geels onder het vlammetje, dat is een maiskorrel die Niels per ongeluk in de gel heeft laten vallen:)

6 Comments:

Blogger kastelke said...

Zo'n kaarsjes kunnen echte sterretjes zijn! ;-)

2:29 a.m.  
Blogger Petra said...

Ik heb pas bij de Barnes en Nobles de Crockpot Bijbel gekocht. Stonden ook van die lekkere recepten in. Ik gebruik hem dan ook best vaak.

1:48 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Toevallig Petra, dat is het boek dat ik gekocht hebt!

Elke: ja :)

3:36 p.m.  
Blogger Petra said...

Ik moest even hardop lachen om de mening van de jongens over de rode kool. Ha ha ha! Hier net zo, er wordt geroken en niet lekker bevonden, vooral door Saskia.
Leuk, dat je de crockpot gaat gebruiken! Zoals je weet ben ik er grote fan van ;). Mijn nieuwste aanwinst als kookboek ervoor heet Fix It and Forget It Lightly, honderden recepten!

6:47 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben ook een voorstander van crockpot, vooral "draadjes"-vlees zoals we dat vroeger noemden. Heerlijk.

8:52 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik moet eerlijk bekennen dat ik in Nederland nog nooit van een crockpot had gehoord. Ik heb er 1 van mijn familie meegekregen omdat het natuurlijk ideaal is voor in een motelkamer. Maar die kant en klare zakken met voedsel voor de crockpot is niet veel. Wellicht moet ik ook maar eens aan een crockpot kookboek

Gr Petra

1:00 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?