zaterdag, januari 06, 2007

Werk

Best goed gewerkt vandaag. Het gaat toch altijd gepaard met de nodige goede en slechte dingen. Dus voor mijn sterretje pik ik maar een van die goede dingen uit: dat ik een van patienten er net van weerhield om tegen de vlakte te gaan. Ik had hem net 5 minuten tevoren aan een alarm gelegd. Dit is een apparaatje dat luid begint te piepen als hij uit bed wilde klimmen.
Een uur geleden was hij via de eerste hulp opgenomen, en hij sliep de hele tijd, maar hij leek me precies de persoon die wakker zou worden en uit bed springen. En jawel, niet alleen half uit bed, maar met een flink bloedbad doordat hij zijn infuus eruit getrokken had. Pfff. Een half sterretje dan maar.

4 uur lang heeft hij vanmorgen bewusteloos buiten gelegen. Gelukkig dat het zo'n mooi weer was en niet vroor, maar hij was nog flink onderkoeld.

Je zult maar hoog bejaard zijn, vallen en niet meer op kunnen staan. Het gebeurd regelmatig. Iedere alleenwonende bejaarde zou zo'n alarm bij zich moeten dragen wat ze kunnen indrukken in een noodsituatie.
Het komt gelukkig ook nog voor dat buren alarm slaan als ze hun bejaarde buur een dag niet zien, maar tegen die tijd kan iemand wel al een hele nacht op de grond liggen.
Het moet toch verschrikkelijk zijn om zo te liggen en niet weten of er iemand zal komen!

4 Comments:

Blogger kastelke said...

Zo'n alarm, is dat dat op een alarmcentrale aangesloten, of stuurt dat een bericht door naar de telefoon van je buren of familie (al naargelang wat je programmeerde)?
De 83-jarige moeder van mijn vriendin heeft zo'n alarm, en als zij dat in drukt, komt er een oproep binnen op de GSM van mijn vriendin.

7:55 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Voor zo ver ik weet gaat het bericht naar een alarmcentrale. Het kan ook best zijn dat er ook zo'n systeem is waar het bericht naar een familielid gaat. Zo lang er maar iemand gewaarschuwd kan worden.

7:57 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Vreselijk! Maar inderdaad het gebeurd nog te vaak.
Ik herken veel in jou werk verhalen omdat ik verpleegkundige ben, alleen ik werk al 10 jaar niet meer in de verpleging.
gr petra

1:04 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Ah, je bent ook verpleegkundige, wist ik niet. Nou, als je ooit terug wil in de verpleging, werk genoeg.

9:07 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?